• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 19 Απριλίου 2014

    ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ..ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ!

    Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ο πατέρας του έφτανε στο αεροδρόμιο Χίθροου από το Πακιστάν με μοναδική του περιουσία μια… λίρα στη τσέπη. Η οικογένεια του είχε χάσει τα πάντα μετά τη διχοτόμηση της Ινδίας και εκείνος πίστευε ότι το ποσό αυτό αρκούσε να περάσει ένα μήνα στη Βρετανία, μέχρι να βρει δουλειά…
    Μισό αιώνα αργότερα ο Σατζίντ Νταβίντ, ο γιος ενός οδηγού λεωφορείου που δούλευε μέρα-νύχτα για να βγάλει τα προς το ζην, αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού της Γηραιάς Αλβιόνας.

    Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τη Μαρία Μίλερ, που παραιτήθηκε, μετά τα «πυρά» που δέχτηκε για τη βουλευτική αποζημίωση που είχε λάβει. Κάποιοι «βλέπουν» ήδη στο πρόσωπό του το διάδοχο του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

    Ο Πακιστανός από το γκέτο της πόλης Μπρίστολ, που θα κατακτήσει την «Ντάουνινγκ Στριτ», έγραψε η ιταλική «Repubblica», καθώς η ιστορία του 44χρονου Τζαβίντ κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου.

    Ο πρώτος ασιατικής καταγωγής υπουργός της Βρετανίας είναι εκατομμυριούχος, έχει διαγράψει λαμπρή πορεία στον τραπεζικό κλάδο και πάνω από το γραφείο του έχει κρεμασμένο το πορτραίτο της Μάργκαρετ Θάτσερ. Δηλώνει άλλωστε «πρώτα Θατσερικός και μετά Συντηρητικός».

    Στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, εγκατέλειψε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στο Σίτι και την Deutche Bank (θα λάμβανε ετησίως 3,6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο), για να γίνει βουλευτής και να λαμβάνει βουλευτική αποζημίωση 78 χιλιάδων ευρώ.

    Μεγάλωσε στο Μπρίστολ σε μια οικογένεια με πέντε παιδιά και ήταν ο πρώτος που πήγε στο πανεπιστήμιο. Σπούδασε Οικονομία και Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Exeter. Είναι παντρεμένος, έχει τέσσερα παιδιά και του αρέσουν τα πούρα Αβάνας και οι U2.
    πηγη 
    hellas-now.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ