• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 5 Απριλίου 2014

    Πως θα φορτίζουμε τα κινητά μας στο μέλλον ?

    Ακουμπώντας το smartphone με το δάχτυλό μας ή απλά πληκτρολογώντας, θα μπορούμε να φορτίζουμε τα κινητά μας τηλέφωνα στο μέλλον, σύμφωνα με ...

    τους ερευνητές
    από το Georgia Institute of Technology των ΗΠΑ.

    Ο ερευνητής Zhong Lin Wang και η ομάδα του επινόησαν μια ιδέα που βασίζεται στον τριβοηλεκτρικό φαινόμενο, το οποίο περιγράφει την ιδιότητα δύο ανόμοιων υλικών, να ανταλλάζουν ηλεκτρόνια, είτε κατά την επαφή τους είτε κατά τη μεταξύ τους τριβή.



    Πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη που έχει ήδη ενσωματωθεί επιτυχώς σε διάφορα αντικείμενα και θα μπορούσε να σημαίνει ότι δν θα χρειαστεί να φορτίσουμε τα κινητά μας ποτέ ξανά.

    Για να αυξήσουν το μέγεθος της τριβής, και μέσω αυτού το παραγόμενο ρεύμα, ο Wang και η ομάδα του προσέθεσαν μικροσκοπικά ανάγλυφα σχέδια σε ειδικά πολυμερή φύλλα. Το αποτέλεσμα, μια συσκευή παραγωγής ενέργειας ονόματος “τριβοηλεκτρική νανογεννήτρια”, που είναι σε θέση να παράγει αρκετή ενέργεια για να φωτίσουν 1000 λάμπες LED με μια απλή πατημασιά.

    Η νανογεννήτρια είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμη και έχει ήδη ενσωματωθεί σε υλικά όπως χαρτί, μέταλλο, πλαστικό και ύφασμα. Όσον αφορά τις πρακτικές της εφαρμογές, η ομάδα έχει πειραματιστεί με πάτους παπουτσιών, σφυρίχτρες, πατάκια κ σακίδια, τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν την ενέργεια που δημιουργείται από την τριβή αΠ τα γύρω κύματα. Εκτός από τα κύματα, ο Wang πιστεύει ότι η εν λόγω τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συγκεντρώσει ενέργεια από τη βροχή και τον άνεμο, συμβάλοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά στην αειφόρο παραγωγή ενέργειας σε όλο τον κόσμο. 


    econews.gr
    http://www.newscity1.net
    freepatentsgr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ