• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 19 Απριλίου 2014

    Το θαύμα του Αγίου Φωτός

    Μία μοναδική εμπειρία έζησαν οι πιστοί στον Πανάγιο Τάφο, όπου ο Πατριάρχης εξήλθε με το Άγιο Φως.




    Η τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο ναός είναι κατάμεστος από πιστούς, oι οποίοι θέλησαν να γίνουν μάρτυρες του θαύματος.




    "Μάχη" για το Άγιο Φως

    Μέσα στον Ιερό Ναό όλα τα καντήλια ήταν σβηστά και δεν υπήρχε ούτε ένα κερί αναμμένο. Όταν ο Πατριάρχης είπε την προσευχή το Άγιο Φως κατήλθε και οι πυρσοί άναψαν.

    Οι πιστοί με το που είδαν το Άγιο Φως, φώναζαν "βγήκε το Άγιο Φως!". Ασπάζονταν, αγκαλιάζονταν και φώναζαν "Χριστός Ανέστη". Στις τηλεοπιτκές κάμερες είδαμε 33 κεριά ενώ οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα.

    Ο Πανάγιος Τάφος είχε αποσφραγιστεί

    Στο μεταξύ, όταν έφτασε ο Πατριάρχης άρχισε η Ιερή Λιτανεία και αποσφραγίστηκε ο Πανάγιος Τάφος. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων έβγαλε την αρχιερατική του στολή και έμεινε μόνο με το λευκό στιχάριο. Πήρε τους πυρσούς και μπήκε μέσα στο Ιερό Κουβούκλιο.

    Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄ , ήταν συνοδευόμενος από αρχιερείς, ιερείς και διακόνους του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αλλά και από τον Αρμένιο Πατριάρχη.

    Νωρίτερα, ο Πανάγιος Τάφος είχε ελεγχθεί ώστε να σιγουρευτούν ότι δεν υπήρχε τίποτα με το οποίο μπορεί να ανάψει η φωτιά και είχε σφραγιστεί από το προηγούμενο βράδυ με βουλοκέρι.

    Το Άγιο Φως, όπως λένε, έρχεται από το πουθενά μόνο στον ελληνορθόδοξο πατριάρχη στις 12.00 το μεσημέρι, όταν και κατά το Ευαγγέλιο έγινε η πρώτη Ανάσταση. Ωστόσο, φέτος, υπήρξε μικρή καθυστέρηση, καθώς ναός "φωταγωγήθηκε" από το Άγιο Φως στις 14.45.

    sigmalive.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ