• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

    Εντυπωσικός « μπλέ επισκέπτης» από το διάστημα εξερράγη πάνω από Μουρμάνσκ!

    Μια διαστημική μπλέ έκρηξη τράβηξε την προσοχή δεκάδων πολιτών χθες στην πόλη Μουρμάνσκ, στη βορειοδυτική Ρωσία.

    Οι κάτοικοι κατέγραψαν με ερασιτεχνικές κάμερες μια εντυπωσιακή πτώση από το διάστημα, που μάλλον πρόκειται για μετεωρίτη, στις 02:10 τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου.


    Όπως φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ο μετεωρίτης κατέγραψε μια φωτεινή μπλέ τροχιά και εξερράγη ενώ βρισκόταν ακόμη στον αέρα!


    Οι επίσημες αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει εάν πρόκειται για μετεωρίτη, ενώ δεν έχουν γίνει αναφορές για τον εντοπισμό των θραυσμάτων που προσγειώθηκαν στη Γη. Κάποιοι εικάζουν πως πρόκειται απλά για διαστημικά απόβλητα που μπήκαν στην τροχιά της Γης και διέσχισαν την ατμόσφαιρα. Επίσης δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. 

    Αν και εισέρχονται καθημερινά δεκάδες τόνοι κοσμικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, εντούτοις, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι μετεωρίτες δεν ξεπερνούν τους 500 ετησίως ενώ οι περισσότεροι δεν είναι καν ορατοί.

    Ο πλέον εντυπωσιακός μετεωρίτης των τελευταίων χρόνων ήταν πέρυσι στο Τσελιαμπίνσκ, στα Ουράλια Ορη, όταν ένα αστρικό σώμα εξερράγη με εκτυφλωτική λάμψη στον ουρανό, εκλύοντας ενέργεια 40 φορές μεγαλύτερη από τη βόμβα στη Χιροσίμα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν προσωρινά την όραση και την ακοή τους εκατοντάδες άνθρωποι.

    Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο: 



    sahiel.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ