Υλικά
600 γραμμάρια χοιρινό κιμά
1 αυγό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φέτες ψωμί του τόστ
ελαιόλαδο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο να μαραθούν και παράλληλα χτυπάμε στο μούλτι το ψωμί του τόστ. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το αυγό, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού σοταριστούν και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Κρατάμε το τηγάνι στην άκρη. Πλάθουμε με τα χέρια μας τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο που έχουμε βάλει αλεύρι και τα πανάρουμε κουνώντας το πιάτο κυκλικά. Βάζουμε πίσω στο μάτι το τηγάνι και ανάβουμε το μάτι. Όταν κάψει βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κεφτέδες. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τώρα θα κάνουμε το κόλπο μας. Ρίχνουμε το ζωμό και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί περίπου το μισό. Στο ποτηράκι του κρασιού βάζουμε τη μουστάρδα, γεμίζουμε με νερό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σε 3-5 λεπτά είμαστε έτοιμοι να φάμε! Συνοδεύουμε με ρυζάκι!
Μικρά μυστικά: Εάν δέν είστε φάν της μουστάρδας, προσθέστε 1 κ.σ. μέλι και θα αλλάξει κατά πολύ η γεύση!
oisyntagesmoy
600 γραμμάρια χοιρινό κιμά
1 αυγό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φέτες ψωμί του τόστ
ελαιόλαδο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο να μαραθούν και παράλληλα χτυπάμε στο μούλτι το ψωμί του τόστ. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το αυγό, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού σοταριστούν και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Κρατάμε το τηγάνι στην άκρη. Πλάθουμε με τα χέρια μας τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο που έχουμε βάλει αλεύρι και τα πανάρουμε κουνώντας το πιάτο κυκλικά. Βάζουμε πίσω στο μάτι το τηγάνι και ανάβουμε το μάτι. Όταν κάψει βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κεφτέδες. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τώρα θα κάνουμε το κόλπο μας. Ρίχνουμε το ζωμό και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί περίπου το μισό. Στο ποτηράκι του κρασιού βάζουμε τη μουστάρδα, γεμίζουμε με νερό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σε 3-5 λεπτά είμαστε έτοιμοι να φάμε! Συνοδεύουμε με ρυζάκι!
Μικρά μυστικά: Εάν δέν είστε φάν της μουστάρδας, προσθέστε 1 κ.σ. μέλι και θα αλλάξει κατά πολύ η γεύση!
oisyntagesmoy
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.