• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

    "ΑΓΑΠΗ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"

    Ο κοσμος δεν ειναι οπως φαινεται αλλα μια αντανακλαση του, η πραγματικοτητα εχει πολλα επιπεδα αναγνωσης κι ο καθενας την ερμηνευει απο τη δικη του θεση και οπτικη .
    Περα ομως απο τα οποια επιπεδα και σταδια  εξελιξης του καθενα και τις προσωπικες και μεμονωμενες αληθειες, υπαρχει μια οικουμενικη αληθεια που κινει αυτον τον κοσμο, ειναι το σημειο ενωσης ολων των πρισματων και πορισματων , των θεωριων και των πραξεων , ειναι το σημειο ενωσης ολων των ψυχων και υπαρξεων αυτου του κοσμου, ειναι η δυναμη που μας κινει, το σημειο που συμφωνουμε ολοι , κιαυτο δεν ειναι αλλο απο την ΑΓΑΠΗ   .

    Εχει κι αυτη φυσικα διαβαθμισεις , επιπεδα και σταδια εξελιξης , ομως ειναι η μια και αναντιρρητη αληθεια που ολοι αντιλαμβανονται και αποδεχονται, ειναι ο μονος δρομος και ειναι μονοδρομος, γιατι ειναι ο ιδιος ο δρομος αλλα και ο προορισμος.

    Η αγαπη ειναι το σημειο που μας ενωνει κι αυτη ειναι η μεγαλυτερη συνειδητοποιηση που μπορει να κανει ο ανθρωπος .
    Δεν ειναι ενεργεια, ικανοτητα, ταλεντο η χαρισμα ,ειναι η ουσια που ειμαστε φτιαγμενοι.
     Οταν κατανοησει ο ανθρωπος και συνειδητοποιησει αυτη την τοσο απλη αληθεια και πραξει σ'αυτη τη γνωση τοτε εχει βρει τα παντα., απο αυτη τη θεση μπορει να συνθεσει τα παντα, γιατι μονο η αγαπη μπορει να συνθεσει και να χωρεσει τα παντα.
    Η αγαπη ειναι ο πυρηνας μας ,  η ουσια που κινει και δημιουργει συμπαντα, η ιδια η πηγη δημιουργιας  , η αγαπη ειναι η πυλη που οδηγει στην καρδια και καταργει τον εγωισμο  , οδηγει στην εξοδο απ'οτιδηποτε αρνητικο και διαχωριστικο.
    Η εσωτερικη μας συνδεση μαζι της,  μεσω του πυρηνα του ειναι μας, μας συνδεει αυτοματα και με την πηγη του συμπαντος , την πηγη του ολου Ενος , του Θεου , η οπως αλλιως  αντιλαμβανεται ο καθενας αυτη την πηγη ζωης.
    Η αγαπη συνθετει κι ενωνει ολες τις αντιφασεις , τις αντανακλασεις και τις διαθλασεις της πραγματικοτητας που ζουμε.
    Αυτη ειναι μια θεση και μια οπτικη απ'οπου μπορεις να δεις το ολον.
    Αγγιζοντας κι ανακαλυπτοντας τον εσωτερικο σου πυρηνα , συνδεεσαι κι  αναγνωριζεις  ολο το συμπαν ,το συμπαν που εισαι , την  ουσια που εισαι , την αγαπη που φερεις μεσα στο ειναι σου .
    Αν εχεις φτασει εκει στη συνειδητοτητα σου , σ'αυτη την επιγνωση ,ανακαλυπτεις πως δεν υπαρχει τιποτα αλλο να ανακαλυψεις , τιποτα αλλο να εξερευνησεις αλλα μονο να συνθεσεις,  ολα οσα μεχρι τοτε γνωριζες πανω απ'αυτον τον παρονομαστη.
    Ειναι ο κοινος παρονομαστης που αθροιζει ολα τα κλασματα , ολες τις ανισοτητες, ολες τις δυσμορφιες , κι ολες τις ανομοιογενειες.
    Αυτο ειναι το φως , το φως που ειναι αγαπη, δεν μπορει να ειναι κατι αλλο δεν μπορει να ειναι αλλιως.
     Ο Ιησους ο ανθρωπος που εφτασε στην κορυφη του βουνου της  Αγαπης μιλησε αλλα και επραξε σ'αυτην  γιαυτο και παραμενει ακομα αξεπεραστος .

    Ο δασκαλος του συμπαντος της αγαπης Ιησους ηρθε και εζησε στη γη και γειωσε αυτη την ποιοτητα στη γη πριν 2000 , σημερα ειναι πιο ευκολο για μας και τωρα φαινεται η σημασια της αποστολης του, χωρις αυτον και την ομαδα του τοτε , η πυλη δεν θα ανοιγε σημερα, εδειξε τον δρομο που ολοι μπορουμε να ακολουθησουμε για να τον συναντησουμε κι εκεινον αλλα και την αγαπη που διδαξε..

    Η διαφορα παραμενει στον τροπο που επιλεγουμε να ζουμε . 
    Εγκαταλειποντας τα υλικα αγαθα που μας ειχαν κατακλυσει κι αφηνοντας πισω μας τον εγωισμο μας, μπαινουμε στο δικο του μονοπατι κι ανακαλυπτουμε εναν αλλο κοσμο , τον εσωτερικο μας κοσμο που ειναι τοσο πλουσιος και αφθονος σε ολα που φροντιζει για οτι χρειαζομαστε για την υλη μας αλλα και για το πνευμα για την ψυχη μας αλλα και το σωμα μας .


    Oλα τα ειχε πει τοτε, "αγαπα τον πλησιον σου ως εαυτον ", "δωσε τον ενα χιτωνα απο τους δυο που εχεις " "αγαπα τους εχθρους σου" "γυρνα και το αλλο μαγουλο οταν σε χτυπουν".
     Τη σημασια αυτων των φρασεων την  ανακαλυπτεις μια μια στη διαδρομη ,εφοσον τις κανεις πραξη και τοτε πραγματικα ελευθερωνεσαι και η αγαπη ανοιγεται  μεσα σου και βλεπεις το μεγαλειο της.
    Ειναι αυτος ο σπορος μεσα μας που δεν θελουν να φυτρωσει και να μεγαλωσει .
    Ειναι η κορυφη του βουνου της σταυρωσης και της αναστασης και το ιδιο το βουνο , το ιδιο το πνευμα στην ανωτερη του υποσταση.

    Οποιο μονοπατι κι αν ακολουθησει κανεις δεν γινεται να μην τον συναντησει , γι αυτο και ειναι αποδεκτος απο ολες τις θρησκειες, τον συναντας θελεις δε θελεις οταν μεσα σου ανακαλυψεις την αγαπη , τα λογια του ξυπνανε μεσα σου και εκει αντιλαμβανεσαι οτι η αγαπη ειναι οικουμενικη αληθεια που ανηκει σε ολους ,οσους φερουν το σπορο της και δεν εχει την αποκλειστικοτητα της κανενας .
    Η αγαπη κανει τη διαφορα και η αγαπη ανευ ορων ειναι το ανωτερο σκαλοπατι που μπορει να πατησει ο ανθρωπος .
    Η ανιδιοτελης αγαπη ειναι το δεντρο της ζωης που μεγαλωνει πλεον ελευθερα  οταν εχει καθαριστει απο τα ζιζανια που το περιβαλλουν . 
    Οταν φτασεις στο σημειο να αγαπησεις και τους εχθρους σου , οταν τους συγχωρησεις οπως εκεινος εκανε καταννοωντας οτι δεν γνωριζουν τι κανουν, τοτε εφτασες στην κορυφη , εφτασες στην Ανασταση σου. 
    Απο κει πλεον μπορεις να δεις ολα τα μονοπατια που οδηγουν εκει, το δικο σου αλλα και των αλλων , των συνοδοιπορων που ανεβαινουν ακομα και αλλων που ηδη εχουν φτασει , καταννοεις οσους αργουν να φτασουν κι οσους δεν θα φτασουν ποτε.

    Ειναι το παθος μας για αγαπη που μας κινει  προς την ελευθερια , αυτο το παθος καιει τα σωθικα μας και γινεται επιτακτικη αναγκη 
    Η ελευθερια που ειναι αγαπη .
    Ελευθερια σημαινει ελευσσομαι προς τον ερωτα, βαδιζω στον δρομο της αγαπης.
    Μας καλει να ζησουμε αλλιως , ολοι μαζι ενωμενοι σαν "ενα" ετσι οπως παντα ηταν και θα ειναι , ετσι οπως ειναι το ολον.

    Το ροδο της αγαπης για ν' ανθισει χρειαζεται καθαρο αερα , περιβαλλον ελευθεριας κι οχι καταπιεσης.
    Αυτη την ελευθερια για αγαπη εχουμε στερηθει ολοι μας και συνηθισαμε να ζουμε χωρις αυτην ,οντας απομακρυσμενοι απο την πηγη της για χιλιαδες χρονια. 
    Ολοι μας εχουμε στερηθει την αγαπη ξεχασαμε την σημασια της , το νοημα της κι ολοι μας διψαμε για αγαπη .

    Αυτη ειναι η μεγαλυτερη επανασταση που μπορει να κανει ο ανθρωπος να κινηθει προς την αγαπη για να ελευθερωθει , να Αναστηθει και να ζησει πλεον με αλλους ορους τη ζωη του, να ανατρεψει τα υπαρχοντα δεδομενα και να δημιουργησει εναν διαφορετικο κοσμο.

    Κυριαρχουν πανω μας οι "ισχυροι" , μας χειραγωγουν και μας ελεγχουν οσο η αγαπη δεν ειναι ενεργη μεσα μας, οσο η πηγη της δεν εχει ανοιξει και δεν εχει δυνατη ροη. 

    Οσο παραμενουμε ασυνδετοι με τον πυρηνα μας και την πηγη της,
     θα ειμαστε διαχωρισμενοι ,θα ειμαστε  ανελευθεροι , δεσμιοι των αντιθεσεων , των συγκρουσεων και του εγωισμου μας.


    "Αγαπη η μια και μονη οικουμενικη αληθεια , η ουσια που ολα τα ενωνει , ο δρομος που ελευθερωνει, ο ενας και μοναδικος δρομος που οδηγει στην ΑΝΑΣΤΑΣΗ "


    oysia

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ