• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

    Ευρωμπάσκετ 2013: Η Ώρα του μεγάλου τελικού (22.00)

    Ώρα... στέψης (videos+photos)
    Με φόντο το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης αναμετρώνται σήμερα (22/09, 22.00), στη «Stozice Arena» της Λουμπλιάνα, Γαλλία και Λιθουανία.
    Στην κορύφωσή του φθάνει το φετινό Ευρωμπάσκετ, με τη διεξαγωγή του τελικού.
    Οι «τρικολόρ» του Τόνι Πάρκερ θα παίξουν απέναντι στη Λιθουανία του «δικού» μας Γιόνας Ματσιούλις, για να αναδειχθεί ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης μετά την αποτυχία της κατόχου του τίτλου Ισπανίας να προκριθεί στον τελικό. Δέκα φορές έχουν αναμετρηθεί, στην ιστορία τους, οι δύο αντίπαλοι αλλά ποτέ σε τελικό. Μετρούν από πέντε νίκες, με την τελευταία να την πανηγυρίζει η Λιθουανίαστον αγώνα του δεύτερου γύρου που έγινε στις 11/09 και πάλι στη «Stozice Arena» (76-62).
    Η «Λιέτουβα» προερχόταν από ήττα, από τη Βοσνία, αλλά από τη στιγμή που κέρδισε πήρε φόρα, μετρώντας πέντε διαδοχικές επιτυχίες. Συνολικά στη διοργάνωση έχει ρεκόρ 8-2. Στο 7-3 βρίσκονται μέχρι στιγμής οι Γάλλοι, έχοντας παρουσιάσει μεγαλύτερη αστάθεια στην απόδοσή τους. Μετά την ήττα τους από τη Λιθουανία νίκησαν τη Λετονία, στη συνέχεια έχασαν από τηΣερβία, αλλά επικράτησαν των Σλοβενίας και Ισπανίας και προκρίθηκαν στον τελικό. Στον αγώνα της 11ης Σεπτεμβρίου πρώτος σκόρερ είχε αναδειχθεί ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις με 15 πόντους, ενώ από τους ηττημένους είχε ξεχωρίσει ο Νάντο Ντε Κολό με 12 πόντους.
    Από τότε, βέβαια, έχουν αλλάξει πολλά κι όχι μόνο αγωνιστικά. Το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας έχει πλέον ανεβασμένη ψυχολογία, μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε από τον Τύπο της χώρας για τις ήττες του από ομάδες όπως η Σερβία και η Βοσνία. Στο παλμαρέ της η Λιθουανία έχει ήδη τρία χρυσά μετάλλια, με το τελευταίο να χρονολογείται από το 2003, στη Σουηδία. Ιστορική στιγμή αποτελεί η παρουσία της στον τελικό για τη Γαλλία, που ήταν φιναλίστ στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ, στη Λιθουανία, κι έχει άλλο ένα ασημένιο μετάλλιο στην κατοχή της - από το 1949. Στην τρίτη της φορά ελπίζει πως θα τα καταφέρει να επικρατήσει, για να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφή του βάθρου. Με ηγέτη τους τον Τόνι Πάρκερ, ο οποίος δείχνει φορμαρισμένος στα τελευταία παιχνίδια, οι «τρικολόρ» μόνο να κερδίσουν έχουν από το σημερινό (22/09, 22.00) τελικό.
    Ιδιαίτερη μάχη αναμένεται να γίνει και στην κερκίδα της «Stozice Arena». Οι Λιθουανοί έχουν στο πλευρό τους αρκετό και ιδιαίτερα εκδηλωτικό κόσμο από την αρχή του τουρνουά κι αναμένονται ενισχύσεις. Ενθουσιασμός επικρατεί στη Γαλλία από την πρόκριση της ομάδας στον τελικό. Αρκετοί φίλαθλοί τους θα ταξιδέψουν στη Λουμπλιάνα, για να στηρίξουν με τη φωνή τους το Βενσάν Κολέ και τους παίκτες του. Η προετοιμασία αμφότερων των αντιπάλων θα ολοκληρωθεί σήμερα (22/09) με πρωινό χαλάρωμα, με το Γιόνας Καζλάουσκας να μην έχει να αντιμετωπίσει αγωνιστικά προβλήματα, αντίθετα με το προπονητικό επιτελείο τηςΓαλλίας που «πονοκεφαλιάζει» με τον τραυματισμό του Μικαέλ Ζελαμπέλ, αν και όλα δείχνουν πως θα σφίξει τα δόντια και θα αγωνιστεί κανονικά.
    Το σημερινό (22/09) πρόγραμμα θα ανοίξει στις 18.30 με τη διεξαγωγή του «μικρού» τελικού, ανάμεσα στην Ισπανία και την Κροατία. Μόλις πέντε φορές έχουν αναμετρηθεί, στην ιστορία τους, οι δύο αντίπαλοι με τους Ίβηρες να έχουν υπέρ τους την παράδοση, με τρεις νίκες.





    onsports.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ