• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

    Στοιχειακά...

    Τι είναι τα Στοιχειακά και οι νεράιδες και γιατί ονομάζονται έτσι; Στα παραμύθια του λαού μας, υπάρχουν πλήθος αναφορών για Νάνους που ζουν στα έγκατα της γης, για Νεράιδες που ζουν κοντά στις πηγές ή χορεύουν στα ξέφωτα τις νύχτες με πανσέληνο. Βασική προϋπόθεση για να καταλάβουμε τα Στοιχειακά είναι η κατανόηση του πολυδιάστατου του σύμπαντος.
    Σε όλους μας είναι γνωστές οι 3 διαστάσεις της ύλης, μέσα στην οποία ζούμε και κινούμαστε, αλλά δεν είναι οι μοναδικές. Υπάρχουν αρκετές ακόμη -και αν και ο όρος είναι αδόκιμος- είναι "παράλληλες" με τις δικές μας. Μια από αυτές είναι και η γνωστή στους Μυστικιστές ως Αστρικό Πεδίο.

    Αντίθετα από τα πιστεύω και τις θεωρίες πολλών Σχολών Εσωτερικής Γνώσης, το Πεδίο αυτό δεν βρίσκεται και τόσο μακριά ούτε είναι απροσπέλαστο ή απαγορευμένο για τον άνθρωπο. Το Αστρικό μας περιβάλλει ακριβώς όπως ο αέρας και ίσως θα μπορούσα να πω, πιο έντονα μια και διαχέεται εντός μας και ένα κομμάτι του εαυτού μας είναι μονίμως συντονισμένο μαζί του. Αυτός είναι ο τόπος γέννησης και κατοικίας των Στοιχειακών. Η δονητική συχνότητα αυτών των πλασμάτων, συντονισμένη στο χώρο ύπαρξη τους, είναι κατά πολύ υψηλότερη από τη δική μας με αποτέλεσμα να είμαστε σχεδόν άϋλοι ο ένας για τον άλλο. Βέβαια, λέω σχεδόν, γιατί υπάρχει η δυνατότητα επαφής των δύο ειδών κάτω από ορισμένες συνθήκες και για ορισμένο χρονικό διάστημα φυσικά.

    Οι βασικές κατηγορίες κατάταξης των Στοιχειακών είναι 4 και ανταποκρίνονται στα 4 αλχημικά στοιχεία της ύλης (γι' αυτό και Στοιχειακά), Γη, Φωτιά, Αέρα και Νερό. Αντίστοιχα έχουμε: Νάνους ή Γνόμους, Σαλαμάνδρες, Συλφίδες και Ωκεανίδες ή Νηρηίδες.

    Αυτές βέβαια είναι γενικές κατατάξεις των πλασμάτων αυτών και είναι ευκόλως κατανοητό ότι στην κάθε μια υπάρχουν εκατοντάδες υποδιαιρέσεις. Για παράδειγμα τα Στοιχειακά της Φωτιάς, οι Σαλαμάνδρες, ξεκινάνε από τις μικρότερες που κατοικούν στην φλόγα ενός τζακιού και φτάνουν στους φοβερούς δράκους των κεραυνών. Γι' αυτό και στα παραμύθια είναι οι δράκοι αυτοί που ξερνάνε φωτιά από τα ρουθούνια τους.

    ........

    Ποιά είναι όμως η μορφή των Στοιχειακών; Θα χρειάζονταν τόμοι επί τόμων για να μιλήσουμε για τις μορφές τους, αν και μια καλή ιδέα μπορούν να μας δώσουν τα παραμύθια. Το μεγαλύτερο πάντως ενδιαφέρον το αποσπούν οι Συλφίδες, οι οποίες είναι και οι πλέον γνωστές, οι οποίες στην μικρότερη εκδοχή τους έχουν τη μορφή των γνωστών σε όλους μας νεραϊδών με τα διάφανα φτερά και τα όμορφα γυναικεία πρόσωπα. Τα ομορφότερα όμως όλων θεωρούνται αυτά του Νερού και είναι χιλιάδες οι θρύλοι για τους ιππότες που ξελογιάστηκαν από το "Στοιχειό" μιας λίμνης, ή ανέλαβαν κάποιο ιερό καθήκον από αυτό. Παράδειγμα ο θρύλος του Βασιλιά Αρθούρου και της Κυράς της Λίμνης. Τα Στοιχειακά κάθε είδους εκφράζουν και ένα επίπεδο συνείδησης, έτσι αυτά του Νερού έχουν να κάνουν με το ψυχοσυναισθηματικό κόσμο και είναι λογικό οι ασταθείς άνθρωποι να τρελαίνονται από την επαφή μαζί τους.

    Βέβαια για να μην τους φορτώσουμε όλες τις ευθύνες, πρέπει να πούμε ότι τα Στοιχειακά σε σχέση με μας είναι σαν τα μικρά παιδιά. Δεν μπορούν να καταλάβουν τους περιορισμούς που έχουμε σε σχέση μ' αυτά. Έτσι οι Σαλαμάνδρες δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η φλόγα που προκαλεί η δόνηση τους καταστρέφει τα σώματα μας και ο μύθος ότι ένας άνθρωπος είναι ασφαλής δίπλα σε μια Νηρηίδα είναι απλά..... μύθος.

    Κατά την αρχαιότητα, όταν ο άνθρωπος κατανοούσε ότι δεν είναι κύριος της Φύσης, αλλά κομμάτι της και την προσέγγιζε με τον σεβασμό και την Ιερότητα που της αρμόζουν, πριν ακόμη κλειστεί στα νοητικά και ψυχικά χαρακώματα που ίδιος δημιούργησε γύρω του, τα Στοιχειακά ήταν εκεί και τον οδηγούσαν στα πρώτα του βήματα πάνω στον πλανήτη. Με την βοήθεια των Συλφίδων έμαθε για τα βότανα και τα δηλητήρια, από τους Νάνους για τα μέταλλα, από τις Ωκεανίδες για τις ιαματικές πηγές και από τις Σαλαμάνδρες για τη χρήση της φωτιάς. Φυσικά δεν είναι πιστεύω απορίας άξιο που μετά την εξάπλωση του χριστιανισμού καμία ιαματική πηγή δεν ανακαλύφθηκε.

    Τα Στοιχειακά χρειάζονται και επιθυμούν την επαφή μαζί μας μια και σαν κάτοικοι του ίδιου πλανήτη έχουν κοινή πορεία εξέλιξης. Εδώ όμως εύλογα δημιουργείται η απορία αν είναι εφικτό για τους κατοίκους του Αστρικού Πεδίου να κατοικήσουν στο δικό μας κόσμο και μάλιστα την σημερινή εποχή της απόλυτης πνευματικής μόλυνσης και αποξένωσης. Η απάντηση είναι διπλή, και ναι και όχι. Όπως ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα -για ορισμένο χρονικό διάστημα- να βρεθεί στο Αστρικό έτσι και οι κάτοικοι του Αστρικού έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο γήινο πεδίο. Σήμερα όμως μια πιθανή επαφή μας μαζί τους, αν πρώτα δεν καθαρίσουμε σκέψεις και συναισθήματα, θα είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τους και μόνο. Αυτός είναι ίσως και ο μοναδικός λόγος που τα Στοιχειακά έχουν χαθεί από κοντά μας και σιγά-σιγά ξεχνιούνται και από τα παραμύθια μας.

    ...........

    Τι σχέση έχουν τα στοιχεία με τα Στοιχειακά..

    Έχουν την ίδια σχέση που έχει η γη με τον άνθρωπο. Όπως φυσικός άνθρωπος είναι η πεμπτουσία της Γης, ακολούθως για τον Αέρα ή το Πυρ, ένα Στοιχειακό (που ονομάζεται Συλφίδα, Σαλαμάνδρα, νύμφη κ.α.) είναι η πεμπτουσία του ιδιαίτερού του στοιχείου. Κάθε διαφοροποίηση της ουσίας και της ύλης, αναπτύσσει ένα είδος νοήμονος Δύναμης, και είναι αυτές, τις οποίες οι Ροδόσταυροι τις ονομάζουν Στοιχειακά ή Φυσικά πνεύματα. Ο καθένας μας μπορεί να πιστεύει στα Στοιχειακά τα οποία μπορούμε να τα δημιουργήσουμε για τους εαυτούς μας. Αλλά αυτή η τελευταία τάξη των στοιχειακών δημιουργιών δεν έχει ύπαρξη έξω από την φαντασία μας. Θα μπορεί να είναι μία διάνοια, μία Δύναμη, καλή ή κακή, αλλά η μορφή και τα γνωρίσματά τους, θα είναι δικά μας δημιουργήματα, ενώ ταυτόχρονα αυτά θα έχουν μια ευφυΐα που προέρχεται επίσης από εμάς.

    ...............

    Ο πρώτος σταθμός για το Βασίλειο των Ουρανών είναι το βασίλειο των νεράιδων και των ξωτικών, εκεί όπου το Ον ενώνεται μέσα σε άφατη χαρά και ευλογία με τις εξωτερικές υλικές μορφές της Γης μας, συνυφαίνοντας στην ίνα της ζωής την ουσία του Παραδείσου.

    Δόθηκε στις νεράιδες να φροντίζουν το πνεύμα της παιδικότητας σε όλο το σύμπαν. Ας δει κανείς τα παιδιά όταν παίζουν: η χαρά και οι τρέλες τους είναι δώρο των νεράιδων. Τα παιδιά είναι εύκολο να δεχτούν τα δώρα των ξωτικών γιατί δεν έχουν μάθει να ορθώνουν τα φράγματα που αποστραγγίζουν τη χαρά της ζωής και διώχνουν μακριά τις νεράιδες και τα ξωτικά.

    Δεν ήταν ποτέ πρόθεση της Δημιουργίας να παλεύουμε μόνη μας για τη σωτηρία και τη φώτισή μας. Αντίθετα, το Σύμπαν σχεδιάστηκε έτσι ώστε οι νεράιδες να μας συμπληρώνουν, θυμίζοντάς μας τη χαρά, το χιούμορ και την όρεξη για τη ζωή.



    http://www.aoratos-naos.com/t264-topic

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ