• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

    "Το ποθούμενο θα γίνει στην τρίτη γενεά. Θα το ιδούν τα εγγόνια σας."


    Η επαλήθευση της 4ης προφητείας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού: "Το ποθούμενο θα γίνει στην τρίτη γενεά. Θα το ιδούν τα εγγόνια σας", έτσι όπως αναλύεται αυτή με βάση τα ιστορικά δεδομένα, στο βιβλίο μας «Ο Άγνωστος Πατροκοσμάς»!..
    Μερική άποψη της Χειμάρρας (ή Χιμάρας), το μέρος της Βορείου Ηπείρου, που επισκέφθηκε και προφήτεψε ο Πατροκοσμάς.
    Η παραπάνω προφητεία ελέχθη στην Χειμάρρα. Για πολλούς η προφητεία αυτή του Αγίου θεωρείται σπουδαιότατη διότι, όπως λέγουν οι μελετητές, έτρεφε την πιο ωραία ελπίδα του υποδούλου Γένους και έλαβε καταπληκτική επαλήθευση, διότι οι χρόνοι της απελευθερώσεως του Έθνους είναι πράγματι η τρίτη γενεά από των χρόνων που προφήτευε αυτήν ο Άγιος, καθόσον κάθε γενεά υπολογίζεται σε 25 έτη.
    Να θυμίσουμε ότι το όνομα της Χειμάρρας αναφέρεται στην ιστορία από το 10ο αιώνα.
    Η Χειμάρρα διεξήγαγε σκληρούς αγώνες εναντίον των Τούρκων, άλλοτε μόνη της και άλλοτε σε συμμαχία με τους Βενετούς και τους Αλβανούς, ιδιαίτερα κατά τους πολέμους του περίφημου Σκεντέρμπεη.
    Η Χειμάρρα υποτάχτηκε στους Τούρκους το 1518, αφού εξασφάλισε ορισμένα προνόμια, που διατηρήθηκαν ως τους βαλκανικούς πολέμους. Στη διάρκεια της τουρκοκρατίας οι κάτοικοί της επαναστάτησαν πολλές φορές. Πολλοί πήραν μέρος και στην ελληνική Επανάσταση του 1821. Το Νοέμβριο του 1912 ανακήρυξαν την περιοχή τους ανεξάρτητη, αλλά το 1922 η Χειμάρρα ενσωματώθηκε στο αλβανικό κράτος. Ο ελληνικός στρατός εισήλθε στη Χειμάρρα στις 22 Δεκεμβρίου του 1940, στη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου και την εγκατέλειψε με τη γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας.
    Το ίδιο όνομα έχει και η ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στους Αγίους Σαράντα και στον κόλπο της Αυλώνας. Τα χωριά της Χειμάρρας έφταναν άλλοτε τα σαράντα (40) σε αριθμό με πολλούς κατοίκους!..
    Με την ευκαιρία αυτή, να αναφέρουμε το γεγονός, ότι ο Πατροκοσμάς, διαβλέποντας ότι η μορφωτική επανάσταση θα είναι εκείνη που θα γιγαντώσει ακόμη πιο πολύ το φρόνημα των υποδουλωμένων Ελλήνων, έστειλε επιστολή «Προς τους κατοίκους του χωρίου Χειμάρρας», όπου τους μιλάει για την έλλειψη σχολείου:
    «Εγώ, αδελφοί μου, ως δούλος ανάξιος Χριστού του Θεού ημών περιερχόμενος και διδάσκων τους χριστιανούς το κατά δύναμιν με άδειαν των κατά τόπους αρχιερέων, ήλθον και εδώ και εις την χώραν σας και βλέπων ότι δεν έχετε σχολείον να διαβάζουν τα παιδία σας χωρίς πληρωμήν, επαρακίνησα τους χριστιανούς και έδωκαν το κατά δύναμιν και προαίρεσιν δια το σχολείον σας. Πρέπει η ευγενία σας πάντες να βοηθάτε πάντοτε το σχολείόν σας εξ ιδίων πόρων ή κοινώς από την χώραν ή και από βακούφια, δια να λάβετε παρά Θεού τον μισθόν και τιμήν παρά των ανθρώπων.
    Είμαι δε χρεώστης να παρακαλώ τον Άγιον Θεόν τον ευλογούντα τα πάντα να ευλογήση και την χώραν σας και το σχολείον και τα παιδία σας, και να σας αξιώση να ζήσετε και εδώ καλά και θεάρεστα, και να σας βάλη και εις τον παράδεισον να χαίρεσθε και να ευφραίνεσθε και να δοξάζετε την Αγίαν Τριάδα.
    Έβαλα δε επίτροπον με την γνώμην πάντων τον παπα κυρ Μιχαήλ και επιστάτας και βοηθούς αυτού όλην την χώραν, μάλιστα δε τον κυρ Ζάχον, τον παπα Σπύρον, τον Ηλία Δημητρίου, να κυβερνήσουν το σχολείον, καθώς τους φωτίση ο Κύριος». (4)
    ---------------------------
    Περισσότερα στο βιβλίο μας: «Ο Άγνωστος Πατροκοσμάς»!... 


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ