• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

    Η Επέλαση των Ζόμπι !!!

    ZOMBIENATION

    walking_dead_one_sheet_poster
    Μπορεί οι απαισιόδοξοι συνομωσιολογικοπαρανοϊκοί να έχουν μακροπρόθεσμα δίκιο, 

    οι αισιόδοξοι όμως περνούν καλύτερα στο μεταξύ, μέσα στο άδικο. 

    Εκτός πάλι κι αν οι αισιόδοξοι είναι και συνομωσιολογικοπαρανοϊκοί !!!

    Οπότε περνούν καλά έχουν και δίκιο.
    Ιων Μάγγος

    «Τα ζόμπι έρχονται!» λέει το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Από που έρχονται; Γιατί έρχονται; Δεν περνούν καλά εκει που βρίσκονται τώρα; Ας τα ενημερώσει κάποιος πως κι εμείς δεν περνάμε καλά εδώ αλλά δεν ξεκινάμε για το σπίτι τους !!! Η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να προετοιμαστούν για μια αποκάλυψη των ζόμπι στα πλαίσια μιας δημόσιας εκστρατείας για την ενθάρρυνση της καλύτερης προετοιμασίας
    εν μέσω πραγματικών καταστροφών και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

    Η ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ θεωρία είναι η εξής: Εάν είστε έτοιμοι για μια επίθεση ζόμπι, η ίδια προετοιμασία θα βοηθήσει κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα, πανδημίας, σεισμού ή τρομοκρατικής επίθεσης, Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗθεωρία όμως ποιά είναι ! Εχουν ακούσει οι ηλίθιοι πως «Ο Παρατηρηρτής Επηρεάζει και Δημιουργεί το Παρατηρούμενο» είναι σίγουρο ότι το γνωρίζουν, άρα οι προθέσεις τους μόνο αγαθές δεν είναι αλλά εκ του πολύ πονηρού. Τι διάβολο, θέλουν να δημιουργήσουν μια επέλαση ζόμπι;
    zombie pandemic CDC(© AP Photo/ Centers for Disease Control and Prevention. This image released by the Centers for Disease Control and Prevention shows a public service poster on Preparedness 101: Zombie Pandemic.)
    Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης φιλοξένησε ένα online σεμινάριο για την οργάνωση του Σώματος των Πολιτών ώστε να βοηθήσει τους σχεδιαστές εκτάκτων αναγκών να προετοιμάσουν καλύτερα τις κοινότητές τους σε μια επερχόμενη καταστροφή. Το ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC ) πέρυσι διέδωσε στα μέσα ενημέρωσης για πρώτη φορά μια κοινωνική εκστρατεία με θέμα την αποκάλυψη των ζόμπι για τους ίδιους σκοπούς.
    Οι σχεδιαστές εκτάκτων αναγκών παροτρύνονται να χρησιμοποιούν την απειλή των ζόμπι – των πεινασμένων για σάρκα, των ζωντανών νεκρών (The Walking Dead, δημοφιλής σειρά) – για να ενθαρρύνουν τους πολίτες να προετοιμαστούν κατάλληλα για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστροφών. Οι Διοργανωτές τονίζουν επίσης τη σχετική ομοιότητα με τις Απόκριες.
    Μερικές απ’ τις συστάσεις της κυβέρνησης είναι να έχουμε ένα σχέδιο εκκένωσης έκτακτης ανάγκης και μια αλλαξιά ρούχα, φρέσκο νερό, φάρμακα και επιπλέον φακούς έκτακτης ανάγκης. Οι προτάσεις αυτές της κυβέρνησης είναι πανομοιότυπες με αρκετούς από τους 33 κανόνες για την αντιμετώπιση των ζόμπι που παρουσιάζονται στη δημοφιλή ταινία του 2009, «Zombieland» μεταξύ των όποιων ήταν το «έχε πάντα μαζί σου μια αλλαξιά εσωρούχων» και το «σε περίπτωση αμφιβολίας, να γνωρίζεις το δρόμο διαφυγής.»
    Εσείς γνωρίζετε τους 33 (νούμερο και αυτό να σου πετύχει! 33 μοίρες Βόρεια, Ατομικές Βόμβες και Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος ) κανόνες σε περίπτωση που ξεσπάσει μια επιδημία τύπου ζόμπι; Αν όχι, τότε δεν έχετε παρά να δείτε την ταινία «Zombieland» μιας και φτιάχτηκε ειδικά γι’ αυτό το σκοπό και προτείνεται απ’ τους «ειδικούς» ή ακόμα και τη σειρά «The Walking Dead» η οποία έχει προκαλέσει σάλο όπου προβλήθηκε. Εξάλλου, απ’ το 1910 όπου προβλήθηκε για πρώτη φορά ταινία με θεματολογία ζόμπι (Frankenstein) μέχρι σήμερα, έχουν φτιαχτεί περίπου 1000 ταινίες αποκλειστικά με ζόμπι, δίχως να συμπεριλαμβάνονται αυτές που αφορούν βρυκόλακες, φαντάσματα και άλλα συναφή απέθαντα είδη. Ειδικά απ’ το 2000 μέχρι σήμερα έχουν γυριστεί πάνω – κάτω οι 400 απ’ τις 1000!!! Ακόμα πιό συγκεκριμένα, απ’ το 2005 μέχρι το 2010 βομβαρδιστήκαμε με 273 ταινίες θεματολογίας ζόμπι!!!
    walking_dead_one_sheet_poster
    Εσείς τι συμπέρασμα βγάζετε απ’ όλα αυτά τα στοιχεία; Λέτε αυτοί που επιλέγουν θεματολογίες και σενάρια για ταινίες να έχουν «κολλήσει» στα ζόμπι γιατί δε βρίσκουν άλλα ενδιαφέροντα θέματα; Όλη αυτή η προβολή των ζόμπι σε ταινίες, σειρές, διαφημιστικές καμπάνιες, τραγούδια και γενικότερα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και φυσικά στο διαδίκτυο, σε φόρουμ, σε βιντεοπαιχνίδια κ.τ.λ. μήπως όντως μας προετοιμάζει για μια πραγματική επέλαση των ζόμπι;
    Τελικά  πρέπει να προετοιμαστούμε για μια Αποκάλυψη των Ζόμπι και όχι για μια οποιαδήποτε καταστροφή; Τι εννοούν «να προετοιμαστούμε» από την επέλαση των ζόμπι; Να αγοράσουμε κονσέρβες, να ετοιμαστούμε ψυχολογικά, να φτιάξουμε καταφύγια, γιατί στις σχετικές ταινίες τα ζόμπι πάντα επικρατούν.  Αλήθεια τα ζομπι κολυμπάνε; Ρωτάω για να ξέρω κατά πούθε να τρέξω !
    Παίζουν βέβαια και άλλα σενάρια καταστροφολογίας όπως η πτώση στη Γή κάποιου αστεροειδούς ή μια πανδημία από άγνωστο ιό που θα ξεκληρίσει την ανθρωπότητα ή ακόμα και εισβολή εξωγήινων αλλά το CDC (Center for Disease Control)  διάλεξε τα ζόμπι για την εκστρατεία του…
    Εσείς μπορείτε να διαλέξετε ό,τι σας κάνει κέφι για να προετοιμαστείτε, άλλωστε απ’ όλα έχει το παιχνίδι. Το θέμα είναι να πρετοιμαστείτε και μάθετε και κολύμπι καλού κακού, ακόμη και τεχνικές πετάγματος ίσως χρειαστούν !!!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ