• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

    Ήρθε η ώρα να πούμε στον Τόμσεν να πάει στο καλό


    Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ διέκοψε αρχικά δύο φορές τις συζητήσεις που ξεκίνησαν το πρωϊ με τον υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση,  για να ενημερώσει την Κριστίν λαγκάρντ και να πάρει οδηγίες για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει από την ίδια την επικεφαλής του Ταμείου. τελικώς, η συνάντηση διακόπηκε και θα επαναληφθεί στις τρεις το μεσημέρι.
    Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, θα γίνει συμβούλιο στο ΔΝΤ για τα εμπόδια που έχουν τεθεί στη διαπραγμάτευση.
    Η συνεδρίαση στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ τρόικας και υπουργού Εργασίας θα επαναληφθεί στις 15.00, ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων ποιά είναι τα εμπόδια που έχουν τεθεί και ποιός τα θέτει η απάντηση ήταν: "Τα εμπόδια τα βάζει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πόλ Τόμσεν απο πλευράς τρόικας, χωρίς να φαίνεται ότι συμφωνούν απολύτως και οι άλλοι δύο της τρόικας ενώ για το τι είδους εμπόδια είναι η απάντηση ήταν "τα γνωστά εμπόδια".
    Στη συνάντηση πάντως η οποία διήρκησε λιγότερο από δύο ώρες επί τάπητος τέθηκαν όλες οι αλλαγές στα εργασιακά, τις οποίες οι δανειστές χαρακτηρίζουν ως προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες στο τραπέζι των συζητήσεων είναι:
    - η μείωση των αποζημιώσεων κατά 30% και η μείωση του ποσοστού αύξησης των τριετιών από 9% σε 5% θα είναι η βασική γραμμή άμυνας της κυβέρνησης.
    - ωστόσο για τις αποζημιώσεις απόλυσης το υπουργείο θα προτείνει ακόμη να ισχύσει το νέο καθεστώς των μειωμένων έως 50% ποσών για τους νεοπροσλαμβανόμενους
    - ενώ συζητά τη μείωση του χρόνου προειδοποίησης έως τρεις μήνες.
    - για τις τριετίες του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ, το υπουργείο δέχεται να εξαιρεθεί το επίδομα γάμου αλλά δεν συζητά άλλες αλλαγές.
    - για την εφαρμογή του ελαστικού ωραρίου το υπουργείο δεν δέχεται μείωση της ημερήσιας ανάπαυσης και τήρηση των 40 ωρών την εβδομάδα.



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ