• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

    Σοκ και τρόμος από τους κακοποιούς που βασανίζουν και δολοφονούν

    «Η συμπεριφορά των ληστών έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Κάποτε έμπαιναν οι ληστές στα σπίτια μόνον όταν έλειπαν οι ιδιοκτήτες. Όταν, δε, έβρισκαν τους ιδιοκτήτες μέσα και γίνονταν αντιληπτοί έφευγαν άρον άρον. Σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης οι ληστές μπαίνουν στις οικίες κυρίως όταν οι ιδιοκτήτες βρίσκονται στο σπίτι, δεν διστάζουν να χτυπήσουν και να σκοτώσουν τα θύματα ακόμα και για λίγα ευρώ» εξηγεί αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ. 


    Η άγρια δολοφονία της 69χρονης Αγγελικής Καρποδίνη που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από ληστές που μπήκαν στο σπίτι της στη Φιλοθέη, χτες στις 6 το απόγευμα, όταν ακόμα η περιοχή έσφυζε από ζωή, προκαλεί τρόμο. Το μένος των επίδοξων ληστών ήταν τέτοιο που τραυμάτισαν με λοστό μέχρι θανάτου την άτυχη γυναίκα επειδή δεν αποκάλυπτε που είχε κρυμμένα πολύτιμα τιμαλφή, λένε οι πρώτες πληροφορίες.

    Δυστυχώς οι δράστες διέφυγαν ανενόχλητοι και ακόμη αναζητούνται, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις καθώς η Αστυνομία αδυνατεί να αντιμετωπίσει τόσα πολλά «μέτωπα» κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν και οι περιπολίες έχουν αυξηθεί, με τους ίδιους ρυθμούς αυξάνονται και οι καθημερινές ληστείες. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. μόνον την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν 1.027 συλλήψεις υπόπτων.

    Ωστόσο, στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες περιπτώσεις ληστειών που φτάνουν μέχρι και στις δολοφονίες των θυμάτων. Υποθέσεις, όπως η απόπειρα ληστείας με όμηρο μάλιστα στην οικία του Γιώργου Δώνη στην Κηφισιά μέρα μεσημέρι, οι σχεδόν καθημερινές επιθέσεις διαρρηκτών σε σπίτια συνταξιούχων, όπου οι δράστες τραυματίζουν μέχρι θανάτου τους ηλικιωμένους για να τους κλέψουν τις οικονομίες τους αλλά και η εμφάνιση νέων συμμοριών με καλάσνικοφ που εισβάλλουν σε διαμερίσματα έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην Κατεχάκη.

    Την ίδια ώρα, οι πολίτες βρίσκονται σε κατάσταση πανικού στο άκουσμα των τραγικών περιστατικών και επιχειρούν κυρίως με την αγορά συστημάτων ασφαλείας ή βγάζοντας άδειες οπλοφορίας να προστατευτούν. Σε κάθε περίπτωση, η γενική διαπίστωση είναι ότι για τους δράστες πλέον η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία, όπως αποδεικνύεται και από το στυγερό έγκλημα στην Φιλοθέη.


    newpost

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ