• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

    Δεν κατέληξαν σε μέτρα οι πολιτικοί αρχηγοί - Στουρνάρας: "Ακόμα ψάχνουμε τα μέτρα"

    - Νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών τιςεπόμενες ημέρες
    - Σφοδρή επίθεση Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ έξω από το Μαξίμου: "Ο Τσίπρας επενδύει στην καταστροφή"
    - Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η τρόικα θα παραμείνει όσο χρειαστεί
    - Μετά την παραδοχή του Στουρνάρα ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμα, δήλωσε ότι ψάχνουν το καλύτερο μείγμα

    Δύο ώρες διήρκησε η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά λευκός καπνός δεν βγήκε και έτσι οι κ.κ.Σαμαράς - Βενιζέλος και Κουβέλης αναμένεται να ξανασυναντηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. 

    Όπως διεφάνη από τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και είναι χαρακτηριστικό πως τόνισε πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Επεσήμανε δε ότι δεν μίλησαν για μέτρα, αλλά υπήρξε συμφωνία για το στρατηγικό σχέδιο για να βγει η χώρα από την κρίση οριστικά. 

    Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι κακώς μιλάτε για μέτρα, σημειώνοντας πως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν για το σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση και σε αυτό υπάρχει συμφωνία. 

    Για το πακέτο των μέτρων των 11,5 δισεκατομμυρίων, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μία εκ των τριών παραμέτρων. 

    «Εχουμε πολύ δρόμο ακόμη», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

    Από το ΠΑΣΟΚ, λένε: "στην συνάντηση μας με τον κ.Στουρνάρα απλώσαμε τον τραχανά". 

    Εξηγώντας τι σημαίνει αυτό είπε ότι από το ΠΑΣΟΚ δόθηκαν εναλλακτικά ισοδύναμα μέτρα απέναντι σε αυτά που προτείνει ο Γ.Στουρνάρας και επιμένουν η εφαρμογή τους να είναι σε βάθος πενταετίας και όχι διετίας.

    Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ από την πλευρά τους εστίασαν περισσότερο στον έλεγχο της απόδοσης των προτεινόμενων μέτρων, καθώς όπως λένε, μέτρα 11,5 δισ. ευρώ είναι εύκολο να βρεθούν, αλλά πρέπει να αποτιμηθεί η συνολική απόδοση και το κόστος τους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Νωρίτερα, Βενιζέλος και Κουβέλης συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι το μείζον ζήτημα είναι αυτό της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, μέχρι το τέλος του 2016.

    Σε όλα αυτά υπάρχει και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, το οποίο προκαλεί σοβαρά προβλήματα ειδικά με τις ανακοινώσεις για την ΑΤΕ Bank, ενώ πολλά ερωτήματα προκαλεί και σαφής προειδοποίηση του κ. Χρυσοχοΐδη προς τον κ. Βενιζέλο για να υπάρχει διαφάνεια στις αποκρατικοποιήσεις. 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ