• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

    ΕΦΕΤ..ΠΟΙΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΑΠΕΣΥΡΕ

    Δύο παγωτά της Κρι-Κρι με την εμπορική ονομασία «TOP EXOTIC» με γεύσεις ροδάκινο και μάνγκο έκρινε το αρμόδιο εργαστήριο του Γενικού Χημείου του Κράτους ως «μη κανονικα – μη ασφαλή», καθώς, ενώ οι ενδείξεις συσκευασίας του δηλώνουν την παρουσία των χρωστικών Ε102 και Ε110, δεν αναγράφουν την υποχρεωτική φράση «Ε102, Ε110: Μπορεί να έχουν επιβλαβείς συνέπειες στη δραστηριότητα και προσοχή των παιδιών»


    Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά την διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Έλεγχος παρουσίας αλλεργιογόνων ουσιών» προέβη σε δειγματοληψία παγωτού τηε εταιρίας Κρι-Κρι με γεύσεις ροδάκινο και μάνγκο, συσκευασίας 80ml και διαπίστωσε ότι η επισήμανσή του ήταν ελλιπής αναφορικά με τις χρωστικές Ε102 και Ε110 που περιείχε.

     Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων από την επιχείρηση Κρι-Κρι. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

    Απάντηση στην Ενημέρωση του ΕΦΕΤ για το παγωτό Top Exotic της εταιρίας Κρι-Κρι Αναφορικά με το Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ (25/07/2012) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι χρωστικές Ε102 και Ε110 ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ στη συσκευασία του παγωτού Top Exotic μαζί με όλα του τα συστατικά, όπως προτάσσει η ελληνική νομοθεσία.

     Επισημαίνουμε ότι η χρήση των συγκεκριμένων ουσιών είναι ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ τόσο από την ελληνική νομοθεσία (Κώδικας Τροφίμων και Ποτών-Γενικό Χημείο του Κράτους) όσο και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία (Ευρωπαϊκός Κανονισμός) για την ΑΣΦΑΛΗ τους κατανάλωση ως βοηθητικές ύλες στα τρόφιμα και πιο συγκεκριμένα στο παγωτό.

    Ωστόσο, ο ΕΦΕΤ επικαλούμενος την ευρωπαϊκή νομοθεσία ζητά την αναγραφή συγκεκριμένης φρασεολογίας στην οποία θα προχωρήσουμε στις επόμενες παρτίδες προϊόντων. Γι’αυτό το λόγο, αποφασίσαμε ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ την απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος Top Exotic με γεύση ροδάκινο – μάνγκο (1 προϊόν) μέχρι την άμεση συμπλήρωση των στοιχείων επισήμανσης πάνω στη συσκευασία.



    aniwthoi

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ