• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

    Έρχεται το «Σούπερ Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι» – Έχει να συμβεί 150 χρόνια

    Είτε είστε ρομαντικός είτε όχι το «Σούπερ Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι» είναι ένα φαινόμενο που αξίζει να παρακολουθήσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Στις 31 Ιανουαρίου αξίζει να κοιτάξετε τον ουρανό και το πορφυρό φεγγάρι!
    Το Super Blue Blood Moon θα κάνει την εμφάνιση του στον ουρανό. Αποτελεί συνδυασμό τριών φαινομένων την ίδια στιγμή! Η προηγούμενη φορά που εθεάθη ήταν πριν από 150 ολόκληρα χρόνια.

    Μπλε Φεγγάρι: Το πρώτο φαινόμενο

    Μπλε φεγγάρι αποκαλείται μια πανσέληνος, που συμβαίνει σε ασυνήθιστη χρονική στιγμή, ή μια επιπλέον πανσέληνος εντός του έτους. Τα περισσότερα έτη έχουν δώδεκα πανσελήνους. Τις περισσότερες φορές μια κάθε μήνα. Ωστόσο κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκα σεληνιακούς κύκλους και έντεκα ημέρες ακόμη. Αυτές αθροίζονται και ως αποτέλεσμα κάθε δύο ή τρία χρόνια έχουμε ένα επιπλέον φεγγάρι.

    Υπερπανσέληνος: Το δεύτερο φαινόμενο

    Η Υπερπανσέληνος/Σούπερ Πανσέληνος είναι η πανσέληνος όταν η σελήνη βρίσκεται στο περίγειό της. Τότε, φαίνεται πιο μεγάλη και πιο λαμπρή. Η πανσέληνος δηλαδή θα βρίσκεται στην ελάχιστη απόσταση από τον μητρικό του πλανήτη, που είναι περίπου 357.000 χιλιόμετρα.
    Σύμφωνα με τη NASA, η «υπερπανσέληνος» αυτή θα είναι έως και 14% πιο λαμπρή και 30% μεγαλύτερη από ό,τι οι άλλοι πανσέληνοι.

    Έκλειψη σελήνης (Ματωμένο Φεγγάρι): Το τρίτο φαινόμενο

    Έκλειψη Σελήνης είναι το φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη περνά ακριβώς πίσω από την Γη στην σκιά της. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη είναι σε συζυγία, με την Γη ευρισκόμενη μεταξύ των δύο άλλων σωμάτων. Κάτι τέτοιο είναι δυνατόν μονάχα σε νύχτα με πανσέληνο. Η διάρκεια και το είδος μιας έκλειψης εξαρτώνται από την θέση της Σελήνης σε σχέση με τα σημεία που η τροχιά της τέμνεται με την εκλειπτική.
    Εν αντιθέσει με την έκλειψη Ηλίου, που είναι ορατή από μικρές σχετικά περιοχές της Γης, μια έκλειψη Σελήνης είναι ορατή από οποιοδήποτε σημείο στην πλευρά της Γης που είναι νύχτα. Το φαινόμενο έχει διάρκεια μερικών ωρών, ενώ μια ολική έκλειψη Ηλίου διαρκεί μονάχα μερικά λεπτά, διότι η Σελήνη έχει μικρότερη σε μέγεθος σκιά.
    Κάθε χρόνο συμβαίνουν από δύο ως πέντε εκλείψεις, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν είναι όμως ολικές.
    Η σελήνη αυτή στις 31 Ιανουαρίου θα αποκτήσει έντονο πορφυρό χρώμα, που σύμφωνα με τους επιστήμονες, οφείλεται στο ότι ευθυγραμμίζεται με τη Γη και τον Ήλιο.
    Και Μπλε Φεγγάρι, και υπερπανσέληνος, και Ματωμένο Φεγγάρι και πόσοι ακόμη λόγοι εκείνο το βράδυ να κάτσετε με την παρέα σας να θαυμάσετε το σπάνιο φαινόμενο συγχρονισμού των τριών φαινομένων…
    Πηγή βίντεο: Charles Walton και nemesis maturity

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ