Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την ιστορία της Ατλαντίδας, τη θρυλική βυθισμένη πόλη, όπως περιγράφεται από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Πλάτωνα. Μέχρι σήμερα, οι απόψεις εξακολουθούν να διίστανται ως προς το αν αυτή η ιστορία πρέπει να κατανοηθεί κυριολεκτικά ή λαμβάνεται απλώς σαν μια ιστορία ηθικής.
Ο όρος Lemuria έχει τις ρίζες του στο τελευταίο μέρος του 19ου αιώνα. Ο Άγγλος γεωλόγος Philip Sclater προβληματίστηκε από την παρουσία των απολιθωμάτων κερκοπίθηκου στη Μαδαγασκάρη και την Ινδία, αλλά όχι στην ηπειρωτική Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Έτσι, το 1864 στο άρθρο του με τίτλο «Τα Θηλαστικά της Μαδαγασκάρης», ο Sclater πρότεινε ότι η Μαδαγασκάρη και η Ινδία ήταν κάποτε μέρος μιας μεγαλύτερης ηπείρου και το όνομα αυτής της χαμένης ξηράς «Lemuria».
Η θεωρία του Sclater έγινε αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα κατά την περίοδο αυτή, όπως και η εξήγηση του τρόπου με τον οι λεμούριοι μπορεί να έχουν μεταναστεύσει από τη Μαδαγασκάρη στην Ινδία ή το αντίστροφο στην αρχαιότητα. Με την εμφάνιση των σύγχρονων αντιλήψεων των ηπείρων και των τεκτονικών πλακών, όμως, η πρόταση Sclater για την βυθισμένη ήπειρο δεν ήταν πλέον αποδεκτή. Ωστόσο, η ιδέα της χαμένης ηπείρου αρνήθηκε να πεθάνει και κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Λεμούρια ήταν μια πραγματική ήπειρος που υπήρχε στο παρελθόν.
Μια τέτοια ομάδα είναι οι εθνικιστές Ταμίλ. Ο όρος Kumari Kandam εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον 15ο αιώνα στο Kanda Puranam, την έκδοση των Ταμίλ του Skanda Puranam.
Ωστόσο, οι ιστορίες για την αρχαία γη που βυθίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό έχουν καταγραφεί σε πολλά από τα προηγούμενα λογοτεχνικά έργα των Ταμίλ. Σύμφωνα με τις ιστορίες, υπήρξε ένα κομμάτι γης που κάποτε εξουσίαζαν οι βασιλιάδες Pandiyan και βυθίστηκε στη θάλασσα. Όταν οι αφηγήσεις για την Lemuria έφτασαν στην αποικιακή Ινδία, η χώρα διένυε μια περίοδο κατά την οποία η λαογραφία είχε αρχίσει να διαπερνά στην ιστορική γνώση ως αληθινό γεγονός. Ως αποτέλεσμα, η Λεμουρία γρήγορα εξισώθηκε με την Kumari Kandam.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.