• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

    Προκλήσεις των «Γκρίζων Λύκων» στη δίκη των Τ/κ που ύψωσαν την κυπριακή σημαία

    Επεισόδια προκάλεσαν μέλη των «Γκρίζων Λύκων» που συγκεντρώθηκαν έξω από το «δικαστήριο» Αμμοχώστου, όπου πραγματοποιείται η δίκη δύο Τ/Κ που ύψωσαν την κυπριακή σημαία στα κατεχόμενα.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, οι «Γκρίζοι Λύκοι», οι οποίοι κουβάλησαν τουρκικές σημαίες και μαχαίρια, επιτέθηκαν ακόμη και στο ζευγάρι που κατηγορείται. Δύο μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης έχουν συλληφθεί.
    To ζευγάρι των Τουρκοκυπρίων, Κοράι και Σινέλ, που αυτοπροσδιορίζονται Κύπριοι πολίτες και τουρκόφωνοι, οδηγείται για 19η φορά ενώπιον του δικαστηρίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο με την κατηγορία ότι ύψωσαν την κυπριακή σημαία έξω από το σπίτι τους και το συνεργείο τους στον Άγιο Λουκά.
    Στην προηγούμενη δίκη, το καθεστώς προσπάθησε να εκμαιεύσει δήλωση μετανοίας από τον σύζυγο προκειμένου να απαλλάξει τη γυναίκα του, κάτι που απέρριψε ασυζητητί. Με συνοπτικές διαδικασίες παρέπεμψαν το ζευγάρι στη σημερινή δίκη με βαρύτερες κατηγορίες, όπως αυτή της διάπραξης συνωμοσίας κατά του ψευδοκράτους.
    Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Λήδρα Πάλας
    Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους Τ/κ που αγωνίζονται ενάντια στην κατοχή και υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας διοργανώνουν σήμερα, στις 1900, στο Λήδρα Παλλάς, κόμματα και φορείς.
    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, την εκδήλωση διοργανώνουν η Επιτροπή Συμπαράστασης στους Τουρκοκύπριους Αγωνιστές Κοράι Μπασντογρουλτματζί και Τζινέλ Σενέμ Σουνέλ, το ΔΗΚΟ, το ΚΣ ΕΔΕΚ, το ΕΥΡΩΚΟ, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, η Συμμαχία Πολιτών, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας, το σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια, ο όμιλος Κυπρογένεια, η ΔΕΟΚ, Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας, Σωματείο «Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία», Κίνηση για Προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, και Κίνηση Πολιτών εναντίον του εποικισμού της Κύπρου.
    Όπως αναφέρεται, «με αφορμή την παράνομη δίωξη εναντίον του ζεύγους των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας από το κατοχικό καθεστώς, πραγματοποιείται την Πέμπτη 21 Μαΐου στο Λήδρα Πάλας στις 7 το βράδυ συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας που αγωνίζονται ενάντια στην κατοχή και υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας».
    «Στην εκδήλωση θα αναγνωστεί μήνυμα υποστήριξης των Κοράι Μπασντογρουλτματζί και Τζινέλ Σενέμ Σουνέλ από Κύπριους Ευρωβουλευτές και θα εγκριθεί ψήφισμα συμπαράταξης με τον αντικατοχικό αγώνα των Τουρκοκυπρίων», προστίθεται. 
    philenews/ ΚΥΠΕ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ