• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

    Σπάνιο, εκπληκτικό φαινόμενο: Μωρό στον αμνιακό σάκο, έξω από την κοιλιά της μητέρας του [εικόνες]

    Είναι προφανές ότι το εν λόγω μωρό δεν βιαζόταν καθόλου να έρθει στον κόσμο. Αντίθετα, αντιστάθηκε όσο περισσότερο μπορούσε να μείνει στο προστατευμένο περιβάλλον του αμνιακού σάκου.
    Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο, ίσως είναι η δεύτερη, ωστόσο το να παραμένει ένα μωρό στον αμνιακό σάκο και μετά τη γέννησή του είναι ένα σπανιότατο φαινόμενο, μια σπάνια στιγμή, τόσο ιατρικά, όσο και γενικά.
    Ο μικρούλης Σίλα Φίλιπς γεννήθηκε πρόωρα, στον έκτο μήνα της κύησης. Οι γιατροί έπρεπε να κάνουν καισαρική τομή στη μητέρα του και καθώς άνοιξαν την κοιλιά έκπληκτοι παρατήρησαν ότι ο αμνιακός σάκος ήταν άθικτος, δηλαδή ο πλακούντας και ο ομφάλιος λώρος βρίσκονταν ακόμη μέσα σε αυτόν και το μωράκι εξακολουθούσε να αναπνέει μέσω της μητέρας του.
    «Αυτό συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια», σημειώνει ο γυναικολόγος που είχε αναλάβει τη μητέρα του μικρού Σίλα.
    «Οσο κλισέ και αν ακούγεται, μας κόπηκε η ανάσα. Πραγματικά νιώσαμε δέος και μείναμε ακούνητοι και αμίλητοι», τονίζει ο δρ Γουίλιαμ Μπίντερ.
    Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, βέβαια, ο αμνιακός σάκος έσπασε και ο μικρός Σίλα ήρθε και... επισήμως στον κόσμο, αφού άρχισε να αναπνέει μόνος του.


    Πηγή: iefimerida.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ