• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

    Απίστευτο: Απαγορεύουν την μεταφορά αφόρτιστων συσκευών στις πτήσεις

    Έκπληξη προκαλεί η πρόσφατη ανακοίνωση της Διοίκησης Αερομεταφορών των ΗΠΑ η οποία απαγορεύει την μεταφορά κινητών, υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών στα αεροπλάνα όταν αυτές είναι… αφόρτιστες!
    Το νέο μέτρο έλαβε η Διοίκηση Ασφαλείας Μεταφορών των ΗΠΑ (TSA) και ισχύει για τις πτήσεις όλων των αεροδρομίων του εξωτερικού προς τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το νέο μέτρο, οι επιβάτες των πτήσεων προς τις ΗΠΑ απαγορεύεται να μεταφέρουν στην πτήση τους ηλεκτρονικές συσκευές όταν αυτές είναι αφόρτιστες.
    Ο λόγος που η διοίκηση πήρε το συγκεκριμένο μέτρο είναι γιατί υπάρχουν ανησυχίες ότι η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και το Ισλαμικό Μέτωπο Αλ Νούσρα πους συνδέεται άμεσα με την Αλ Κάιντα στην Συρία, ετοιμάζονται να ανατινάξουν ένα αεροπλάνο. Την συγκεκριμένη πληροφορία έδωσαν στο φως της δημοσιότητας Αμερικανοί αξιωματούχοι.
    Από την πλευρά της, η TSA αναφέρει ότι προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη ασφάλεια, θα αυξηθούν οι έλεγχοι από τους άνδρες ασφαλείας σε ορισμένα αεροδρόμια. Επίσης θα αυξηθούν τα μέρη όπου γίνεται έλεγχος των επιβατών ενώ οι άνδρες ασφαλείας θα ζητούν όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Σε περίπτωση που δεν είναι φορτισμένες, τότε θα απαγορεύεται στους επιβάτες να τις μεταφέρουν μαζί τους στην πτήση.
    Οι εξονυχιστικοί έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται στις ηλεκτρονικές συσκευές οφείλονται στο γεγονός ότι ένα κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ, λάπτοπ ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βόμβα. Οι Αρχές δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε κάποιες συγκεκριμένες μάρκες smartphones όπως Apple και Samsung ενώ η TSA ζητάει να ελέγχονται και τα παπούτσια των επιβατών. Τέλος, αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής τι θα συμβεί αν οι Αρχές εντοπίσουν επιβάτες που μεταφέρουν ηλεκτρονικές συσκευές αφόρτιστες.
    koolnews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ