• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

    Αποζημίωση σχεδόν ίση με την αξία της διατάσσεται να καταβάλει καπνοβιομηχανία σε χήρα καρκινοπαθούς – Σοκ από το άκουσμα του ποσού


    Με τον πιο απροσδόκητο τρόπο λήγει οκτάχρονη δικαστική διαμάχη μεταξύ μιας γυναίκας από την Αμερική που έχασε τον άνδρα της από καρκίνο στον πνεύμονα και της καπνοβιομηχανίας RJ Reynolds Tobacco Company, καθώς τώρα το Αμερικανικό Δικαστήρια διατάσσει τον πολυεθνικό κολοσσό να καταβάλει στη χήρα το αδιανόητο ποσόν των 23,6 δισ. δολαρίων!
    Η απίστευτη ιστορία της Cynthia Robinson η οποία κατάφερε να κερδίσει τη μάχη απέναντι στη δεύτερη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία των ΗΠΑ ξεκίνησε το 2008 όταν η Robinson αποφάσισε να μηνύσει την εν λόγω εταιρεία με την αιτιολογία ότι αυτή ευθύνεται για τον θάνατο του συζύγου της το 1996.
    Σύμφωνα με τον δικηγόρο της η RJ Reynolds, η οποία είναι από την μάρκα Camel, απέτυχε να ενημερώσει τους καταναλωτές της για τους κινδύνους του προϊόντος και αυτή η αμέλεια οδήγησε τον σύζυγό της, Michael Johnson Sr., να εθιστεί στον καπνό της εταιρείας, να μην μπορεί να κόψει το κάπνισμα και εν τέλει να αποκτήσει καρκίνο.
    Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η απόφαση «ξεπερνάει τα όρια της λογικής και της δικαιοσύνης».


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ