• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

    Ο ΠΑΟΚ με... περίπατο «έκλεισε θέση» στα ημιτελικά Νίκησε 3-0 τον Απόλλωνα

    Θεσσαλονίκη
    Την παρουσία του στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε -ουσιαστικά- ο ΠΑΟΚ που επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα, για τους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Ο Βούκιτς (27', 35') και ο Μαντούρο (76') πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που καλείται να διαφυλάξει αυτό το σκορ στη ρεβάνς της Ριζούπολης.


    Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ καταγράφεται με το σουτ του Λούκας από το ύψος του πέναλτι να φεύγει λίγο άουτ στο 18'. Στο 27΄από κακή εκτίμηση του γκολκίπερ Γουμάγια ο ΠΑΟΚ κέρδισε έμμεσο χτύπημα στην μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα που το αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς, ανοίγοντας το σκορ με γωνιακό σουτ. Oκτώ λεπτά αργότερα και πάλι ο Βούκιτς παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Απόλλωνα με απευθείας εκτέλεση φάουλ από μέση απόσταση.Ο Απόλλων πλησίασε στην καλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο, στο 37΄αλλά η προβολή με σουτ του Αμπρόουζ έστειλε τη μπάλα μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου.

    Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε και πάλι επιθετικός και σύντομα πλησίασε δυο φορές μάλιστα στην εστία του Απόλλωνα, αλλά στο 48' ο Αθανασιάδης και στο 52' ο Λούκας αστόχησαν από καλές θέσεις. Ο Απόλλων οργανώθηκε καλύτερα στη μεσαία γραμμή αλλά ήταν αναγκασμένος να βγει πιο επιθετικά για να πετύχει γκολ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι και στο 53' ο Γλύκος πρόλαβε με έξοδο και απομάκρυνε προ του Γκουέλα μια πολύ επικίνδυνη σέντρα του Κουκ. Στο 64' σε μια φάση δύσκολη στα καρέ του Απόλλωνα κι ενώ ο Τζαβέλας με κεφαλιά σημειώνει γκολ που ακυρώνεται σαν φάουλ, τραυματίζεται στο πρόσωπο ο Διαμαντής μετά από σύγκρουση του με τον συμπαίκτη του Γουμάγια και φεύγει με το φορείο από τον αγωνιστικό χώρο. 

    Στο επόμενο λεπτό σουτ του Στοχ εξοστρακίζεται από το οριζόντιο δοκάρι του Γουμάγια και με τις δυο ομάδες να επιτίθενται με συστηματικές προσπάθειες αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι επιθετικός και αποτελεσματικός και στο 76΄ο Μαντούρο με ωραία προβολή ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 απλοποιώντας πολύ τα δεδομένα για την ομάδα του εν όψει του επαναληπτικού.Στο 87' καταχωρείται η τελευταία σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με το σουτ του Μάαρτενς να κοντράρει στα σώματα των φιλοξενούμενων που με τον τρόπο αυτό απομακρύνουν την προοπτική ενός βαρύτερου αποτελέσματος. 

    Ο ΠΑΟΚ με νέο προφίλ έκανε εύκολη την υπόθεση της νίκης απέναντι σε έναν ελλιπή και μαχητικό Απόλλωνα, που μολονότι ήρθε με απουσίες στην Τούμπα, δεν ολιγώρησε και αντιστάθηκε όσο μπορούσε στον πληρέστερο και πολύ επιθετικότερο ΠΑΟΚ που με πρωταγωνιστή τον Βούκιτς έκανε δική του υπόθεση την πρόκριση στην φάση των προημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδος.

    Διαιτητής: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

    Κίτρινες: Βούκιτς - Διαμάντης

    ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Μαντούρο, Κάτσε, Στοχ, Λούκας (67' Νίνης), Βούκιτς (77΄Μάαρτενς), Αθανασιάδης (84' Σαλπιγγίδης).

    Απόλλων: Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Διαμάντης (68΄Δημογιάννης), Άλβαρεζ, Σόντερμπεργκ, Έγκον, Καμαρά (46' Γκουέλα), Κουκ, Τσιλιγκίρης, Αμπρόουζ (75' Μπάρκογλου), Πετρόπουλος


    Ενώ χθες είχαμε


    Προβάδισμα για τον ΟΦΗ
    Σχεδόν πρόκριση ο ΠΑΟ, ανοιχτή ρεβάνς για ΟΣΦΠ και Ατρόμητο

    Aθήνα
    Ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει της ρεβάνς στο Περιστέρι άφησαν Ολυμπιακός και Ατρόμητος που παρά το καλό θέαμα που παρουσίασαν στο «Γ.Καραϊσκάκης», δεν κατάφεραν να σκοράρουν (Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0-0). 

    Στα άλλα ματς που άνοιξαν την αυλαία της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Ολυμπιακό Βόλου (Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου 4-0) και βρίσκεται με το 1,5 πόδι στην επόμενη φάση, ενώ ο ΟΦΗ πήρε προβάδισμα επί του του Πανιωνίου στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» (ΟΦΗ - Πανιώνιος 2-0). 

    Tην Πέμπτη θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας των προημιτελικών, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Απόλλωνα Σμύρνης.

    Υπενθυμίζεται ότι οι ημερομηνίες των ρεβάνς δεν έχουν ακόμα οριστεί.

    sports.in.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ