• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

    ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ!!!!''ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ''!!!ΕΔΩ ΚΑΝΕΙ ΣΑΦΗ ΛΟΓΟ!!!ΓΙΑ ΤΟ 2014!!!!

    Πατροκοσμάς («Δύο Πασχαλιές και δύο καλοκαίρια»), Γενικός [Γ΄ παγκόσμιος] Πόλεμος και... προφητεία της Παναγίας των Βλαχερνών!

    Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης  



             

    Πριν από περίπου δύο χρόνια, στην «Ε.Ω.», κάναμε λόγο σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά μας για μια προφητεία της εκκλησίας της Παναγίας των Βλαχερνών στην Κωνσταντινούπολη. Η Παναγία των Βλαχερνών είναι ένα από τα ιερότερα σημεία της Κωνσταντινούπολης και ολόκληρης της Τουρκίας, θεωρείται δε από τα ευλογημένα μέρη (τόποι ενεργειακής δύναμης) της χριστιανικής πίστης. Γι’ αυτό και η πρόβλεψη, συνάμα και ευλογία, της Παναγίας των Βλαχερνών ξεκίνησε ήδη να πραγματοποιείται: η Τουρκία οδεύει προς διάλυση, η Ελλάδα καταρρέει και η περιοχή μας ολόκληρη αναμορφώνεται! Στη θέση του καταρρέοντος συστήματος εξουσίας Ελλάδας και Τουρκίας θα αναδυθεί ο αναγεννημένος ελληνισμός, έστω και με μορφή συνομοσπονδίας... 

    Φέτος, το έτος 2014, πολλοί το συνδέουν με μεγάλα γεγονότα και καταστάσεις. Ήδη έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο δημοσίευμά μας στον περίεργο συνειρμό που γίνεται με το έτος 1914, όταν και ξέσπασε ο καταστρεπτικός Α΄ παγκόσμιος πόλεμος. Εκατό χρόνια μετά και η ανθρωπότητα εξακολουθεί να κινείται σε πορεία ηθικής παρακμής, εφόσον ο όλεθρος ενός νέου παγκοσμίου πολέμου φαντάζει και πάλι πολύ πιθανός... Μάλιστα, υπήρχαν κύκλοι αρρωστημένων προσωπικοτήτων, οι οποίοι ετοίμαζαν νέο παγκόσμιο πόλεμο για τις... 11 Σεπτεμβρίου του 2013, στη Συρία! Όμως οι Ομπάμα και Πούτιν ήρθαν σε συνεννόηση και τελικά ο πόλεμος αυτός απετράπη (για την ώρα τουλάχιστον). 

    Όμως ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός, ο Άγιος και προφήτης της Ελληνορθοδοξίας, κάνει λόγο σαφέστατα περί «γενικού πολέμου» (όπως ο ίδιος ο Άγιος τον αποκαλεί), στον οποίο «θα πλεύσει δίχρονο μοσχάρι στο αίμα» και μετά τον οποίο «θα ζήσει ο λύκος με τ’ αρνί»! Εικόνες φοβερές και τρομακτικές ενός εφιαλτικού μέλλοντος, διότι η ιστορία του ανθρωπίνου γένους αποδεικνύει διαχρονικά ότι «πόλεμος πατήρ ιστορίας εστί(ν)»... Συνεπώς, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός νέου παγκοσμίου ολοκαυτώματος, πόσο μάλλον στην εποχή των πυρηνικών όπλων, όταν και ο αυτοματισμός των μηχανών αντικαθιστά με δραματικό τρόπο την ανθρώπινη βούληση. Πράγματι, όταν κάποιος πατήσει το κουμπί εκτόξευσης ενός πυρηνικού πυραύλου, ποια διαπραγμάτευση θα μπορούσε πια να τον σταματήσει;... 

    Ο Πατροκοσμάς έκανε επίσης σαφή λόγο και για γεγονότα που θα ξεσπάσουν το έτος κατά το οποίο θα συμπέσουν «δύο Πασχαλιές και δύο καλοκαίρια μαζί». Περί αυτού του χωρίου έχουν γίνει πλήθος αναφορών, σχολιασμών, αλλά και ερμηνειών. Πρέπει όμως να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν μελετούμε την Αγία Γραφή ή/και την Πατερική Διδασκαλία. Πρόκειται για ερευνητικό αντικείμενο, για το οποίο απαιτείται συνδυασμός γνώσεων και δεν είναι εύκολο ο καθένας να παίρνει θέση πάνω σ’ αυτά τα ζητήματα! Ζητήματα πολύ μεγάλης σημασίας για το παρόν και το μέλλον μας, με τα οποία δεν μπορεί κάποιος να «παίζει»... 

    «Δύο Πασχαλιές» μαζί, κάποιοι το ερμήνευσαν από καθαρά ημερολογιακή οπτική γωνία. Όταν π.χ. συμπίπτει το Πάσχα των Ορθοδόξων με το Πάσχα των Καθολικών Χριστιανών, πιστεύεται ότι είναι αυτό που ο Κοσμάς εννοούσε ως «διπλή Πασχαλιά». Το ίδιο και όταν (π.χ. το 1991 και το 2005) συνέπεσε η Ανάσταση των Ορθοδόξων με την ημέρα της Πρωτομαγιάς (1 Μαΐου). Ποιος είναι όμως αυτός που ορίζει το ημερολόγιο; Διότι π.χ. οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί (Γ.Ο.Χ.) ή αλλιώς Παλαιοημερολογίτες μπορούν να αμφισβητήσουν αυτές τις ημερομηνίες, που όλες προέρχονται από τη χρήση του λεγομένου «νέου» (παπικού) ημερολογίου. 

    Τα ίδια και ακόμα χειρότερα ισχύουν και για τα «δυο καλοκαίρια». Εδώ υπάρχει από πολλούς η απόπειρα εξήγησης του «διπλού καλοκαιριού» με κλιματικούς-μετεωρολογικούς όρους. Π.χ. όταν κάποιος χειμώνας δεν είναι και τόσο ψυχρός, το δε καλοκαίρι που ακολουθεί είναι υπέρ του δέοντος θερμό, τότε αρκετοί πιστεύουν ότι έχουμε το φαινόμενο «δίδυμων καλοκαιριών». 

    Ήδη πριν από τρία σχεδόν χρόνια, την άνοιξη του 2011, γράφαμε σε σχετικό μας πρωτοσέλιδο θέμα στην «Ε.Ω.» και τα εξής: 

    «Εντυπωσιακές είναι οι εκτιμήσεις του Κοσμά και για την απαρχή του Γ΄ παγκοσμίου πολέμου, ότι δηλ. θα αρχίσει από τη Δαλματία (πρώην Γιουγκοσλαβία, η οποία διαλύθηκε το 1991, ενώ στις 24 Μαρτίου 1999 το ΝΑΤΟ, με την επίθεσή του στη Σερβία, ξεκίνησε μακρά και πολυσύνθετη πλανητική σύγκρουση). Αλλά και για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου, κάνει σαφή λόγο: σε προφητεία του, που ειπώθηκε στη Χειμάρρα, ανέφερε ότι «το Ποθούμενο θα γίνει στην τρίτη γενιά». Τι σημαίνει αυτό; Η ερμηνεία των μυστικιστικών κύκλων θεωρεί ότι πρόκειται για την τρίτη γενιά μετά την προσωρινή κατάληψη της Βορείου Ηπείρου από τον ελληνικό στρατό το 1940-41. Μία γενιά είναι περίπου 25 χρόνια, άρα 25 επί 3 μας κάνει 75 χρόνια (γύρω στο... 2015, δηλ. 100 χρόνια μετά την ιστορική ανακήρυξη της Αυτόνομης Ηπείρου τον Φεβρουάριο του 1914!!!)... 

    Αλλά και η περιβόητη προφητεία του, ότι δηλ. «το Ποθούμενο θα έρθει όταν έρθουν δύο καλοκαίρια και δύο Πασχαλιές μαζί», πέφτει το έτος 2014! Γιατί; Διότι τη χρονιά εκείνη συμπίπτει το Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών (20 Απριλίου), ενώ ήδη από τώρα ειδικοί επιστήμονες (μετεωρολόγοι) κάνουν αναφορές ότι την ίδια χρονιά θα έχουμε γενική λειψυδρία και φοβερή ζέστη, με υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, άρα δεν θα γνωρίσουμε καθόλου χειμώνα (θα συμπέσουν δηλ. δύο καλοκαίρια μαζί...)! Φυσικά όλα αυτά θα συμβούν, αφού θα έχει προηγηθεί η εμφάνιση του Αντίχριστου (που ο Κοσμάς αποκαλεί «κασσιδιάρη», συνεπώς μας περιγράφει την εξωτερική του μορφή!) και η επιβολή πάνω στον πλανήτη του γενικού εμπορικού αριθμού 666, όπου – σύμφωνα με την «Αποκάλυψη» του Ιωάννη – κανείς δεν θα μπορεί να πουλήσει ή να αγοράσει, αν πρώτα δεν έχει δεχτεί το χάραγμα του Θηρίου (η περιβόητη «κάρτα του πολίτη» και τα όσα θα ακολουθήσουν...)». 



    Εδώ να σημειώσουμε το εξής (τρία χρόνια μετά). Ότι και το έτος 1912, στο οποίο η Ελλάδα διπλασιάστηκε, οι Πασχαλιές ήταν δύο, ενώ και ο χειμώνας ήταν... καλοκαίρι από τη ζέστη! Ήταν άραγε η πρώτη φάση εκπλήρωσης του περιβόητου «Ποθούμενου»; Ύστερα από την οποία έρχεται το «Ποθούμενο» του 2014;... Ο χρόνος θα δείξει. Πάντως οι εξελίξεις είναι έκτοτε (από το 2011) ραγδαίες. Ποιος θα τις περίμενε τότε που τα γράφαμε; Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας καταρρέει με πάταγο! Η Τουρκία βρίσκεται σε τροχιά διάσπασης... Και οι Πανέλληνες έκαναν την εμφάνισή τους και τώρα αναμένεται η «κίνηση-ματ» κατάληψης της εξουσίας στη χώρα! Πράγματι, θα έχουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά. Καλό και ευτυχισμένο νέο έτος... 2015!
    volcanotimes.com/

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ