• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 28 Απριλίου 2013

    Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο από 168 βουλευτές

    Σε σύνολο 292 «όχι» ψήφισαν 123 βουλευτές και ένας δήλωσε «παρών»
    «Θα έχετε πλεονάσματα με αίμα, δάκρυα και υποκρισία. Θα έχετε πλεονάσματα σαν και εκείνα της Ρουμανίας του Τσαουσέσκου και της Χιλής του Πινοσέτ», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ..

    και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Το λέμε ξεκάθαρα: όλα όσα έχετε υπογράψει δεν μας δεσμεύουν» και πρόσθεσε: «Δεσμευόμαστε να συγκρουστούμε για την ανατροπή του Μνημονίου.Θα γίνει πραγματικότητα η ακύρωση των Μνημονίων, αυτή είναι η δική μας δέσμευση». 

    Αναφορικά δε με τις προωθούμενες αποκρατικοποιήσεις ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε: «Ξεπουλάτε σε φίλους και γνωστούς τον ΟΠΑΠ. Σας προειδοποιούμε για ακόμα μια φορά: Δεν θα υπάρξει ασυλία σε όσους παραβιάζουν τους νόμους. Πολύ σύντομα όταν ο λαός με την εντολή του θα δώσει την δυνατότητα σε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να πείτε στους φίλους σας ότι θα αποκαταστήσουμε την ζημιά του Δημοσίου φορολογώντας όσο πρέπει τους επιτήδειους. Θα επαναφέρουμε τα κέρδη στο Δημόσιο. Για εμάς πρώτα οι δημόσιες ανάγκες και μετά τα κέρδη φίλων και κολλητών».

    Εξίσου σκληρή ήταν και η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας στην ΔΗΜΑΡ. «Τότε είχαμε τον ΛΑΟΣ τώρα ήρθε η ΔΗΜΑΡ», τόνισε και επέκρινε ονομαστικά τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για τις προωθούμενες 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, υπενθυμίζοντας παλαιές τους δηλώσεις στις οποίες χαρακτήριζαν παράνομες και αντισυνταγματικές τις απολύσεις λόγω κατάργησης φορέων. Κατέληξε δε λέγοντας ότι «ο κ. Μανιτάκης απέδειξε ότι είναι εκλεκτό πολιτικό προσωπικό της τρόικας.  Λέτε στην ΔΗΜΑΡ ότι εκφράζετε την πολιτική της ευθύνης και το αποδεικνύεται με όσα λέγατε χθες και όσα λέτε σήμερα».

    Αναφορικά δε με τις απολύσεις και τον τρόπο που θα γίνουν ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε μια βαριά κατηγορία επισημαίνοντας: «Θέλετε να επαναφέρετε το Δημόσιο στο καθεστώς πολιτικών φρονημάτων, τότε ήταν απαραίτητα για να μπεις τώρα για να μην βγεις. Δεν θα σας το επιτρέψουμε».

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε την σκληρή κριτική του λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει παραχωρήσει την νομισματική πολιτική στις Βρυξέλλες, την δημοσιονομική στην τρόικα και την πιστωτική πολιτική στους δανειστές και συμπλήρωσε: «Το μόνο που σας έχει μείνει να είστε είναι διαχειριστές των deals των αποκρατικοποιήσεων. Της μετάβασης του πλούτου στα νέα τζάκια στους φίλους και γνωστούς. Διαχειριστές της μιζέριας το ελληνικού λαού»

    Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε συνολικά τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης ότι «Σκοτώνεστε ποιος θα πρωτοδιαχειριστεί τα ψίχουλα για τους ανέργους ποιος θα πρωτοκάνει τα ρουσφέτια της ντροπής και του εξευτελισμού»

    Η σκληρή προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας προς τον κ. Μανιτάκη προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ζήτησε το λόγο λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «Σεβόμαστε έμπρακτα το Σύνταγμα με γνώση και αγώνες. Το σεβόμαστε καλύτερα από εσάς γιατί δεν ευτελίζουμε την διαδικασία με αστήριχτες δικαιολογίες που γίνονται για μικροπολιτικούς λόγους. Τιμούμε το Σύνταγμα γιατί δεν το κάνουμε ευτελές εργαλείο κομματικών επιδιώξεων». 

    Βενιζέλος προς Τσίπρα: Είσαι και Γκρίλο και Τσάβες, όλα...

    Μετωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής επικρίνοντας στην ίδια ομιλία με σκληρούς χαρακτηρισμούς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την στάση του στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση των ανέργων.

    «Το περιβόητο εναλλακτικό σενάριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόλυτη καταστροφή», είπε ο κ. Βενιζέλος και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «για δημαγωγία και για βιασμό της λογικής».

    Κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «μετά την κυπριακή εμπειρία κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει ανέξοδα γιατί είδε ότι οι δανειστές επέβαλαν την ακύρωση ενός παραγωγικού μοντέλου, την ακύρωση ενός ολόκληρου τραπεζικού συστήματος». Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η άλλη λύση θα ήταν η απόλυτη καταστροφή: «Θα σήμαινε κλείσιμο επιχειρήσεων, κολοσσιαία ανεργία, διάλυση κοινωνικού ιστού, παύση πληρωμής μισθών και συντάξεων, κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    «Δεν μιλάμε συγκρίνοντας βιώματα με σενάρια αλλά βιώματα με βιώματα απ' όσα συνέβησαν στον εθνικό μας χώρο», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος επιχειρώντας να αξιοποιήσει τα διδάγματα της κρίσης στην Κύπρο για να αποδομήσει την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η χώρα μπορεί να επιλέξει τη μονομερή διαγραφή και την αναστολή εξυπηρέτησης του χρέους.

    «Ο κ. Τσίπρας είναι ο νέος μεσαιωνικός άνθρωπος», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «παρακαλάει να έρθει το τέλος του κόσμου και να εξαθλιωθεί η χώρα».

    «Επενδύει στο τέλος του κόσμου, στην καταστροφή της χώρας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και κλιμάκωσε την κριτική του εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: «Μέσα στις φαντασιώσεις του ο κ. Τσίπρας είναι και Τσάβες και Γκρίλο, όλα...», δεχόμενος το χειροκρότημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

    Κλείνοντας το πρώτο σκέλος της ομιλίας του στη συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ «κάνουν επιλογή προσωπικοτήτων και προσωπείων γιατί τώρα δεν έχουνε τι να πούνε» και υποστήριξε ότι η πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζεται από «κρεσέντο ανευθυνότητας και στρατηγικού αδιεξόδου».

    Δεν θέλουμε τις... γαλαντομίες Στουρνάρα

    Εντύπωση προκάλεσε ο επικριτικός λόγος του κ. Βενιζέλου εναντίον του υπουργού Οικονομικών με αφορμή την επιλογή του κ. Στουρνάρα να μην εντάξει εξ αρχής στο πολυνομοσχέδιο τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση των ανέργων.

    «Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να αναδείξει την αντιμετώπιση της ανεργίας στην προμετωπίδα των πολιτικών της», είπε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε φωτογραφίζοντας τον κ. Στουρνάρα: «Δεν μας κάνει χάρη κανείς υπουργός, δεν πρόκειται για γαλαντομία κανενός υπουργού, θέλουμε εφαρμογή πολιτικών εμείς που απολογούμαστε στον ελληνικό λαό», σχολιάζοντας εμμέσως το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει εκλεγεί στη Βουλή.

    «Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζει», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι «υιοθετήθηκε το πρόγραμμα προσωρινής απασχόλησης για 200.000 εργαζόμενους κυρίως από οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο», ενώ προανήγγειλε ότι «σε επόμενο νομοσχέδιο θα περάσει η πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων».

    «Δεχόμαστε το πολυνομοσχέδιο, δεν είναι το άριστο αλλά ας το χρησιμοποιήσουμε στην πράξη», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκτίμησε ότι «οι τράπεζες είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν καλύτερες ρυθμίσεις απ' ότι προβλέπει ο νόμος διότι αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους εξυπηρετούμενα δάνεια».

    via
    http://miva-rate.blogspot.gr/2013/04/168.html

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ