Ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) του εργαστηρίου Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα που μπορεί να εντοπίσει τα άτομα μέσα από τους τοίχους, χρησιμοποιώντας μόνο τα σήματα Wi-Fi.
Η τεχνολογία λειτουργεί με την ανίχνευση της "αντανακλάσεις" που δημιουργείτε από τα σήματα όταν αγγίζουν άλλα αντικείμενα, όπως τα ανθρώπινα σώματα.
Με την ανάλυση των διαφορετικών χαρακτηριστικών των «Αντανακλάσεις», όπως το ύψος και την κατασκευή, μπορεί να γίνει διάκριση μεταξύ 15 διαφορετικών ανθρώπων με 90% ακρίβεια.
Οι ερευνητές σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή για να παρακολουθεί τους ηλικιωμένους, με σκοπό την ανίχνευση και την πρόληψη των πτώσεων και τραυματισμών στο σπίτι.
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Τα παιδιά μετράνε τ’άστρα…
-
3-6-2025
Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Ρομά Δήμου Θηβαίων, την Τετάρτη 28 Μαΐου
2025 συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ...
Το έγκλημα του Μαρόκου
-
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, αγνοώντας το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε
κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και την εγκαταλείπουν μαζικά τα παιδιά της,
τοποθετήθηκ...
«Σύμη, το νησί του Πανορμίτη»
-
Σύμη, το νησί του Πανορμίτη. Ένα νησί, με ιστορία που χάνεται μέσα στους
θρύλους και στις παραδόσεις. Η Ιερά Μονή του Πανορμίτη, αιώνες τώρα,
αποτελεί τον...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.