• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

    Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών: Συμφώνησαν ότι διαφωνούν για το ασφαλιστικό

    Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και αναμένεται η έκδοση κοινής ανακοίνωσης. 
    Στην ανακοίνωση αναμένεται να καταγράφονται οι θέσεις των πολιτικών αρχηγών για τα μείζονα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης και του προσφυγικού, καθώς και για το θέμα του εκλογικού νόμου.
    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να πρότεινε τη δημιουργία δύο επιτροπών από εκπροσώπους των κομμάτων οι οποίες θα επεξεργαστούν το ασφαλιστικό και την επιδιωκόμενη συνταγματκή αναθεώρηση.
    Ο κ. Τσίπρας πρότεινε το κάθε κόμμα να ορίσει ένα πρόσωπο ως εκπρόσωπό του σε κάθε επιτροπή προκειμένου να εξειδικευθούν κοινές προτάσεις για την αναμόρφωση και την διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος και για τα θέματα που προτίθεται να τεθούν στην συνταγματική αναθεώρηση.
    Τι είπαν οι αρχηγοί 
    Για σοβαρές επιφυλάξεις της ΝΔ, σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξερχόμενος από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.
    «Στη συνάντηση προσήλθαμε με θεσμική συνέπεια και σοβαρές επιφυλάξεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση αναζητά σωσίβιο σωτηρίας».
    «Η Βουλή είναι το μοναδικό μέρος που συζητούνται όλα» είπε, ενώ ερωτηθείς για την διαφαινόμενη διαφωνία του με το θέμα του εκλογικού νόμου τόνισε «το θέμα του εκλογικού νόμου δεν είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας».
    Ερωτηθείς επίσης αν είχε επαφή με τους άλλους υποψήφιους αρχηγούς της ΝΔ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τόνισε: «Είχα συνομιλία μόνο με τους συνεργάτες μου».
    Στη δέσμευση ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει μείωση συντάξεων, προχώρησε η Φώφη Γεννηματά. 
    Δήλωσε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά: «Πιστεύω στο διάλογο και την πολιτική συννενόηση. Αυτό έχει ανάγκη η χώρα μας και αυτό απαιτούν οι πολίτες από εμάς. Όμως, αυτός ο διάλογος απαιτεί απ’ όλους μας σοβαρότητα, ειλικρίνεια και αξιοπιστία».
    Συνέχισε λέγοντας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πως: «Δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Όμως, δεν θα γίνουμε συνεργοί σε τακτικισμούς και επικοινωνιακά κόλπα, γιατί αυτά δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα».
    Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά, από την πλευρά της δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις για δημιουργία δύο Επιτροπών καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε «παράκαμψη διαδικασιών της Βουλής».
    Σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό υποστήριξε πως: «Συμφώνησα σε ένα πλαίσιο για την αντιμετώπιση της
    «Επεσήμανα στον κ. Τσίπρα ότι ο δρόμος που τραβάει είναι λάθος, τα αδιέξοδα της κοινωνίας μεγαλώνουν και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν λύνει τα προβλήματα της κοινωνίας», τόνισε εξερχόμενος από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης
    «Συζητήσαμε για το προσφυγικό, για το ασφαλιστικό και για τη συνταγματική αναθεώρηση» ανέφερε επίσης.
    «Έγινε δεκτό, πλην της ΝΔ, ότι μπορεί ο εκλογικός νόμος να αλλάξει επί το αναλογικότερον» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι δεν έγινε δεκτή η πρόταση του πρωθυπουργού να γίνει κοινή επιτροπή για το ασφαλιστικό.
    σημαντικής Συνόδου Κορυφής».
    Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών!
    Μεταξύ άλλων ο Βασίλης Λεβέντης, δήλωσε ότι: «Η Ένωση Κεντρώων ζήτησε συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης γιατί οι 153 βουλευτές που έχει ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Καμμένος, είναι μία ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στην πρώτη δυσκολία θα καταρρεύσει. Ο Τσίπρας μου έδωσε να καταλάβω ότι δεν σκέφτεται για οικουμενική κυβέρνηση. Επιμένει στον τρόπο διακυβέρνησης με ΑΝΕΛ. Σήμερα η όλη διαδικασία ήταν ένα σχέδιο που αφορούσε προσφυγικό και ασφαλιστικό. Πιστεύω ότι στο μυαλό του ο Ττσίπρας -και γι’ αυτό έκανε τη σύνοδο των αρχηγών- είναι ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό για να πετύχει χαλάρωση της πίεσης των δανειστών επί του ασφαλιστικού, καθώς ξέρει ότι το ασφαλιστικό δε μπορεί να περάσει και ότι θα πέσει η κυβέρνηση».


    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ