• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

    Οριστικό - Αναβλήθηκαν οι εκλογές στη ΝΔ - "Tσίρκο" την έκανε ο Ε.Μεϊμαράκης

    Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ αποφάσισε την οριστική αναβολή των εκλογών λόγω των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και είχαν συνέπεια να μην έχει ξεκινήσει μέχρι τώρα η εκλογική διαδικασία.
    Φυσικά όλη η ευθύνη για την αναβολή βαραίνει αποκλειστικά τον νυν πρόεδρο του κόμματος Ε.Μεϊμαράκη ο οποίος προΐσταται του κομματικού μηχανισμού και είναι υπέυθυνος για την διεξαγωγή της εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας.
    Πρόκειται για ένα φιάσκο τεραστίων διαστάσεων που θίγει την όποια αξιοπιστία έιχε μείνει στο κόμμα.
    Σε δηλώσεις του από το Περιστέρι, ο Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε λόγο για υπευθύνους με ονοματεπώνυμο. «Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΑ πλανώνται. Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους. Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα της παρατάξεώς μας, να ξεπεράσουμε αυτή τη σημερινή εικόνα που δεν τιμά τη ΝΔ», σημείωσε.
    Ο ίδιος ζήτησε επίσης «να προχωρήσουμε για να κάνουμε αδιάβλητες εκλογές, οι οποίες προφανώς δεν μπορούν να γίνουν σήμερα».
    «Υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο», τόνισε και διευκρίνισε πως «είχα εκφράσει από χθες τις ανησυχίες μου. Η ΚΕΦΕ με διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει κανονικά διαδικασία».
    Οι κάλπες για την έναρξη της ψηφοφορίας θα έπρεπε κανονικά να ανοίξουν στις 7 το πρωί, αλλά μέχρι και τώρα δεν έχουν ανοίξει πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος. 
    Η πλευρά Μητσοτάκη: "Να αναλαβει την προεδρία η Γιαννάκου ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να ορίσει γραμματέα της εμποστοσύνης της" - Ζήτησε παραίτηση Παπαμιμίκου.
    «Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες. Δυστυχώς η διαδικασία της εκλογής δεν μπορεί πια να διεξαχθεί σήμερα. Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε τα εξής:
    - 'Αμεση απόφαση της ΚΕΦΕ για αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
    - 'Αμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου με απόφαση του Βαγγέλη Μειμαράκη
    - Αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μαριέττα Γιαννάκου
    - Διεξαγωγή της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό
    - Η μεταβατική Πρόεδρος Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος.
    «Αυτό που προέχει αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι η επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας. Ζητώ από όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης. 
    Ο Ευάγγελος Μειμαράκης ζήτησε αναβολή των εκλογών, οι υπόλοιποι υποψήφιοι απολογήθηκαν μέσω Τwitter.
    Δεν θέλω να αναλάβει ευθύνες κανένας, θέλω να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν, τόνισε ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.  "Ευθύνες υπάρχουν σε όλη τα μέλη της ΚΕΦΕ και όλοι θα πρέπει να πάρουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί" πρόσθεσε.  
    Ο κ. Αμπατζόγλου ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο της ΝΔ που ταλαιπωρήθηκε και διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει καμία αρμοδιότητα και καμία σχέση με όσα συνέβησαν στην ΚΕΦΕ. Παράλληλα, σημείωσε ότι το κόμμα πρέπει να πάει στην επόμενη μέρα, συντεταγμένα με βάση το ισχύον καταστατικό.  
    Ο καθένας μπορεί να θέλει να κάνει σπέκουλα πάνω στο πρόβλημα που έχει δημιουργεί. Ο καθένας έχει τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητές του, είπε επίσης ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των συνυποψηφίων του κ. Μεϊμαράκη. 
    Το λογισμικό του συστήματος δεν λειτούργησε ποτέ. Η εταιρεία από την Τετάρτη είχε κάνει μία προσομοίωση, όμως σε αυτή δεν μπορούσαν να δουν την τεχνική αντοχή του συστήματος. Χθες, όταν επιχειρήθηκε τεχνικός έλεγχος, έγινε κατανοητό ότι το σύστημα δεν θα αντέξει, όπως και έγινε, καθώς δεν λειτούργησε ποτέ. 
    Παράλληλα, υπήρχε πρόβλημα στη μηχανογράφηση, π.χ. είχαν δοθεί ίδιοι κωδικοί σε διαφορετικά εκλογικά κέντρα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να γίνει σωστά η καταμέτρηση ψήφων. Και πέρα από όλα αυτά, χθες αργά το βράδυ διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να αντικατασταθούν 50 εκλογικοί αντιπρόσωποι.
    Συνεδρίαση της ΚΕΦΕ
    Δύο εναλλακτικές εξέτασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, είτε να αναβληθούν οι εκλογές, είτε η διαδικασία να προχωρήσει χειρόγραφα.
    Στις 10 τα μέλη της ΚΕΦΕ ψήφισαν για αυτές τις δύο προτάσεις. Πέρα από την τοποθέτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η γενική στάση στα επιτελεία των υποψηφίων φαίνεται πως ήταν ότι πρέπει να αναβληθεί η διαδικασία, καθώς το ζήτημα δεν είναι μόνο χρονικό- αφού έχει καθυστερήσει η έναρξη- αλλά θα δημιουργηθεί πεδίο αμφισβήτησης του αποτελέσματος, που είναι το τελευταίο που θέλει η ΝΔ.
    Τελικά, μετά από μια περιπετειώδη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ αποφασίστηκε, γύρω στις 10:30 να αναβληθούν οι εσωκομματικές εκλογές.
    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ:
    Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.
    Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται.  
    Γαλάζιος αντιδράσεις για τις ευθύνες
    Την ίδια ώρα έχουν ξεσπάσει γαλάζιες αντιδράσεις για τις ευθύνες, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Νικήτα Κακλαμάνη να ζητούν παραιτήσεις. Μάλιστα, υπάρχει υποψήφιος που πέρα από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο (γραμματέα του κόμματος και πρόεδρος της ΚΕΦΕ) βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
    Την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου αλλά και την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας σε ρ/σ.
    Ενδεικτική του εμφυλιοπολεμικού κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ και η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια, ο οποίος γράφει «2 μήνες ίντριγκα, μικρότητες, ανικανότητα και πολιτική ουσία πουθενά.Επιβάλλονται παραιτήσεις τώρα και λύση από ΚΟ και ΠΕ».
     
    Την παραίτηση του Ε.Μεϊμαράκη ζήτησε ο Α.Τζιτζικώστας μετά το "πραξικόπημα" αναβολής των εκλογών - Όλο το παρασκήνιο
    Tην παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της ΚΕΦΕ ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας από τη Θεσσαλονίκη και ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής εξέφρασε την οργή του προς τον νυν πρόεδρο του κόμματος ότι διαλύει το κόμμα.
    Όλα δείχνουν ότι η ομάδα Μεϊμαράκη υπονόμευσε την εκλογική διαδικασία καθώς η επιλογή της αναδόχου εταιρείας και του συστήματός της, ήταν απόφαση του Ε.Μεϊμαράκη.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο άνθρωπος του Ε.Μεϊμαράκη που ήταν υπεύθυνος για την λειτουργία του συστηματος, ο Α.Κόκκαλης, το μεσημέρι είχε υπογράψει ότι το σύστημα λειτουργεί και αμέσως μετά προχώρησε σε δήλωση ότι υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία του και σε όλα τα τεστ που έγιναν από το απόγευμα και μετά το σύστημα είχε καταρρεύσει.
    Ο λόγος αναβολής των εκλογών δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι η ομάδα του Ε.Μϊμαράκη είχε διακρίνει ότι ο Α.Τζιτζικώστας "είχε πάρει κεφάλι" και την επόμενη Κυριακή είχε "κλειδώσει" την εκλογή.
    Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας είπε:
     
    «Αυτά που συμβαίνουν είναι αδιανόητα. Προσβάλουν τον κόσμο, απαξιώνουν τη ΝΔ και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και τώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους. Ο κ. Μεϊμαράκης που είχε αναλάβει τη διαδικασία οφείλει να παραιτηθεί και να οριστεί νέος μεταβατικός πρόεδρος που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία σύμφωνα με το καταστατικό. Ζητώ παραίτηση όλης της ΚΕΦΕ και συνάντηση στις 7 με τους τέσσερις υποψηφίους. Λυπάμαι για τους Νεοδημοκράτες που στήθηκαν στις ουρές και να ξέρουν κάποιοι ότι η αλλαγή που θα γινόταν σήμερα, θα έρθει πιο μεγάλη και ηχηρή την επόμενη εβδομάδα».
    Την οργή του κατά του Ε.Μεϊμαράκη εκφράζει ο Κ.Καραμανλής μετά το σημερινό φιάσκο που οδήγησε στην αναβολή της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας λόγω... τεχνικών προβλημάτων
    «Πάνε να διαλύσουν το κόμμα, είναι απαράδεκτοι, χρεοκοπημένοι», ήταν ορισμένες απ’ τις... πιο ήπιες αντιδράσεις του στα όσα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής και οδήγησαν τελικά στην αναβολή εκλογής νέου αρχηγού.
    Ο Κ. Καραμανλής είχε ήδη ενημερωθεί απ’ τον Νικ. Κακλαμάνη απ’ το βράδυ του Σαββάτου για τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα που υπήρχαν και απειλούσαν την όλη διαδικασία με φιάσκο.
    Επικοινώνησε με στελέχη του κόμματος, τα οποία τον διαβεβαίωσαν ότι... τα προβλήματα θα ξεπεραστούν.
    Νωρίς το πρωί της Κυριακής δέχτηκε νέα τηλεφωνήματα από στενούς συνεργάτες του, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το τελικό φιάσκο, το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε... σούργελο!
    Ο πρώην πρωθυπουργός ήδη δέχεται πιέσεις προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες για να μην διασπαστεί το κόμμα!
    Όπως του λένε όσοι του εισηγούνται κάτι τέτοιο, «είναι ορατός ο κίνδυνος ανεξέλεγκτων καταστάσεων, ακόμα και της διάσπασης»!
    «Είδατε με ποιους έχουμε να κάνουμε; Εγώ σας τα έλεγα» ήταν η κατ’ αρχήν αντίδρασή του...


    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ