• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

    Το μήνυμα-προειδοποίηση των «Ιλλουμινάτι» προς την Ανθρωπότητα

    Δεν θα μπορούσαν να διαλέξουν καλύτερο τρόπο από μια παιδική ταινία του Walt Disney με έναν δημοφιλή πρωταγωνιστή για να περάσουν το μήνυμα τους

    Με αυτό τον τρόπο εξασφάλισαν τα ώτα δυο και βάλε γενιών, αφού τα παιδάκια δεν πάνε μόνα τους σινεμά, αλλά με Tomorrowland_posterτη συνοδεία κάποιου γονιού ή παππού

    Όπως λέγεται ευρέως, ο ίδιος ο Walt Disney ανήκε στην παρέα των Ιλλουμινάτι. Και ότι η μεγάλη αυτή βιομηχανία που άφησε πίσω του, εξακολουθεί να ελέγχεται από αυτούς, όπως εξάλλου και σχεδόν όλο το Χόλιγουντ. Αν και κάποιοι πιστεύουν ότι ο ίδιος ήταν όντως ‘πεφωτισμένος’, όπως ο Μότσαρτ, και είχε δεχτεί το “αγκάλιασμα” των Ιλλουμινάτι, που συνήθως είναι τόσο σφικτό, που γίνεται ασφυκτικό. Τους αληθινούς πεφωτισμένους πολλές φορές τους αγκαλιάζουν τόσο… όσο…
    Στη φετινή κινηματογραφική σεζόν έκανε την προβολή της η ταινία Tomorrowland (για το συνώνυμο φεστιβάλ διαβάστε «Tomorrowland»: Μουσικό φεστιβάλ της Νέας Παγκόσμιας Τάξης με μπόλικη Ατζέντα 21!) με πρωταγωνιστή τον George Clooney, και τους Hugh LaurieBritt RobertsonRaffey CassidyTim McGrawKathryn Hahn, και Keegan-Michael Key. Διευθυντής και συν-συγγραφέας ο Brad Bird.
    Πρόκειται για μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου, για μικρούς και μεγάλους.

    Η υπόθεση

    Η ιστορία αρχίζει με έναν ενήλικα Frank Walker (George Clooney) να διηγείται σε ένα ακροατήριο για τη συμμετοχή του στην Έκθεση του 1964 της Νέας Υόρκης όταν ήταν παιδί. Εκεί, συναντά τον David Nix (Hugh Laurie, γνωστός και ως House), ο οποίος έχει εντυπωσιαστεί με την εφεύρεση του, ένα φορητό τζετ. Ο Frank επιστεί την προσοχή σε ένα νεαρό κορίτσι που ονομάζεται Αθηνά.
    Tomorrowland-clips-1200x520
    Βλέποντας τις δυνατότητές του, η Αθηνά δίνει στον Frank μια καρφίτσα με ανάγλυφο σύμβολο ένα «Τ» και του λέει να την ακολουθήσει στο κατάστρωμα της Έκθεσης. Ο Frank ακολουθώντας με το τζετ του την μεταφέρεται ξαφνικά σε ένα φουτουριστικό αστικό τοπίο γνωστό ως Tomorrowland.
    tomorrowland-759
    Η αφήγηση μετατοπίζεται στη συνέχεια στην Casey Newton, η οποία τρυπώνει κρυφά σε μια παροπλισμένη εξέδρα εκτόξευσης της NASA στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, όπου ο πατέρας της ο Eddie είναι μηχανικός. Έχει σαμποτάρει τα μηχανήματα στην αποσυναρμολόγηση εξέδρα εκτόξευσης και επιστρέφει στο σπίτι της, όπου η Αθηνά βάζει μια άλλη καρφίτσα στο κράνος μοτοσικλέτας της Casey, που είναι προγραμματισμένη με το DNA της Casey.
    Το επόμενο βράδυ, η Casey προσπαθεί να ξανατρυπώσει στη NASA και πάλι, αλλά συλλαμβάνεται. Στο αστυνομικό τμήμα, βρίσκει την καρφίτσα μέσα στα πράγματα της. Η Casey ανακαλύπτει ότι όταν αγγίζει την καρφίτσα βλέπει αμέσως την Tomorrowland, κάτι που μόνο αυτή μπορεί να κάνει.
    Η Casey την πηγαίνει σε ένα ειδικό κατάστημα με αναμνηστικά για να την εξετάσει, αλλά μόλις την βλέπουν εκεί οι υπεύθυνοι, της επιτίθενται. Εμφανίζεται ξαφνικά η Αθηνά και τους αντιμετωπίζει, ώσπου στο τέλος αποκαλύπτεται ότι ήταν ρομπότ.
    Τα δύο κορίτσια να διαφεύγουν με ένα αυτοκίνητο αφού πρώτα καταστρέφουν το κατάστημα. Η Αθηνά τότε αποκαλύπτει στην Casey ότι είναι επίσης ρομπότ, και ότι αυτή έδωσε στην Casey την καρφίτσα, και ότι χρειάζεται τη βοήθειά της για να σώσει τον κόσμο.
    Η Αθηνά οδηγεί την Casey στο σπίτι του Frank στο Pittsfield, στη  Νέα Υόρκη και την εγκαταλείπει εκεί. Το σπίτι του Frank είναι ένα σκέτο φρούριο τεχνολογίας. Ο ίδιος προσπαθεί να τη διώξει, αλλά εκείνη καταφέρνει να ξαναμπεί και ερευνώντας την τεχνολογία βρίσκεται μπροστά από μια σειρά οθονών που προβλέπουν πολλές μελλοντικές καταστροφές στην Ανθρωπότητα.
    Disneys-Tomorrowland-Official-Trailer-3-DASH0
    Του ζητάει να πάνε στην Tomorrowland αλλά εκείνος λέει ότι είναι έκπτωτος από κει και δεν μπορεί να πάει πίσω, και ρωτά την ρωτάει αν θα ήθελε να γνωρίζει την ακριβή στιγμή του θανάτου της. Η Casey απορρίπτει την ιδέα ότι η μοίρα της είναι προδιαγεγραμμένη, και μια οθόνη τρεμοπαίζει πίσω της από 100% σε 99,9994, τρομάζοντας τον.
    Διάφορα ρομπότ ξαφνικά εμφανίζονται ως Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ και ορμούν μέσα στο σπίτι με σκοπό να τους σκοτώσουν. Καταφέρνουν να γλυτώσουν, έρχεται πάλι και η Αθηνά, και το τρίο χρησιμοποιεί μια μηχανή τηλεμεταφοράς που εφευρέθηκε Frank, που τους μεταφέρει στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι.
    Μπαίνουν ένα δωμάτιο με ανδρείκελα των Gustave Eiffel, Ιούλιου Βερν, Nikola Tesla, και Thomas Edison. Ο Frank εξηγεί ότι οι τέσσερις άνδρες ήταν οι ιδρυτές της PlusUltraμια ομάδα εφευρετών ονειροπόλων που μοιράστηκαν την ελπίδα για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος, η οποία τους οδήγησε τελικά να ανακαλύψουν μια νέα διάσταση, όπου  ιδρύθηκε η Tomorrowland.
    Το τρίο μετά μπαίνει σε έναν πύραυλο κρυμμένο κάτω από τον πύργο, ο οποίος εκτοξεύεται στο διάστημα και ξανά πίσω προς τη Γη, για να καταλήξει στην πλέον έρημη Tomorrowland.
    britt_robertson_george_clooney_tomorrowland-1920x1080

    Εκεί ο Nix εμφανίζεται για να τους χαιρετήσει, και να τους οδηγήσει σε ένα κτίριο που συνδέεται με ένα ταχυόνιο μηχάνημα σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Frank, το οποίο μπορεί να δείχνει εικόνες από το παρελθόν και το μέλλον, όπου η Casey μαθαίνει ότι μια παγκόσμια καταστροφή θα συμβεί στο εγγύς μέλλον, και εξαιτίας αυτής, ο Frank έχασε κάθε ελπίδα και εξορίστηκε από Tomorrowland.
    tomorrowland-movie-cast-hugh-laurie-dr-house
    Η Casey δεν δέχεται ότι έρχεται το τέλος του κόσμου και τότε το μέλλον δείχνει μια ελαφρά αλλαγή, γεγονός που δίνει θάρρος στον Frank, αλλά ο Nix αγνοεί και τις παρακλήσεις τους και αντ ‘αυτού ζητάει να τους συλλάβουν.
    Καθώς περιμένουν να σταλούν πίσω στη Γη, η Casey συνειδητοποιεί ότι μια παρενέργεια της αξιοποίησης ταχυονίων στο να λάβει πληροφορίες σχετικά με το μέλλον είναι αυτή που εισάγει μια ανατροφοδότηση μέσα στη ροή του χρόνου. Κάνει το μέλλον δείχνει όλο και πιο πιθανό να συμβεί, δημιουργώντας μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Η καταστροφή της συσκευής θα μπορούσε να αποτρέψει την Αποκάλυψη. Ο Nix ανοίγει μια πύλη σε μια παραλία, καλώντας τους να ζήσουν εκεί τις τελευταίες μέρες, αλλά ο Frank αρνείται, βλέποντας ότι ο Nix έχει απλώς εγκαταλείψει τη Γη και προτίθεται να επιτρέψει να συμβεί η Αποκάλυψη. Γίνεται μεταξύ τους μάχη και ο Frank προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μια βόμβα για να ανατινάξει το μηχάνημα.
    Τελικά η μάχη κερδίζεται με τη βοήθεια της Αθηνάς, η ο οποία όμως καταστρέφεται σε μια πράξη θυσίας και αλτρουισμού, αποκαλύπτοντας στα τελευταία της την αγάπη της για τον Frank.
    Η ιστορία κλείνει, με τον Frank και την Casey μπροστά σε ένα κοινό από ανδροειδή όπως η Αθηνά, τα οποία είναι επιφορτισμένα με τις καρφίτσες και την εντολή των νέων «ονειροπόλοι» για την Tomorrowland.
    Τώρα, προς το τέλος της ταινίας, ο “κακός” Nix βγάζει έναν λόγο γιατί τελικά πρέπει να έρθει η Αποκάλυψη, όπου μέσα από τους άπειρους συμβολισμούς της ταινίας (το όνομα Αθηνά δεν είναι καθόλου τυχαίο) είναι και όλο το ρεζουμέ της και το μήνυμα που στέλνουν οι «Ιλλουμινάτι» στην ανθρωπότητα, αυτοί που έχουν πλέον αποφασίσει να καταργήσουν τον Θεό και να το παίξουν Θεοί οι ίδιοι, παίρνουντας τις τύχες της Ανθρωπότητας, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη στα χέρια τους:


    «Ας φανταστούμε ... αν βλέπατε το μέλλον και τρομάζατε με αυτό που βλέπετε, τι θα κάνατε με αυτές τις πληροφορίες; Θα πηγαίνατε στους πολιτικούς, τους καπετάνιους της βιομηχανίας; Και πώς θα τους πείθατε; Με δεδομένα; Με γεγονότα; Καλή τύχη! Τα μόνα στοιχεία που δεν θα αμφισβητήσουν είναι τα δολάρια που κρατούν τα γρανάζια λαδωμένα για να γυρίζουν.


    Αλλά τι αν ... τι θα γινόταν αν υπήρχε ένας τρόπος να παρακάμψετε τον μέσο άνθρωπο και να βάλετε τις κρίσιμες ειδήσεις κατευθείαν στο κεφάλι όλων; Ότι η πιθανότητα ευρείας εξόντωσης μεγαλώνει. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει είναι να το δείξεις, για να τρομάξεις τους ανθρώπους κατ 'ευθείαν. Γιατί ποιο λογικό ανθρώπινο ον δεν θα γαλβανιζόταν από την πιθανή καταστροφή όλων αυτών που έει γνωρίσει ποτέ ή τους αγαπημένους του;

    Για να σώσω τον πολιτισμό, έδειξα την κατάρρευσή του. Πώς νομίζετε ότι αυτό το όραμα έγινε αποδεκτό; Πώς νομίζετε ότι οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην προοπτική της επικείμενης καταστροφής; Το καταβρόχθισαν σαν ένα εκλέρ σοκολάτας! Έκαναν ότι δεν φοβούνται τη διάλυση τους, την συσκεύασαν εκ νέου. Θα μπορούσαν επίσης να την απολαύσουν σε βίντεο-παιχνίδια, ή τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία, ταινίες, όλος ο κόσμος αγκάλιασε ολόψυχα την Αποκάλυψη και έκανε σπριντ προς την κατεύθυνση αυτή με χαιρέκακη εγκαταλείψη. Εν τω μεταξύ, η γη σας καταρρέει ολόγυρα σας. Έχετε ταυτόχρονα επιδημίες παχυσαρκίας με πείνα. Εξηγήστε το αυτό! Μέλισσες και πεταλούδες αρχίζουν να εξαφανίζονται, οι παγετώνες λιώνουν, φύκια παντού. Όλα γύρω σου τα καναρίνια στα ανθρακωρυχείο πέφτουν νεκρά και δεν θα πάρετε την υπόδειξη!

    Σε κάθε στιγμή, υπάρχει η δυνατότητα για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά οι άνθρωποι δεν θα το πιστεύουν. Και επειδή δεν πιστεύετε ότι δεν κάνετε ό, τι είναι αναγκαίο για να γίνει πραγματικότητα. Εμμένουν σε αυτό το τρομερό μέλλον και εσείς οι ίδιοι παραδίδεστε σε αυτό, διότι αυτό το μέλλον δεν ζητά κάτι από εσάς σήμερα. Οπότε ναι, είδαμε το παγόβουνο και προειδοποίησαμε τον Τιτανικό. Αλλά όλοι σας κατευθύνεστε ολοταχώς προς αυτό. Γιατί; Επειδή θέλετε να βουλιάξετε! Εγκαταλείψατε!»

    Με λίγα λόγια, αυτό που μας λένε είναι ότι ή θα δεχτούμε τον δικό τους τρόπο ζωής, το δικό τους “ονειρικό” μέλλον, που θα είναι γεμάτο ανδροειδή και “βιώσιμη ανάπτυξη”, με έναν κόσμο φτιαγμένο «από τα καλύτερα μυαλά», φτιαγμένος στα δικά τους γούστα ή αλλιώς θα γίνει… της Αποκάλυψης. Τα ονόματα των “ονειροπόλων” εφευρετών (Gustave Eiffel, Ιούλιου Βερν, Nikola Tesla, και Thomas Edison) φυσικά καθόλου τυχαία, αφού χρησιμοποιούν τις εφευρέσεις τους για να μας αποδείξουν ότι η γη καταστρέφεται καταστρέφοντας την οι ίδιοι με τα HAARP τους και τα CERN τους.
    Και η ταινία ομολογεί ότι προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν αλλά εμείς δεν χαμπαριάζουμε. Ο περισσότερος κόσμος εξακολουθεί να αντιστέκεται στο να γίνει μέλος της εκκλησίας της κλιματικής αλλαγής, γι’ αυτό και θα σας φέρουμε την Αποκάλυψη. Ήδη το έχουμε ξεκινήσει κι εσείς χαμπάρι. Και είστε και παχύσαρκοι ενώ άλλοι πεινούν – δεν αναφέρεται στην ελίτ του 1% που κυβερνά τον κόσμο, βέβαια, αυτή φροντίζει τη σιλουέτα της, αναφέρεται στο ευρύ κοινό που πλέον τρώει ό,τι βρει από τις τροφικές βιομηχανίες της ελίτ για να μην πεθάνει της πείνας.
    Θράσος; ΑΤΕΛΕΊΩΤΟ! Πάραυτα, θα συμφωνήσω μόνο σε ένα σημείο: Το κοινό ενημερώνεται πλέον πολύ καλά και συχνά και ειδικά μέσω του διαδικτύου (γι’ αυτό το έχουν αφήσει ακόμα ελεύθερο) για τα σχέδια των Ιλλουμινάτι, αλλά όντως επικρατεί απάθεια. Όντως τους λες για το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ παγόβουνο κι εκείνοι δεν κάνουν τίποτα να πάρουν τον έλεγχο του καραβιού. Περιμένουν ποιος θα βρεθεί να το παίξει καπετάνιος, αν και, ακόμα κι αν βρεθεί κάποιος, θα κοιτάξουν αμέσως πως να τον απαξιώσουν με ένα “ποιος είσαι εσύ”, γιατί έχουν μάθει στους ψευτοκαπετάνιους.
    Η ταινία είναι μια σκέτη προειδοποίηση – απειλή, που τελικά έγινε δεκτή από το σινεφίλ κοινό μάλλον χλιαρά. Φαντάσου… ακόμα κι εδώ δεν πέρασε το μήνυμα. Κριτική: «φιλόδοξο και εντυπωσιακό, το Tomorrowland δυστυχώς βαραίνει η άνιση αφήγηση»…
    «Ουάου!»


    nea.allnewz.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ