• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

    ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ… To Μνημόνιο φέρνει τον «Σούπερ Τειρεσία»

    ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ…
    Συστήνεται νέα ανεξάρτητη αρχή με την ονομασία «Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου». Θα συγκεντρώνει στοιχεία για τις οφειλές και τις περιουσίες όλων των ιδιωτών και των επιχειρήσεων…
    Τη σύσταση μιας νέας ανεξάρτητης αρχής, η οποία θα καταγράφει τα χρέη και τα περιουσιακά στοιχεία όλων των ιδιωτών και των επιχειρήσεων στη χώρα, προβλέπει, στα «ψιλά γράμματα», το νέο μνημόνιο. Πρόκειται, ουσιαστικά, για έναν «σούπερ Τειρεσία» με την ονομασία «Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου». Η νέα Αρχή θα αποτελεί σημείο συγκέντρωσης πληθώρας στοιχείων αναφορικά με το οικονομικό προφίλ των οφειλετών σε τράπεζες και Δημόσιο, τον τρόπο διαβίωσης, τα εισοδήματά τους, καθώς και την κινητή και ακίνητη περιουσία τους.
    Στην υπηρεσία αυτή θα συγκεντρώνονται τα χρέη όχι μόνο προς τις τράπεζες, αλλά και προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη και από λογαριασμούς ΔΕΚΟ. Θα συνεκτιμώνται για να γίνεται κατηγοριοποίηση των οφειλετών και να πιστοποιείται ποιοι έχουν αντικειμενική δυσκολία να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και ποιοι, αν και έχουν, δεν πληρώνουν. Η βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί από τη νέα υπηρεσία θα αξιοποιηθεί σε πρώτη φάση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο μέτωπο των «κόκκινων δανείων».
    Σε αυτήν τη διαδικασία, η ύπαρξη ή μη ακίνητης περιουσίας θα είναι ένα από τα βασικά κριτήρια για την αξιολόγηση της δυνατότητας αποπληρωμής των οφειλών και για την επιλογή του τρόπου αντιμετώπισης του δανειολήπτη, καθώς η ακίνητη περιουσία μπορεί να αποτελέσει μοχλό πίεσης υπό την απειλή της κατάσχεσης, αλλά και πηγή εσόδων εφόσον υπόθεση φθάσει μέχρι τον πλειστηριασμό.
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΟΡΑ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ