• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

    Ο Λαφαζάνης θα είναι ο αρχηγός στο νέο κόμμα του ΟΧI – Τι θα γίνει με Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκη και Αλαβάνο

    Η κεντρική απόφαση έχει ληφθεί. Η Αριστερή Πλατφόρμα μετεξελίσσεται σε κόμμα, με αρχηγό τον φυσικό της ηγέτη Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκειμένου να λάβει μέρος στις πρόωρες εκλογές που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.
    Το όνομα, που μάλλον έχει βρεθεί, δεν αποκαλύπτεται αν ορισμένοι μιλούν για το ΕΑΜ (Ενιαίο Αριστερό Μέτωπο).
    Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοιχτά, όπως για παράδειγμα οι κεντρικές συνεργασίες. Με την πρόεδρο της Βουλής δεν έχει γίνει ακόμη, επισήμως τουλάχιστον, καμία τελική συζήτηση. Από την Πλατφόρμα, πάντως, διαρρέεται ότι θα της προσφερθεί ειδικός διακριτός ρόλος, αλλά όχι τέτοιος ώστε η νέα πολιτική κίνηση να ταυτίζεται με αυτήν και τις απόψεις της.
    Ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν είναι αποδεκτός και δεν πρόκειται να γίνει καμία κίνηση προς το μέρος του. Εκτιμάται ότι παρά τις συμπάθειες που έχει σε μέρος της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, τον βαρύνουν αμαρτίες της διαπραγμάτευσης και αυτό θα φέρει το νέο κόμμα σε διαδικασία απολογιών, κάτι που δεν θέλουν να συμβεί.
    Σε ότι αφορά στον Αλέκο Αλαβάνο, βρίσκονται κοντά αλλά δεν έχουν γίνει οι τελικές συζητήσεις για συνεργασία και ρόλους.
    Τα μέλη και τα στελέχη της Πλατφόρμας κινούνται τις τελευταίες εβδομάδες δραστήρια σε όλη την Ελλάδα συζητώντας, συνάπτοντας συμμαχίες και αναζητώντας πρόσωπα με αποδοχή στις τοπικές κοινωνίες για τα ψηφοδέλτια.
    Σε κάθε περίπτωση, όπως υποστηρίζουν τα μέλη της ηγετικής ομάδας θα είναι έτοιμοι τη στιγμή που ο πρωθυπουργός θα αναγγείλει την πρόωρη προσφυγή σε κάλπες. Δεν αποκλείεται μάλιστα να συγκληθεί πανελλαδική συνδιάσκεψη για την επισημοποίηση της ίδρυσης του κόμματος.
    Σε ότι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας επισημαίνουν ότι δεν αποτελεί δική τους ευθύνη η διάλυση του κόμματος και επισημαίνουν ότι αυτοί δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό. Το αντίθετο μάλιστα, κατηγορούν την ηγετική ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για μνημονιακή μετάλλαξη.
    Τέλος, σε ότι αφορά σε συνεργασίες με τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς διευκρινίζεται ότι έχουν γίνει οι αρχικές επαφές με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις άλλες ομάδες και ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ