• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

    Στραπατσάδα, κλασική και καλοκαιρινή

    Με φρέσκα αυγά και ώριμες ντομάτες.

    Υλικά
    • 4 μεγάλες, πολύ ώριμες ντομάτες
    • 4-5 ντοματίνια
    • 4-5 αυγά
    • 1 βαθύ ποιοτικό τηγάνι
    • Λίγο ελαιόλαδο
    • Αλάτι και πιπέρι
    • Φύλλα βασιλικού για το πιάτο

    Εκτέλεση
    • Πλένουμε τις ντομάτες, δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα
    • Με τον τρίφτη (στην πιο χοντρή πλευρά του) τρίβουμε τις μεγάλες ντομάτες
    • Πετάμε τη φλούδα που μένει
    • Τοποθετούμε το υλικό σε ένα τηγάνι σε αρκετά δυνατή φωτιά
    • Βάζουμε και τα ντοματίνια να σιγοψηθούν
    • Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο για να πάρουν θερμοκρασία δωματίου
    • Συνολικά, για να εξατμιστούν όλα τα υγρά από τις ντομάτες θέλει 20 λεπτά
    • Σταδιακά ίσως χρειαστεί να μειώσουμε λίγο τη φωτιά
    • Οταν όλα τα υγρά σχεδόν χαθούν ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι
    • Με ξύλινη κουτάλα το γυρίζουμε απαλά για να πάει παντού
    • Η σάλτσα ντομάτας αρχίζει τότε να κοκκινίζει και να μοσχοβολάει, τα ντοματίνια είναι ολόκληρα και σχεδόν ψητά
    • Μένει στη φωτιά άλλα 5 λεπτά
    • Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και τα ρίχνουμε στο τηγάνι
    • Γυρίζουμε απαλά και ρίχνουμε αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση)
    • Οταν τα υλικά ενσωματωθούν καλά, είναι έτοιμο
    • Να μην έχει πολλά υγρά, αλλά να μην είναι και ξερό
    • Σερβίρουμε και τότε βάζουμε πιπέρι φρεσκοκομμένο
    • Στολίζουμε με τα φύλλα βασιλικού
    • Ιδανικά συνοδεύεται με μια χωριάτικη σαλάτα ή ρύζι ή πατάτες τηγανητές


    Πηγή: iefimerida.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ