• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

    Πολύχρωμες & γεμιστές πιπεριές

    Χρωματιστές, μυρωδάτες και γευστικές, οι πιπεριές είναι αγαπημένο λαχανικό τόσο το Χειμώνα όσο και το Καλοκαίρι. Ειδικά, όταν γεμίζονται και μπαίνουν στη θέση τους… στο φούρνο!
    Υλικά
    • 12 πιπεριές για γέμισμα
    • 250-300 γραμμ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
    • 500 γραμμ. ντομάτα κονκασέ φρέσκια ή εμπορίου
    • 1 φλιτζ. χυμό ντομάτας
    • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
    • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
    • Αλάτι & πιπέρι
    Διαδικασία
    Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την πάνω πλευρά τους και αφαιρούμε τα σπόρια. Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ και τα μπαχαρικά.
    Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Σιγοβράζουμε τη φάρσα για 5 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
    Γεμίζουμε τις πιπεριές (όχι μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι διογκώνεται κατά το ψήσιμο) και τις βάζουμε σε ταψί. Αλατίζουμε από πάνω και περιχύνουμε με το χυμό ντομάτας και το υπόλοιπο λάδι.
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί και το τοποθετούμε στο φούρνο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C και ψήνουμε για περίπου 1 ½ ώρα. Σερβίρουμε ζεστά αλλά και κρύα.
    koolnews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ