• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

    FEMEN: Οι νέα γενιά του Φεμινισμού- Φωτογραφίες. ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για ανηλίκους

    Ένα νέο είδος ακτιβισμού, που αριθμεί ακόμη λιγοστά μέλη, έχει ξεπροβάλλει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, με τις Femen να γίνονται όλο και πιο γνωστές παγκοσμίως. Κέντρο δράσης τους είναι η Γαλλία και όπως λένε διακηρήττουν τη νέα εποχή της γυναικείας κυριαρχίας και τον θρίαμβο του φεμινισμού, ζητώντας ελευθερία των γυναικών παγκοσμίως. Πιστεύουν οτι οι γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν χάσει την αξιοπρέπειά τους και οι ίδιες έρχονται να κάνουν τη διαφορά. Μάλιστα οι ίδιες θεωρούν πως όποιος ενοχλείται απο τη δράση τους είναι εχθρός των Femen.
    Στην πραγματικότητα όμως φαίνεται πως οι προθέσεις τους είναι άλλες, με βάση τον τρόπο που έχουν βρει για να… διαμαρτύρονται! Βγαίνουν στους δρόμους γυμνόστηθες και προκλητικές, με γραμμένα επάνω τους συνθήματα όλων των ειδών… απο αιτήματα για ειρήνη και ισότητα, μέχρι αισχρές προβολές στα θεία, με αναπαραστάσεις δολοφονίας και σεξουαλικών ενεργειών.
      Με αφορμή τις ιδιαίτερα προκλητικές και προσβλητικές εμφανίσεις τους, έχουν γίνει αντικείμενο διωγμού απο πολλά σημεία στην Ευρώπη, αλλά και απο το Facebook, το οποίο έκλεισε τη σελίδα του προφίλ τους, με την αιτιολογία οτι προωθούσαν την πορνογραφία. Μάλιστα επικρίσεις λαμβάνουν και απο τις παλαιάς κοπής φεμινίστριες, οι οποίες ισχυρίζονται πως οι Femen υποβιβάζουν το φεμινισμό, διαδίδοντάς τον με το λάθος τρόπο.
      Σε πείσμα λοιπόν όλων ένα δικό μας τηλεοπτικό κανάλι, ο ΑΝΤ1, έκανε εκτεταμένο ρεπορτάζ για τη δράση των Femen, καλώντας μάλιστα και «διάσημες» Ελληνίδες περσόνες, οι οποίες κατέθεσαν τον θαυμασμό και το σεβασμό τους για τη δράση των γυναικών αυτών, αποκαλώντας τη μάλιστα «τέχνη». Θεωρούν τους εαυτούς τους λίγους μπροστά στις γυναίκες αυτές, οι οποίες έχουν αρνηθεί την εργασία τους, τη ζωή τους και την οικογένειά τους, για να ζουν νόμιμα-παράνομα σε εγκαταλελειμμένα κτήρια της Γαλλίας και να προετοιμάζονται καθημερινά με σθένος για τον αγώνα τους, υπέρ του φεμινισμού. Ακόμη, στο ντοκιμαντέρ αυτό, η αρχηγός των Femen ανακοινώνει πως σκοπεύουν να έρθουν και στη Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, ενώ οι Ελληνίδες ερωτώμενες για το κίνημα, σχολιάζουν οτι η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω στο θέμα αυτό.
      Παρά την αμφιλεγόμενη δράση λοιπόν των Femen, ο ΑΝΤ1 επιμένει να προβάλλει το ντοκιμαντέρ αυτό αρκετά συχνά. Η πρώτη προβολή του έγινε στις αρχές του Ιουνίου 2014 και απο τότε έχει προβληθεί άλλες δύο φορές, με τελευταία τη 10η Αυγούστου και μάλιστα σε ώρα που δεν προβάλλει συνήθως επεισόδια της εκπομπής αυτής, αλλά πολύ νωρίτερα, με προφανή την πρόθεση να το παρακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι τηλεθεατές.
      Παρακάτω θα βρείτε φωτογραφίες απο τη δράση των Femen, που τόσο εκθειάζεται απο το εν λόγω ντοκιμαντέρ, για να σχηματίσετε τη δική γνώμη, ιδίοις όμμασι. Οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε τί πρεσβεύει αυτό το κίνημα.  ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!
    Bff1_CbCYAA2bLXfemen-1FImcYFJ7Pu4SvTf6xseOEUsY0VZvBB6

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ