Περιγραφή
Για τη περίοδο της νηστείας και όχι μόνο λόγω των υγιεινών συστατικών που περιέχει.
Τι χρειαζόμαστε:
Ζύμη
- 3 φλυτζάνια αλεύρι
- 1 φλυτζάνι ταχίνι
- 2 κουταλιές σούπας μελι
- 2 κουταλάκια γλυκού μπεικιν παουντερ
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
- 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
- 1/2 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
- 1/2 φλυτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- Ανθόνερο
- Ζάχαρη άχνη
Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1 1) Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το μπέκιν.
Βήμα 2 2) Ξεχωριστά προσθέτουμε το ταχινι ,το μέλι, το χλιαρό νερό ανακατεύωντας στο τέλος και το αλεύρι.
Βήμα 3 3) Κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσες σε μεγεθος μεγάλου καρυδιού και τις ανοίγουμε σε φύλλα.
Βήμα 4 4) Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση κλείνουμε τα σκαλτσούνια καλά και τα τοπόθετόυμε σε αλάδωτο ταψί.
Βήμα 5 5) Τα ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά περίπου.
Βήμα 6 6) Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα ραντίζουμε με ανθόνερο.
Βήμα 7 7) Τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Βήμα 2 2) Ξεχωριστά προσθέτουμε το ταχινι ,το μέλι, το χλιαρό νερό ανακατεύωντας στο τέλος και το αλεύρι.
Βήμα 3 3) Κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσες σε μεγεθος μεγάλου καρυδιού και τις ανοίγουμε σε φύλλα.
Βήμα 4 4) Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση κλείνουμε τα σκαλτσούνια καλά και τα τοπόθετόυμε σε αλάδωτο ταψί.
Βήμα 5 5) Τα ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά περίπου.
Βήμα 6 6) Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα ραντίζουμε με ανθόνερο.
Βήμα 7 7) Τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.