• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

    Ένα μπουκαλάκι νερού που... τρώγεται

    Απόλυτα ασφαλές καθώς είναι βρώσιμο και βιοδιασπώμενο

    Πώς μπορεί κανείς να μειώσει την ποσότητα των πλαστικών μπουκαλιών που καταλήγουν στα σκουπίδια; Τρώγοντας τα. Τρεις φοιτητές από το Λονδίνο αξιοποίησαν τα όσα έμαθαν στο μάθημα της μοριακής γαστρονομίας και έφτιαξαν το Ooho, ένα μπουκαλάκι νερού το οποίο τρώγεται. Για την ακρίβεια δεν είναι ακριβώς μπουκαλάκι, μοιάζει πιο πολύ με μεγάλη κάψουλα.



    Οι φοιτητές υποστηρίζουν πως η κατάποση του περιβλήματος είναι απολύτως ασφαλής για τον οργανισμό καθώς αυτό είναι βρώσιμο και βιοδιασπώμενο.

    «Εφαρμόζουμε μια εξελιγμένη εκδοχή της σφαιροποίησης, για ένα από τα βασικότερα και πλέον στοιχειώδη συστατικά της ζωής, το νερό» δηλώνει ο Rodrigo García González, που σχεδίασε το Ooho μαζί με τους συμφοιτητές του Pierre Paslier και Guillaume Couche.

    Το περίβλημα είναι ένα μείγμα από άλγη και ανθρακικά χλωρίδια που φτιάχνουν ένα τζελ γύρω από το νερό.
    Ωστόσο, οι νεαροί δημιουργοί έχουν ακόμη αφήσει κάποιες προκλήσεις αναπάντητες όπως: πώς θα εξασφαλίζεται ότι το περίβλημα (τζελ) θα μένει απολύτως καθαρό και άρα ασφαλές για να το τρώμε; Ή πώς δεν θα κάνουμε λάθος, να δαγκώνουμε λάθος στιγμή και το νερό να πέφτει στα ρούχα μας, το τραπέζι ή ό,τι υπάρχει τέλος πάντων γύρω μας και πάνω μας;

    newsbeast.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ