• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

    Απόλυτος κυρίαρχος, έξι στα έξι ο Ολυμπιακός


    Την έκτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια σημείωσε ο Ολυμπιακός ο οποίος επικράτησε του μαχητικού και επικίνδυνου Αστέρα Τρίπολης 1-0 . Το γκολ που έκανε τη διαφορά σημείωσε στο 44ο λεπτό ο Χολέμπας.
    Πίεσε στο τελευταίο 20λεπτό ο Αστέρας που είχε δοκάρι στο 82' με τον Καλαντζή. Στους 18 βαθμούς ο Ολυμπιακός τρεις περισσότερους από το 2ο Πανιώνιο και στο +5 από τον 3ο ΠΑΟΚ. Έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο του Ολυμπιακού για την κακή απόδοση στο δεύτερο μέρος που έδειξε να μένει από δυνάμεις. Τραυματίστηκαν και αποχώρησαν οι Ιμπαγάσα και Χολέμπας.
    Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια τους Κοντρέρας και Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, το Χολέμπας αριστερά και το Μοδέστο δεξιά. Στη μεσαία γραμμή ο Σιόβας σε ρόλο αμυντικού μέσου με το Μανιάτη δίπλα του και τον Ιμπαγάσα μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στα άκρα οι Αμπντούν και Μασάδο και στην κορυφή της επίθεσης ο Ραφικ Τζιμπούρ
    Ο Σάκης Τσιώλης για τον Αστέρα ξεκίνησε με το Φούλοπ στο τέρμα, Κουρμπέλη, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι και Φορμίκα στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ο Ουσέρο με τον Αλβάρες σε ρόλο αμυντικών χαφ, τον Ράγιος με το Ναβάρο στα άκρα και τον Ντε Μπλάσιτς πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Περόνε σε σχήμα 4-2-3-1.
    Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με στόχο την 6η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι σε μια ομάδα δυνατή και πολύ τεχνική όπως ο Αστέρας Τρίπολης. Οδηγός για τους παίκτες του Ολυμπιακού ήταν το περσινό ματς των δύο ομάδων οπου οι ερυθρόλευκοι συνέτριψαν με 7-2 την ομάδα της Αρκαδίας, με την σημαντική λεπτομέρεια όμως ότι οι Πειραιώτες κρατάνε μόνο το δεύτερο μέρος από το περσινό ματς όπου πέτυχαν τα 6 από τα 7 γκολ τους.
    Βέβαια επειδή ο Ζαρντίμ δεν ήταν πέρσι στον Πειραιά προτίμησε να έχει σαν οδηγό την εμφάνιση στο Λονδίνο και για το λόγω αυτό ουσιαστικά παρέταξε το ίδιο σχήμα με κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα αφού είχε πλέον διαθέσιμους Τζιμπούρ και Μοδέστο
    Ο Ολυμπιακός ανέλαβε την πρωτοβουλία από το ξεκίνημα όμως δεν μπορούσε να διασπάσει το καλά οργανωμένο κέντρο του Αστέρα.
    Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 20ο λεπτό με το φάουλ του Μασάδο έξω από την περιοχή και αριστερά, το οποίο απέκρουσε με υπερένταση ο Φούλοπ σε κόρνερ.
    Στο 27' ο Σιόβας έφτασε πολύ κοντά στο να σκοράρει όμως δεν έπιασε καλά την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή ύστερα από τη σέντρα του Ιμπαγάσα.
    Ο Αστέρας προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα με τους πολύ καλούς και γρήγορους τεχνίτες του, Ράγιος, Ναβάρο και Ντε Μπλάσιτς, όμως οι μεσοαμυντικοί των πρωταθλητών είχαν διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι των αρκάδων για να μην μπουν σε περιπέτειες
    Η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 44ο λεπτό με τον Χολέμπας να λύνει το γόρδιο δεσμό με στημένη φάση. Ο Ιμπαγάσα πάτησε πολύ όμορφα έξω από την περιοχή στον Γερμανό ο οποίος με δυνατό ευθύβολο αριστερό νίκησε το Φούλοπ και έγραψε το 1-0.
    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με προβλήματα για τον Ολυμπιακό, υποχρεώνοντας τον Ζαρντίμ να κάνει διπλή αναγκαστική αλλαγή αναπροσαρμόζοντας τα αγωνιστικά του πλάνα.
    Χολέμπας και Ιμπαγάσα υπέστησαν μυϊκό τραυματισμό και αποχώρησαν περνώντας στο γήπεδο ο Τοροσίδης και ο Φουστέρ με τον έλληνα αμυντικό να πηγαίνει στο αριστερό άκρο της άμυνας.
    Η αποχώρηση του Ιμπαγάσα άλλαξε το αγωνιστικό πρόσωπο του Ολυμπιακού ο οποίος δεν είχε το μαέστρο του στη μεσαία γραμμή και η μπάλλα δεν κυκλοφορούσε με ευκολία με αποτέλεσμα η ποιότητα του παιχνιδιού να πέσει αισθητά.
    Ο Σάκης Τσιώλης όσο περνούσε η ώρα και έβλεπε τον Ολυμπιακό να μην απειλεί αποφάσισε να ρισκάρει ρίχνοντας τον Καλαντζή και τον Φραγκουλάκη στο ματς και γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-2 με τον έλληνα επιθετικό δίπλα στον Περόνε.
    Οι Αρκάδες έγιναν πολύ απειλητικοί στο τελευταίο 20λεπτό εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι έδειχναν να μένουν από δυνάμεις και στο 82' έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση όμως ο Καλαντζής σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά ύστερα από τη σέντρα του Φραγκουλάκη.
    Στο 86' ο Κάρολ με το πόδι απέκρουσε το σουτ του Ράγιος για να τελειώσει το παιχνίδι με τους παίκτες του Ολυμπιακού να αποδοκιμάζονται έντονα από τους φιλάθλους για την πολύ κακή εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο.
    Βέβαια αυτό που κρατάνε στον Πειραιά είναι η νίκη και ότι μετά από 6 αγωνιστικές μετράνε 18 βαθμούς έχοντας στη δεύτερη θέση τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ τρίτο στο -5.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ