• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

    Άρχισαν: Έτσι θα φέρουν ακαριαία την «μεγάλη σιωπή» πάνω στον πλανήτη

    Του Άρη Δημόπουλου
    Δεν πρόκειται περί κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασία ή θεωρίες μερικών "αλλοπαρμένων" γραφικών ατόμων , όπως λατρεύουν να λένε οι νεοταξίτες, αλλά για την απόλυτη επιβολή της παγκόσμιας χούντας, την φίμωση όλων των ανθρώπων. 

    Ανακοινώθηκε , ωστόσο ελάχιστα ΜΜΕ έπαιξαν την είδηση την οποία επίσης λιγότεροι αντιλήφθηκαν πραγματικά. 
    Όπως πολλάκις έχει αναφερθεί τόσο μέσα από το el.gr όσο και από τις εκπομπές του Δημοσθένη Λιακόπουλου, ο καιρός που ολόκληρος ο πλανήτης θα «σωπάσει» και καμία ελεύθερη φωνή δεν θα ακούγεται έφτασε. Η ειρωνεία είναι πως , σε δοκιμαστική φάση τουλάχιστον, οι ενέργειες του παγκόσμιου κράτους θα είναι δήθεν για την διασφάλιση της πολυφωνίας και των έγκυρων ειδήσεων.
    Μετά και τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ  που ανακοίνωσε σήμερα....ξεσκαρτάρισμα των αναρτήσεων και ειδήσεων στο Facebook (Δείτε ΕΔΩ), ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ήταν αυτός που προανήγγειλε τα νέα αυστηρά μέτρα για τις ιστοσελίδες αμφιβόλου αξιοπιστίας.
    Εν ολίγοις, αναφερόμενος στα Fake News, ανακοίνωσε πως σε λίγο καιρό από τώρα, με μόνο δικαστική απόφαση, το κράτος θα είναι σε θέση να εισηγείται το άμεσο κλείσιμο οποιασδήποτε ιστοσελίδας ή blog κρίνει πως αναπαραγάγει συνεχώς ψεύτικες ειδήσεις!
    Με βάση το σχέδιο του Μακρόν θα επιτρέπεται στους δικαστές να μπλοκάρουν μια ιστοσελίδα ή έναν λογαριασμό χρήστη, ειδικά στη διάρκεια εκλογών, και να υποχρεώνουν τις διαδικτυακές πλατφόρμες να δημοσιεύουν τα ονόματα όσων είναι χορηγοί σε ιντερνετικό περιεχόμενο. Αυτό, λένε οι επικριτές του, εγείρει περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντάει.
    Οι μεγάλες ιντερνετικές πλατφόρμες Facebook και Google αρνήθηκαν να σχολιάσουν άμεσα την ανακοίνωση του Μακρόν και αντίθετα επισήμαναν κάποιες πρωτοβουλίες για αυτορύθμιση ή συνεργασία με τα τοπικά μίντια--περιλαμβανομένης της Γαλλίας--για τον εντοπισμό των fake news .
    "Ο όποιος κανονισμός θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την βιομηχανία", λέει η δικηγόρος της νομοθεσίας για το Ίντερνετ Κριστέλ Κοσλέν. Η ίδια επισημαίνει ότι ένας νόμος του 1881 ήδη επιτρέπει τη δίωξη για τη δημοσίευση ψευδών ειδήσεων. Θα ήταν κομβικής σημασίας, τονίζει, να διασφαλιστεί ότι η όποια δικαστική απόφαση θα είναι τεχνικά εφαρμόσιμη. "Το πραγματικό ερώτημα είναι ποιος μπορεί να πει ποια είναι αληθινή και ποια ψευδής πληροφορία".
    Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι πως ο Μακρόν δεν χρειάζεται καν την σύμπραξη της αντιπολίτευσης προκειμένου να περάσει έναν τέτοιο νόμο, κάτι που θα σήμαινε την αρχή του τέλους για την έστω και περιορισμένη ελεύθερη έκφραση στη Γαλλία και τη Δύση γενικότερα. 
    Το μόνο ενθαρρυντικό είναι πως οι χρήστες των social media δεν είδαν με "καλό μάτι" την εξαγγελία του Γάλλου προέδρου, με τις αντιδράσεις να είναι μεν σφοδρές, αλλά μάλλον χωρίς αντίκρυσμα. 
    Σε μία εποχή όπου η μόνη δίοδος για να ειπωθεί μία εναλλακτική-αντισυμβατική άποψη είναι το διαδίκτυο, αντιλαμβάνεται ο καθένας τις επιπτώσεις μίας τέτοιας απαγόρευσης με όρους «παγκόσμιας χούντας»

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ