• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

    Αποθέματα νερού και Ατζέντα 21

    Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού καθιερώθηκε το 1992 με ψήφισμα της Ατζέντας 21 στο Rio de Janeiro, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και επισήμανε την εξασφάλιση υδάτινων πόρων ως βασικό παράγοντα ύπαρξης ζωής στον πλανήτη μας.
    *To υποβαθρο της Ατζέντας 21
    Η Agenda 21 είναι ένα παγκόσμιο σχέδιο δράσης για τις περιοχές όπου οι ανθρώπινες δραστηριότητες μπορούν να επηρεάσουν το περιβάλλον. Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία, τον Ιούνιο του 1992. Η Agenda 21 συνέστησε διάφορα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό.
    Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εξέδωσε ψήφισμα στις 22 Δεκεμβρίου, 1992, δηλώνοντας την ημερομηνία 22 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Νερού, και έδωσαν ενθάρρυνση στις χώρες όλου του κόσμου να αναπτύξουν δραστηριότητες ανάδειξης ανάγκης και έλλειψης νερού, ενώ στην πραγματικότητα προσπαθούσε να προωθήσει μια σειρά παγκόσμιων νόμων, σε μια ακολουθία τρομοκρατικής υποταγής συνειδήσεων λαών, με ένα ουσιαστικά ανύπαρκτο πρόβλημα.
    *Ισχυρισμοί του ΟΗΕ
    Ο ΟΗΕ δεν παύει να παροτρύνει τους ανθρώπους από όλες τις χώρες να ενώσουν τις προσπάθειές τους στην προστασία και διατήρηση των υδάτινων πόρων για τις μελλοντικές γενιές. Μια επαρκής κατάλληλης ποιότητας και ποσότητας νερού αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, βελτιώνει την υλική και κοινωνική ευημερία, διασφαλίζει την επισιτιστική και ενεργειακή ασφάλεια.
    Η κατανάλωση νερού έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τα τελευταία εκατό χρόνια, καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει τριπλασιαστεί από τις αρχές του 20ου αιώνα. Η ταχεία ανάπτυξη της βιομηχανίας, της ενέργειας και της γεωργίας έχει οδηγήσει σε αύξηση της κατανάλωσης του φρέσκου νερού επτά φορές. Η κατανάλωση του νερού για τις δημοτικές και οικιακές ανάγκες έχει μεγαλώσει δεκατρείς φορές.
    *Παγκόσμιοι υδάτινοι πόροι
    Η Ρωσία διαδραματίζει καίριο ρόλο στη διατήρηση των υδάτινων πόρων της Γης, επειδή η χώρα διαθέτει τεράστια αποθέματα γλυκού νερού. Έρχεται δεύτερη στον κόσμο μετά τη Βραζιλία από την άποψη της συνολικής ροής του ποταμών και παίρνει την τρίτη θέση στα αποθέματα νερού ανά άτομο μετά τη Βραζιλία και τον Καναδά.
    Στο έδαφος της Ρωσίας, υπάρχουν περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια ποτάμια με συνολικό μήκος των 12.400.000 χιλιόμετρα και πάνω από 2,7 εκατομμύρια λίμνες με συνολική έκταση 408.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η λίμνη Βαϊκάλη και μόνο κατέχει περίπου το 19 τοις εκατό των παγκόσμιων αποθεμάτων γλυκού νερού της λίμνης.
    Ωστόσο, όλος αυτός ο πλούτος, η ποιότητα των γλυκών και παράκτιων υδάτων στο σύνολό τους εξακολουθεί να παραμένει σταθερά χαμηλή, σύμφωνα με τους "εγκεκριμένους επιστήμονες προώθησης του συστήματος".

    Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ