• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

    Η υπονόμευση της κυβέρνησης καλά κρατεί!!!

    Οι "μαϊμουδιές" με τις δημοσκοπήσεις στην... υπηρεσία υπονόμευσης της κυβέρνησης
    Λίγες μόνο ώρες μετά την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πώς αν «οι μικρόμυαλοι της Ευρώπης μας οδηγήσουν σε αδιέξοδο θα προσφύγουμε στον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα» το σύστημα εξουσίας άρχισε να «μαγειρεύει» δημοσκοπήσεις τις οποίες σέρβιρε χθες με στόχο ασφαλώς να τρομοκρατήσει και πάλι τους Έλληνες πολίτες, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα θετικά στοιχεία για την κυβέρνηση.
     
    Επιχείρησαν και επιχειρούν να περάσουν πώς οι Έλληνες δεν θέλουν το δημοψήφισμα, δεν θέλουν ρήξη με τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά μία συμφωνία, χωρίς όμως να προσδιορίζουν το κόστος αυτής της συμφωνίας.
     
    Λέγεται πώς ανάλογα με το ερώτημα η δημοσκόπηση θα βγάλει και το αποτέλεσμα, αλλά εδώ πλέον μιλάμε για «φακιρικά» χειρίστου είδους που στόχο έχουν να δημιουργηθεί μία εικόνα σε βάρος της κυβέρνησης τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ρευστότητας βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο.
     
    Ξεκινώντας από τη δημοσκόπηση της GPO για το Mega, στο ερώτημα αν οι πολίτες θέλουν η συμφωνία με τους δανειστές να τεθεί σε δημοψήφισμα απάντησαν όχι κατά 61,9%. Πρόκειται για ένα ερώτημα επιστέγασμα της «μαϊμουδιάς». Ποια είναι η συμφωνία; Αν η συμφωνία είναι να κοπούν μισθοί και συντάξεις ή να πληρώσουν επιπλέον χαράτσι για τα σπίτια τους ή να μπουν νέοι έκτακτοι φόρο, οι πολίτες θα απαντούσαν και πάλι να μην τεθεί σε δημοψήφισμα η συμφωνία;
     
    Με τον ίδιο τρόπο εκβιάζουν την απάντηση των Ελλήνων για το αν θέλουν ή όχι ρήξη με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σαφώς και κανείς δεν θέλει ρήξη αλλά αν μας ζητήσουν να μπούν στα σπίτια μας πως ακριβώς θα απαντήσουμε; Θα τους ανοίξουμε και την πόρτα να μας… 
     
    Είναι δύο ερωτήματα που τίθενται για ενδεχόμενα που η κυβέρνηση τα έχει στο μυαλό της, κι αυτό φάνηκε και από τη συνέντευξη που έδωσε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή «ενικός» σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εμείνουν στις προκλητικές τους τοποθετήσεις, στους εκβιασμούς και στις απειλές περί νέων μνημονιακών μέτρων. 
     
    Το σύστημα εξουσίας ωστόσο επιχειρεί να αποδομήσει (όπως κάνει και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη) και να υπονομεύσει τα διαπραγματευτικά χαρτιά της κυβέρνησης θέτοντας και πάλι σε λειτουργία το μηχανισμό των δημοσκοπήσεων. 
     
    Στο ίδιο τέμπο με την GPO κινήθηκε και η δημοσκόπηση της MARC για τον Alpha, όπου εμφανίζει τους πολίτες κατά 65,1% να μην θέλουν τη ρήξη με τους Ευρωπαίους και να προτιμούν κατά 54,2% να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση της χώρας ακόμη και με μνημονιακά μέτρα.
     
    Τώρα, πώς μπορεί να γίνεται αυτό όταν ο ελληνικός λαός καταδίκασε την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που εφάρμοσε τα μνημόνια και τους έστειλε με συντριπτικά αποτελέσματα στο σπίτι τους μόνο η δημοσκόποι και οι εντολείς τους μπορούν να το καταφέρουν, παραγκωνίζοντας το γεγονός πώς ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τυγχάνει μεγάλης αποδοχής και οι Τσίπρας-Καμμένος είναι πρώτοι σε δημοτικότητα.
     
    Η δημοσκόπηση της GPO έδειξε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 36,5% της ΝΔ που ακολουθεί με 22%, ενώ αυτή της MARC κατέγραψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με διαφορά 14,8% (35,6% με 20,8%). Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς αν γινόταν σήμερα εκλογές τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε ποσοστά άνω των 40% και το δεύτερο κόμμα θα υπολείπονταν με 15-20 μονάδες.
     
    Όσο για τη δημοτικότητα του κ. Τσίπρα, αυτή έχει απογειωθεί και έχει φτάσει στο 63,9% με τον Πάνο Καμμένο να ακολουθεί με ποσοστό θετικών κρίσεων στο 41% και να έπονται Σταύρος Θεοδωράκης και Δημήτρης Κουτσούμπας. Τελευταίοι και καταϊδρωμένοι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος με 28,1% και 20,1% αντίστοιχα.
     
    Μόνο ο κ. Σαμαράς δεν έχει καταλάβει ότι έχει τελειώσει πολιτικά (ο Βεννιζέλος έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και περιμένει… να γυρίσει η γη ανάποδα μήπως και καταφέρει να παίξει και πάλι για πρωθυπουργός. Θαύματα όμως δεν γίνονται και καλό θα κάνει ο ίδιος και η παράταξη της ΝΔ να κινήσουν τις διαδικασίες διαδοχής για να αποφευχθεί η κατάρρευση του κόμματος.  
     
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ