• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

    Άμα πάρεις λάθος τρένο, όπου και να κατέβεις, πάλι λάθος θα είσαι...

    Οι επιλογές που κάνουμε καθορίζουν και το που θα καταλήξουμε στη ζωή. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό κάθε φορά να υπολογίζουμε και να εξετάζουμε τα πράγματα.
    Αν μια πράξη δεν ανταποκρίνεται στην ηθική μας, στα θέλω μας και γενικότερα δεν μας «κάθεται» καλά θα ήταν σοφότερο να πάρουμε λίγο χρόνο και να κάνουμε μια ενδοσκόπηση. Να κάνουμε μια εσωτερική και εξωτερική έρευνα για να καταλήξουμε στον αν πραγματικά μας ταιριάζει και αν αυτή είναι η κατεύθυνση που θέλουμε να κινηθούμε. 
    Πολλοί άνθρωποι ξεκινάνε κάτι και στα μισά του δρόμου αρχίζουν να αναρωτιόνται αν έχουν πάρει τη σωστή απόφαση, αν μπήκαν στο σωστό καράβι ή τραίνο. Η σκέψεις έχουν αξία να γίνονται και στο σωστό χρόνο. Τότε είναι που βοηθούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά.
     
    Βεβαίως δεν λέω ότι πρέπει να μένουμε αιωνίως στις σκέψεις ούτε να αναβάλουμε τα πάντα μένοντας μονίμως κολλημένοι στον βατήρα της εκκίνησης. Αλλά κάθε πράξη που θα επηρεάσει σημαντικά τη ζωής μας, στο που θα καταλήξουμε, σε τι προορισμό θέλουμε να πάμε, με ποιον θέλουμε να μοιραστούμε το ταξίδι της ζωής μας είναι κάτι που απαιτεί λίγο χρόνο, έρευνα και περίσκεψη.
     
    Μην πηδάς στο πρώτο τραίνο που περνάει από εμπρός σου. Ρώτα πρώτα που πηγαίνει. Μην αποφασίζεις πριν σκεφτείς, πριν κοιτάξεις τα συναισθήματά σου, πριν αναλογιστείς τις πιθανές απαιτήσεις και συνέπειες των επιλογών σου. Λίγη στρατηγική, λίγη σκέψη, λίγη συζήτηση με κάποιον που έχει τη σοφία, την εμπειρία και την διάθεση να σε συμβουλέψει μπορεί να αποδειχτεί θησαυρός. 

    Του Γιάννη Αραχωβίτη (www.SuccessMentor.gr )
















    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ