• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

    Ελαιόλαδα και πατέ σαρδελόρεγγας ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ

    Στην ανάκληση μη κανονικών και μη ασφαλών ελαιολάδων, καθώς και μεγάλης ποσότητας από πατέ σαρδελορέγγας προχώρησε ο ΕΦΕΤ την Τρίτη.


    Τα ελαιόλαδα φέρουν την επωνυμία «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο – Αλκυονίς» και «Παραγωγός». Όπως διαπιστώθηκε ύστερα από έλεγχο που διενέργησαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας και η Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, τα εν λόγω προϊόντα δεν είναι ελαιόλαδα, αλλά σπορέλαια τεχνητά κεχρωσμένα.

    Συγκεκριμένα, ανακλήθηκε το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΑΛΚΥΟΝΙΣ», σε συσκευασία των 5 λίτρων και ημερομηνία λήξης 31-12-2016, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - ΣΟΥΓΙΑ ΧΑΝΙΩΝ» και το οποίο διακινείται από την εταιρία ΙΝΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ, με έδρα τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.



    Παρομοίως ανακλήθηκε και το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ», σε συσκευασία των 5 I και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 08-07-2016, το οποίο δεν φέρει καμία επιπλέον ένδειξη και διατίθετο από πλανόδιο έμπορο.



    Αντιστοίχως, το πατέ σαρδελόρεγγας φέρει την επωνυμία «RIGA GOLD SPRATS PATE», είναι προϊόν από τη Λετονία και η ανάκληση αφορά τη συσκευασία 240 γρ., με αριθμό παρτίδας 963LV44Ζ1/L117.5.2013 και ημερομηνία λήξης : 17.5.2016, το οποίο εισάγεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση «Ο ΠΟΝΤΟΣ», Παπαδοπούλου Όλγα, Εισαγωγές - Εξαγωγές Τροφίμων, Ζαχαρωδών και Αγροτικών Προϊόντων, Οινοπνευματωδών, Χονδρικώς - Λιανικώς (Αχαρναί Αττικής).



    O ΕΦΕΤ ζήτησε την απόσυρση του προϊόντος αυτού γιατί διαπιστώθηκε η υπέρβαση των ορίων σε Πολυκυκλικούς Αρωματικούς Υδρογονάνθρακες, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Έλεγχος επιπέδων των Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων (ΠΑΥ) στα τρόφιμα» σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους.


    topontiki.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ