• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

    Ο «Οσάμα μπιν Λάντεν» μετακόμισε στη Βραζιλία

    Από τα πολλά παράξενα αξιοθέατα που περιμένουν τους οπαδούς του ποδοσφαίρου στη Βραζιλία, είναι και ένα μπαρ στο Σάο Πάολο με την ονομασία «Οσάμα μπιν Λάντεν».
    Ιδιοκτήτης του είναι ένας τύπος, φτυστός ο Μπιν Λάντεν. Ο Σεαρά Φρανσίσκο Χέλντερ Μπράγκα Φερνάντες, κάτοικος Σάο Πάολο από το 1978, μετονόμασε το μπαρ του αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου. 
    Ο Φερνάντες έχει μακρά γκρίζα γενειάδα και παχιά σκούρα φρύδια, μέχρι τότε όμως κανείς δεν έδινε σημασία στην εμφάνισή του. Όταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έγινε ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Ένας πελάτης μάλιστα που ανησύχησε, κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει ότι ο τρομοκράτης είχε γίνει μπάρμαν.
    Η αστυνομία κατέφτασε, γέλασε και πόζαρε για φωτογραφίες μαζί του. Εμφανίστηκε στην τοπική τηλεόραση και έγινε μια τοπική διασημότητα. Αφότου άλλαξε το όνομα του μπαρ, έγινε εξαιρετικά δημοφιλής στου ροκάδες της περιοχής. Ο βρετανός blogger και κάτοικος του Σάο Πάολο Άντριου Κρίλμαν γράφει ότι το μέρος έχει γίνει στέκι, με τους θαμώνες να ξεχύνονται στο πεζοδρόμιο τα Σαββατοκύριακα, ακούγοντας Led Zeppelin και Black Sabbath.
    Το συγκεκριμένο μπαρ όμως δεν είναι το μοναδικό που εμπνεύστηκε από τον πρώην αρχηγό της Αλ Κάιντα. Στην παραθαλάσσια πόλη Νιτερόι, πέρα από τον κόλπο του Ρίο ντε Τζανέιρο, ένα μπαρ με πισίνα ονομάζεται Caverna do Bin Laden (Σπηλιά του Μπιν Λάντεν) και στη Ζουίζ ντε Φόρα, στα βόρεια, υπάρχει άλλο ένα μπαρ Μπιν Λάντεν, με ακόμα έναν σωσία του πίσω από τον πάγκο. Ο Mac Margolis, του online ειδησεογραφικού site Vocativ , έψαξε στο διαδίκτυο και βρήκε «καμιά δεκαριά σχεδόν χώρους στη Βραζιλία» με το όνομα του πρώην ηγέτη της Αλ – Κάιντα, ανάμεσά τους μπαρ, κυλικεία και ένα εστιατόριο που ονομάζεται «Μπιν Λάντεν και Οικογένεια».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ