• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

    Σόιμπλε σε τράπεζες: Αν δεν συμφωνήσετε στο κούρεμα τότε πάμε σε χρεοκοπία της Ελλάδας



    Λίγες μέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής κι ενώ έχει αποφασιστεί κούρεμα 50% ο γερμανός υπουργός οικονομικών ουσιαστικά απειλεί τις τράπεζες οτι αν δεν αποδεχθούν το εθελοντικό κούρεμα τότε είναι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας.
    Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί την Δευτέρα στο περιοδικό Σπίγκελ ο Σόιμπλε είπε ότι μολονότι η Ευρώπη προτιμά ένα εθελοντικό “κούρεμα” του χρέους από τις τράπεζες, “δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί και ένας λιγότερο συναινετικός δρόμος”.
    Κι όλα αυτά ενώ νωρίτερα, ο διευθυντής του IIF Τσαρλς Νταλάρα σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα εμφανίστηκε αισιόδοξος οτι οι τράπεζες είναι έτοιμες να δεχτούν εθελοντικά την κατά 50% απώλεια των ελληνικών κρατικών ομολόγων. “Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι (ποσοστό) άνω του 90% των τραπεζών θα συμμετάσχουν”, σημείωσε ο Τσάρλς Νταλάρα, ο οποίος ήταν επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας εκ μέρους του τραπεζικού τομέα και ιδιωτών κατόχων ομολόγων, στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
    Στη συνέντευξή του ο κ. Σόιμπλε είπε η Ευρώπη έχει μπροστά της μακρύ δρόμο για να επιλύσει την κρίση, σημειώνοντας ότι μια βασική παράμετρος είναι να εφαρμόσει η Ιταλία τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί. Είπε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών αλλά αυτή δεν θα είναι η τελευταία φορά που συναντώνται για το συγκεκριμένο θέμα.
    “Έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο μέχρι να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Αλλά η πιθανότητα να επιτύχουμε έχει αυξηθεί από την περασμένη εβδομάδα”, τόνισε.
    Φτάνει στην Αθήνα “στρατός” 100 επιτρόπων
    Ενας ολόκληρος “στρατός”, που θα έχει δύναμη απο 80 έως 100 άτομα φτάνει στην Αθήνα. Πρόκειται για τη λεγόμενη Επιτροπεία για την οποία η κυβέρνηση έχει δεχθεί επικρίσεις οτι της εκχωρεί την εθνική μας κυριαρχία. Οπως μάλιστα μας προετοιμάζει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ πολλές απο τις απαιτούμενες αλλαγές δεν θα είναι αρεστές την κοινωνία.
    Οι επίτροποι θα είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα θα είναι αρμόδια για την τεχνική βοήθεια και θα εγκατασταθεί στα υπουργεία. Η δεύτερη θα περιλαμβάνει την “δημοσιονομική” εποπτεία και θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την τρόικα.
    Σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής ο κ. Ράιχενμπαχ παραδέχεται ότι τα αποτελέσματα των διαρθρωτικών αλλαγών δεν θα φανούν μέσα σε μια μέρα, και χαρακτηρίζει τις απαιτούμενες αλλαγές ευεργετικές για την οικονομία και κατά συνέπεια για τους πολίτες.


    greek-radar.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ