• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

    Εργοτέλης - ΑΕΚ 2-3

    Σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο λόγω της συνεχόμενης βροχόπτωσης από το πρωί της Κυριακής, η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη κερδισμένη καθώς επικράτησε με 3-2 επί του Εργοτέλη στην Κρήτη. Με 10 παίκτες από το 58' ο δικέφαλος.


    Παρά τις αρκετές αλλαγές στην βασική ενδεκάδα για την ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ, έστησε άριστα την ομάδα του μέσα στον άσχημο αγωνιστικό χώρο και μέχρι την αποβολή του Μανωλά, ο δικέφαλος ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα.

    Οι κιτρινόμαυροι της Αθήνας, πήραν την 4η συνεχόμενη νίκη εκτός έδρας και διατήρησαν το αήττητο στο πρωτάθλημα, μακριά από το σπίτι τους.

    Όσον αφορά τον Εργοτέλη, η ομάδα του Καραγεωργίου κυνήγησε το ματς μετά την αποβολή του Μανωλά και θα μπορούσε σε κάποιες στιγμές και ειδικότερα στη φάση του 82', να πάρει έστω την ισοπαλία. Στα τελευταία λεπτά βγήκε όλη η ομάδα μπροστά με αποτέλεσμα να δεχτεί και το τρίτο τέρμα.

    Στοιχεία αγώνα

    Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο
    Διαιτητής: Π. Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
    Βοηθοί: Δ. Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Η. Αλεξέας (Μεσσηνίας)
    4ος: Π. Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
    Παρατηρητής: Ι. Τσαχειλίδης (Πειραιά)

    Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο (Γιαλούσης 79'), Ρομάνο, Σίλβα, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Ορφανός (Φραγκουλάκης 53'), Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις (Λεάλ 53')

    ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Νασούτι, Μανωλάς, Καράμπελας, Καφές, Ματέος, Γεωργέας, Γκερέιρο (Ντιόπ 66'), Λαγός, Μπερνς (Μίτσελ 86'), Μπλάνκο (Μπάχα 73')

    Γκολ: Μπλάνκο 36' (0-1), Μπερνς 49' (0-2), Λεάλ 60' (1-2), Γεωργέας 90'+4' (1-3), Φραγκουλάκης 90'+8' (2-3)

    Καρτες: Φραγκουλάκης 76' - Μανωλάς 38'-58', Ματέος 61', Καράμπελας 81', Γεωργέας 90'+5', Λαγός 90'+7'

    Το πρώτο ημίχρονο...

    Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ήταν για την ΑΕΚ στο 6ο λεπτό, όταν ο Γκερέιρο έβγαλε μπαλιά στον Μπλάνκο στην άμυνα του Εργοτελη, αλλά ο Αργεντινός γλίστρησε στο κοντρόλ και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μάζεψε την μπάλα.

    Στη συνέχεια οι δύο ομάδες δώσανε μάχες μέσα στα νερά στο χώρο του κέντρου προσπαθώντας να δημιουργήσουν ευκαιρίες, χωρίς όμως να το πετύχουν. Η δεύτερη καλή φάση ήταν ένα σουτ του Μπλάνκο στο 21', αλλά ο Δασκαλάκης μπλόκαρε εύκολα.

    Μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη...

    Για να δούμε ευκαιρία έπρεπε να φτάσουμε στο 36ο λεπτό, όπου σημειώθηκε το πρώτο γκολ στον αγώνα. Ο πρωταγωνιστής της Ένωσης στις προηγούμενες δύο καλές ευκαιρίες, Ίσμαελ Μπλάνκο, βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Εργοτέλη σε μια φάση διαρκείας και αφού ο Δασκαλάκης είπε δύο φορές όχι, ο επιθετικός της ΑΕΚ, πεσμένος επιχείρησε το ψαλιδάκι, γράφοντας το 0-1.


    Ο Εργοτέλης στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου προσπάθησε να απαντήσει στο γκολ της ΑΕΚ και βγήκε μπροστά, χάνοντας στο 44' την πρώτη καλή ευκαιρία.

    Συγκεκριμένα μετά από κόρνερ, ο Σάχα έδιωξε προς το ημικύκλιο της περιοχής, ο Ολίσε ήταν εκεί και έπιασε το σουτ στην κίνηση, και ένα μέτρο πριν την γραμμή του τέρματος ο Νασούτι έκανε την προβολή διώχνοντας σε κόρνερ.


    Μέχρι και τη λήξη του διαιτητή δεν έγινε κάποια σημαντική φάση με τους παίκτες ανακουφισμένους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για να... στεγνώσουν.

    Το δεύτερο ημίχρονο...

    Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και πάλι και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία. Ο Λαγός από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο Μπερνς με σουτ στην κίνηση άφησε άγαλμα τον Δασκαλάκη, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το κάθετο δοκάρι στο 47'.

    Ο Αυστραλός επιθετικός δικαιώθηκε δύο λεπτά αργότερα, όταν σε επίθεση της ΑΕΚ, ο Γκερέιρο έκανε πολύ καλή ενέργεια μέσα στην περιοχή, φέρνοντας τη μπάλα στο αριστερό του πόδι, επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε σε πάσα στον Μπερνς στο δεύτερο δοκάρι, ο τελευταίος πλάσαρε και έκανε το 0-2.


    Η απάντηση με Λεάλ

    Δίχως να έχει άλλο περιθώριο ο Νίκος Καραγεωργίου, έβαλε τον Λεάλ μέσα στο ματς στη θέση του Βερπακόφσκις, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την τεχνική του.

    Η αλλαγή αυτή δικαίωσε τον Εργοτέλη λίγα λεπτά αργότερα. Στο 58', και μετά από σέντρα μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Κώστας Μανωλάς έκανε χέρι και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον δικέφαλο να μένει με 10 παίκτες.

     

    Ο Λεάλ ανέλαβε την εκτέλεση μετά και από προτροπή του προπονητή του, και στο 60ο λεπτό μείωσε σε 1-2.


    Από εκείνο το σημείο, ο Εργοτέλης πήρε τον έλεγχο του αγώνα και πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση. Όσο για την ΑΕΚ, κάθισε πίσω και με αριθμητικό μειονέκτημα, προσπάθησε να κρατήσει το αποτέλεσμα.

    Οι γηπεδούχοι πίεσαν την άμυνα της ΑΕΚ και τελικά χάσανε τη μεγάλη ευκαιρία στο 81', όταν ο Λεάλ έκανε την κούρσα από τα αριστερά, μπήκε μέσα στην περιοχή του δικεφάλου, και έβγαλε πάσα στον χώρο του κέντρου της περιοχής, αλλά λόγω της ολισθηρότητας του αγωνιστικού χώρου, δεν μπόρεσε κανένας να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα του Σάχα.

    Ο Φούλης το 3ο, ο Φραγκουλάκης το 2ο

    Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να πετύχουν το χρυσό γκολ, αλλά ότι δεν κατάφεραν αυτοί το πέτυχε η ΑΕΚ. Ο δικέφαλος σε αντεπίθεση, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Εργοτέλη με τον Μίτσελ, ο οποίος έκανε την κούρσα, και γύρισε στον Γεωργέα που ερχόταν μόνος του από την άλλη μεριά, με τον δεξιό μπακ της Ένωσης να πλασάρει και να κάνει το 1-3 στο 94ο λεπτό.

     

    Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε πέντε λεπτά επιπλέον χρόνο, αλλά λόγω καθυστερήσεων εκτός αγωνιστικού χώρου *, κράτησε παραπάνω την εξέλιξη του ματς με αποτέλεσμα ο Εργοτέλης στο 98' να μειώνει σε 2-3 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φραγκουλάκη.


    * Ο διαιτητής απέβαλε τους Βασίλη Δημητριάδη και Νίκο Καραγεωργίου από τους πάγκους των ομάδων τους.

    ΠΗΓΗ: sport24.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ