• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

    Tι άλλο θα δούμε;;; Νέα μόδα θέλει τις γυναίκες να ξυρίζουν το πρόσωπό τους – Για ποιο λόγο;

    Μπορεί οι νέες τάσεις τις μόδας να προκαλούν το ενδιαφέρον των γυναικών σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, τησυγκεκριμένη τάση όμως, πολλές θα ήθελαν να διαγράψουν από τη μνήμη τους. Πώς θα σας φαινόταν αν η σύντροφός σας σας ζητούσε να μοιραστείτε τους… αφρούς ξυρίσματός σας και χώρο στο νιπτήρα για το καθημερινό τους ξύρισμα;
    Ξέρουμε. Εφιαλτικό. Ωστόσο κάποιες γυναίκες έχουν εντελώς διαφορετική άποψη και έχουν εντάξει το ξύρισμα του προσώπου τους στην καθημερινότητά τους. Αν αναρωτιέστε τι ακριβώς ξυρίζουν οι γυναίκες, οι απάντηση είναι απλή: Το χνούδι του προσώπου τους. Ο λόγος; Υποστηρίζουν πως το καθημερινό ξύρισμα χαρίζει στο πρόσωπό τους λάμψη και απαλότητα, ενώ δηλώνουν πως το ότι μετά το ξύρισμα οι τρίχες βγαίνουν πιο άγριες πρόκειται για… αστικό μύθο.
    Οι γυναίκες, όπως και οι άντρες έχουν τρίχες στο πρόσωπό τους, οι οποίες όμως είναι μικροσκοπικές και μη ορατές με γυμνό μάτι. Όλα αυτά φυσικά μέχρι πριν την εμμηνόπαυση, καθώς τα τρία τέταρτα των γυναικών μετά τα 50 έχουν την τάση να παρουσιάζουν αυξημένη τριχοφυΐα εξαιτίας των ορμονικών ανισορροπιών. Έτσι, ορισμένες αποφάσισες να καταφύγουν στο καθημερινό ξύρισμα, το οποίο όχι μόνο τις απαλλάσσει από τις αντιαισθητικές τρίχες, αλλά απολεπίζει και το δέρμα τους. Επιπλέον το ξυράφι είναι σαφώς πιο οικονομικό και ανώδυνο από το κερί ή το λέιζερ, έχει όμως ακόμα ένα πλεονέκτημα.
    Νέα μόδα θέλει τις γυναίκες να ξυρίζουν το πρόσωπό τους – Για ποιο λόγο;
    Σύμφωνα με τον διάσημο δερματολόγο Μάικλ Πράτζερ το ξύρισμα αποτελεί μια ήπια μορφή απόξεσης του δέρματος που αφαιρεί το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων, αφήνοντας το δέρμα λείο και απαλό. Έτσι, αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου, ώστε να ανανεωθούν τα κύτταρα, με τρόπο κατά τον οποίο οι ρυτίδες λειαίνουν και το δέρμα μοιάζει πιο νεανικό.
    g2
    Όπως ήταν λογικό οι εταιρείες καλλυντικών έσπευσαν να… εκμεταλλευτούν τη νέα λόξα των γυναικών και να κυκλοφορήσουν στην αγορά ειδικά ξυραφάκια για γυναίκες που μειώνουν τον κίνδυνο κοψίματος του δέρματος και είναι πιο εύκολα στη χρήση. Όπως είναι λογικό, αναμένεται και η κυκλοφορία ειδικών προϊόντων ενυδάτωσης για μετά το ξύρισμα, κάτι σαν το αντίστοιχο αντρικό after shave.
    koolnews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ