• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

    Απίστευτη πρόκληση: O αρχηγός της τουρκικής αεροπορίας κάνει παραβιάσεις στο Αιγαίο

    Σε μία πρωτοφανή πρόκληση προχώρησε η Άγκυρα. Ο Αρχηγός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε με διθέσιο F-16 πάνω από το Αιγαίο, παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο της Ελλάδας. 

    Μάλιστα, ο πτέραρχος Οζτούρκ βιντεοσκόπησε την διαδικασία και στην συνέχεια ανέβασε το βίντεο στην επίσημη ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας. 
    Ο τίτλος του βίντεο, που έχει διάρκεια πέντε λεπτών, είναι «Επιθεώρηση σε διεθνή εναέριο χώρο». Όπως φαίνεται από το οπτικό υλικό, η πτήση έγινε από την Λέσβο ως το Καστελόριζο και σε κάποιες στιγμές σε πολύ χαμηλό ύψος. Ο πτέραρχος Οζτούρκ ήταν επικεφαλής οκτώ τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών.

    Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η συγκεκριμένη πτήση ήρθε μετά την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου πάνω από τα Ίμια, όπου και έριξε ένα στεφάνι στη μνήμη των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσε το ελικόπτερο τους την 31η Ιανουαρίου 1996. 
    Μάλιστα, η Hurriyet αναφέρει ότι ο νέος υπουργός Άμυνας ξεκίνησε με «αμφιλεγόμενο» τρόπο την θητεία του, καθώς επισκέφτηκε μία περιοχή για την οποία στο παρελθόν Ελλάδα και Τουρκία είχαν φτάσει ένα βήμα πριν τον πόλεμο. 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ