• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

    Σπιτικές & τραγανές… κοτομπουκιές

    Στο κυριακάτικο τραπέζι πρέπει να εντυπωσιάσεις τους πάντες! Χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία πάντα! Φτιάξε αγαπημένες κοτομπουκιές και κάνε όλη την οικογένεια να γλείφει τα δάχτυλά της.
    Υλικά
    • 4 φιλέτα κοτόπουλου
    • 2 χτυπημένα αυγά
    • 2/3  φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
    • 2/3 φλιτζ. γαλέτα
    • 1 κουταλάκι αποξηραμένου κρεμμυδιού (σε σκόνη)
    • 1 κουταλάκι αποξηραμένου σκόρδου (σε σκόνη)
    • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Λάδι για το τηγάνισμα
    Διαδικασία
    Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τοποθετούμε την γαλέτα, το αποξηραμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι κι ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ.   Κόβουμε τα φιλέτα σε λεπτές φέτες και τα τεμαχίζουμε.
    Τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο μπολ με το αυγό να βραχούν καλά.  Ύστερα, ένα-ένα κομμάτι το στραγγίζουμε ελαφρά από το αυγό και το βάζουμε στο μείγμα αλευριού. Προσπαθούμε να καλυφθούν καλά. Αφού έχουν παναριστεί, τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο μέχρι να τηγανιστούν.  Εν τω μεταξύ, έχουμε ζεστάνει το λάδι καλά. Ρίχνουμε μέσα τις παναρισμένες κοτομπουκιές. Τις τηγανίζουμε για περίπου 8-10’ ή μέχρι αυτές να πάρουν χρώμα και να ψηθούν καλά εσωτερικά.  Τις αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

    koolnews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ