Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς στο Κύπελλο

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου.

Οι φίλοι των Ερυθρολεύκων που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βρέθηκαν στο Γ. Καραϊσκάκης δεν πίστευαν στα μάτια τους για την κάκιστη εικόνα που έδειξαν οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα ειδικά στο α΄ ημίχρονο. Σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε η διαφορά μιας κατηγορίας που χωρίζει τον Ολυμπιακό από την Ενωση.

Το σκορ αφήνει ανοιχτή την πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης και στις δύο ομάδες στον αγώνα ρεβάνς στο ΟΑΚΑ στις αρχές Μαρτίου.

Η ΑΕΚ είχε περισσότερα τρεξίματα στο α΄ ημίχρονο και παρέδωσε μαθήματα απλού ποδοσφαίρου. Με συμπαγή άμυνα , δυνατή μεσαία γραμμή και επίθεση-φωτιά, η Ενωση δημιούργησε πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους οι οποίοι δεν είχαν ούτε αρχή ούτε τέλος!

Οι στόπερ οι Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος δεν άφησαν τον Διαμαντάκο να πάρει ανάσα! Οι πλάγιοι μπακ Μπακάκης, Σοϊλέδης περιόρισαν τη δραστηριότητα των Φουστέρ, Ντουρμάζ, αντίστοιχα. Οι αμυντικοί χαφ Γιόχανσον, Ανάκογλου και ο επιτελετικός μέσος Μάνταλος έκλεισαν χώρους και κάλυψαν πολλά χιλιόμετρα. Στην οι Πλατέλλας, Μπαρμόσα (αγωνίστηκαν στις πτέρυγες και ο Αραβίδης (ήταν η αιχμή του δόρατος) θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Βίτορ Περέιρα έκανε ροτέισον χρησιμοποιώντας στην ενδεκάδα, οκτώ νέα πρόσωπα. Μόνο οι Σαντάνα, Σιόβας,Μαζουάκου είχαν παίξει βασικοί στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και το άσχημο για τον πορτογάλο τεχνικό ήταν η άμυνα του Ολυμπιακού έμπαζε στο α΄ ημίχρονο. Οι κεντρικοί αμυντικοί Σαντάνα, Σιόβας που είχαν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στην καυτή έδρα του ΠΑΟΚ δεν είχαν αρμονική συνεργασία. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος έκανε δύο παιδαριώδη λάθη (11΄, 33΄).

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναγκάστηκε να περάσει στον αγώνα τους Μήτρογλου, Αφελάι στις θέσεις των Σαντάνα, Φουστέρ στο β΄ ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και άλλαξαν την εικόνα της ομάδας τους και έφεραν το ματς στα ίσα.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόλις στο 4΄ με τον Μπαρμόσα. Ο μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου πλάσαρε απέκρουσε ο Μέγερι και η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι. Στο 11΄ από λάθος γύρισμα του Σαντάνα, ο Μέγερι έδιωξε την τελευταία στιγμή τη μπάλα.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα βρήκε στο ύπνο την ερυθρόλευκη άμυνα και δεν δυσκολεύτηκε στο 14΄ να ανοίξει το σκορ. Οι δύο στόπερ των Πειραιωτών Σαντάνα, Σιόβας μάρκαραν με τα μάτια. Ο Σοϊλέδης πραγματοποίησε σέντρα, ο Αραβίδης πετάχτηκε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο δύο προσπάθειες στην εστία της ΑΕΚ με τον Φουστέρ (36΄, 38΄), όμως δεν βρήκε στόχο. Με τη λήξη του α΄ ημιχρόνου οι φίλοι των Ερυθρολεύκων αποδοκίμασαν το θέαμα που παρουσίασε η ομάδα του Περέιρα.

Το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο με την είσοδο των Μήτρογλου, Αφελάι (46΄) και Ντομίνγκες(65΄). Οι γηπεδούχοι έβαλαν τη μπάλα , είχαν καλύτερη κυκλοφορία όμως η ΑΕΚ ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της.

Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου (48΄) ο διαιτητής Λαμπρόπουλος είδε παράβαση του Τζανετόπουλου στον Σαλίνο. Το φάουλ εκτέλεσε ο Φορτούνης ο Διαμαντάκος έπιασε κεφαλιά η μπάλα χτύπησε στον Μιλιβόγεβιτς και κατέληξε στα δίχτυα (1-1).

Στο ημίχρονο ο Λαμπρόπουλος απέβαλε τον γενικό αρχηγό της ΑΕΚ Βασίλη Δημητριάδη για διαμαρτυρία.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να βρουν δρόμο προς τα δίχτυα με τον Πλατέλλα από λάθη γυρίσματα των Σιόβα (61΄), Ντουρμάζ (82΄). Με το σφύριγμα της λήξης το αποτέλεσμα δεν άρεσε στους οπαδούς του Ολυμπιακού οι οποίοι αποδοκίμασαν.

Κίτρινη κάρτα: Σαλίνο, Φορτούνης, Λαπρόπουλος, Μπαρμπόσα, Μάνταλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι,Σαλίνο, Σαντάνα (46΄ Μήτρογλου), Σιόβας, Μαζουάκου, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, Φουστέρ (46΄Αφελάι), Φορτούνης, Διαμαντάκος (65΄ Ντομίνγκες).

ΑΕΚ: Ανέστης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος,Τζανετόπουλος, Μπακάκης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (94΄ Σαρρής), Μπαρμόσα (72΄ Ρόβας), Μάνταλος (87΄ Κρισάντους), Αραβίδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.