• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

    ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

    Bιβλική καταστροφή στην Άρτα - Άνοιξαν το φράγμα του Πουρναρίου (εικόνες, vid)
    Μεγαλύτερη παροχή νερού θα διοχετευθεί στον Άραχθο ποταμό από τη Διοίκηση του Υδροηλεκτρικού Φράγματος Πουρναρίου της ΔΕΗ διότι η στάθμη του λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ανεβαίνει επικίνδυνα.
     
    Να θυμίσουμε πως το φράγμα είχε ανοίξει και πάλι, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές του 2005. Σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας συνιστά την προσοχή των πολιτών τόσο στην πεδινή περιοχή όσο και στην πόλη της Άρτας και ζητά τη συνεργασία τους με τις κατά τόπους αρχές.
     
    Απ’ το πρωί, ελήφθη η απόφαση και ήδη απ’ το Φράγμα Πουρναρίου απελευθερώνονται σχεδόν διπλάσιες ποσότητες νερού, απ’ τις επιτρεπόμενες για την αποφυγή της πλημμύρας, στην πόλη και την πεδιάδα της Άρτας. Η απόφαση ελήφθη σήμερα το πρωί απ’ την διοίκηση της ΔΕΗ, με την σύμφωνη γνώμη και της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, μιας και οι εξελίξεις σε σχέση με την βροχόπτωση, μόνο αυτή την εξέλιξη επιτρέπουν.
     
    Δραματική ήταν η χθεσινή νύχτα, για όλους τους παράγοντες της Άρτας, εξ αιτίας της διαρκούς βροχόπτωσης, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και έφερε τους αρμοδίους προ της απόφασης να ανοίξουν το Φράγμα, με συνέπεια την πλημμύρα πολλών περιοχών στην πόλη και της πεδιάδα της Άρτας.
     
    Είναι χαρακτηριστικό, πως η ΔΕΗ μπορεί να απελευθερώνει 500 κυβικά νερό, ανά δευτερόλεπτο και χθες το βράδυ, τα στοιχεία έδειχναν πως έμπαιναν στην Λίμνη, πάνω από 1700 κυβικά νερό.
     
    Όπως έλεγαν οι αρμόδιοι της ΔΕΗ, δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν, πότε θα επαναφέρουν την λειτουργία του φράγματος, στα προηγούμενα επίπεδα, μιας και η βροχόπτωση, αντί να μειώνεται, αυξάνεται.
     
    Παράλληλα αυτή την ώρα πολλά είναι τα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί από πλημμύρες σε πολλά σημεία της πεδιάδας.
     
    Θλιβερή είδηση για τους Ηπειρώτες και τους απανταχού Τζουμερκιώτες!!!Από τα ορμητικά νερά του Αράχθου,κατέρρευσε το μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού γεφυριού της πλάκας!
     
    Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate,τα ορμητικά νερά γκρέμισαν το γεφύρι και έχει απομεινει μόνο ένα μικρό μέρος στη μεριά από την πλευρά του Μονολιθίου....Το ονομαστό Γεφύρι της Πλάκας, είναι ένα από τα ωραιότερα, μεγαλύτερα και γνωστότερα πέτρινα γεφύρια που...
     
    βρίσκονται στην Ελλάδα, με επιβλητικό τόξο ανοίγματος 40 μέτρων.Το έχτισε ο πρωτομάστορας Κωνσταντίνος Μπέκας το 1866. Θεωρείται η ωραιότερη γέφυρα των Βαλκανίων και η τρίτη στην Ευρώπη.
     
     
     
    Μεγάλη καθίζηση υπέστη τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αθηνών, κοντά στο Τέροβο!Έκλεισε μόλις το ένα ρεύμα κυκλοφορίας του δρόμου και η κυκλοφορία στην εθνική οδό γίνεται μόνο από τη μία λωρίδα.Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.Οι ζημιές στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου είναι τεράστιες....
     
    Σοβαρά προβλήματα στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα προκάλεσε η κακοκαιρία όπου κατέρρευσε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας και εκκενώνονται χωριά στην Άρτα.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι χρειάστηκε να γίνει εκτροπή στον ποταμό Χάραδρο, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια στην παραλιακή περιοχή του Καστελόκαμπου, κοντά στην Πάτρα.


    Κατολισθήσεις σημειώθηκαν κοντά στην κοινότητα Πλάκα των Καλαβρύτων.

    Προβλήματα καταγράφονται κοντά σε παραποτάμιες περιοχές της Αιγιάλειας και της δυτικής Αχαΐας.

    Σε λίμνη έχει μετατραπεί ο κάμπος των Φιλιατών στη Θεσπρωτία. Σε πολλά σημεία έχει υπερχειλίσει ο ποταμός Καλαμάς. Στην Άρτα ζημιές έχουν ζημιωθεί σε σπίτια, καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

    Με κατάρρευση απειλείται γέφυρα στο Κομπότι στον Δήμο Νικολάου Σκουφά Άρτας.
    Τεράστιες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει, ενώ ζημιές έχουν υποστεί σπίτια, καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες. 
    Πολλοί οικισμοί είναι χωρίς νερό, καθώς τα δίκτυα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. είναι η ανάγκη επισκευής των πυλώνων της γέφυρας, στον Κομποτέικο ποταμό, προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκοινωνία. Την γέφυρα επισκέφθηκε αργά το μεσημέρι και ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.
     
    Στο μεταξύ, με απόφαση της Νομαρχίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές των δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά.
     
    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
    Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Κυριακή. 
    Μακεδονία, Θράκη
     
    Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά, κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.
    Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 10 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
    Θερμοκρασια: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.
     
    Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
    Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και από το απόγευμα και της δυτικής Στερεάς.
    Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
    Θερμοκρασια: από 15 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια.
     
    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
    Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και από το βράδυ και στις νοτιότερες περιοχές.
    Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
    Θερμοκρασια: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
     
    Κυκλάδες, Κρήτη
    Καιρός: λίγες νεφώσεις.
    Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
    Θερμοκρασια: από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς.
     
    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
    Καιρός: στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στις βορειότερες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
    Ανεμοι: νότιοι 8 με 9 και στα βόρεια τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
    Θερμοκρασια: από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου.
     
    Αττική
    Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
    Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 7 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία εξασθένηση.
    Θερμοκρασια: από 16 έως 19 βαθμούς κελσίου.
     
    Θεσσαλονίκη
    Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι σταδιακή βελτίωση.
    Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
    Θερμοκρασια: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου.
     
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ