• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

    Ερντογάν: "Κλείνει" youtube και facebook και ζητά το "κεφάλι" του Γκιουλέν από τον Ομπάμα

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δεν διστάζει να δηλώσει ότι είναι ικανός ακόμη και να “κλείσει” Youtube και Facebook στην γειτονική χώρα . Ότι η ψυχραιμία έχει χαθεί στην Άγκυρα δεν είναι πλέον μυστικό.

    Μιλώντας στο στο τηλεοπτικό κανάλι ΑΤV ο Ερντογάν δεν δίστασε να παραδεχτει οτι πλέον ξέρει ότι μπορεί να υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές του συνομιλίες ανά πάσα στιγμή:


    “Αυτή την στιγμή δεν είμαι σε θέση να μιλήσω χωρίς να διατρέχω το ρίσκο να παρακολουθείται η συνομιλία μου. Παράτησα το “κρυπτογραφημένο” τηλέφωνο και πλέον μιλάω από κανονικό τηλέφωνο. Σκέφτομαι «αν θέλετε να ακούσετε, ακούστε». Μα αυτές οι υποκλοπές και τα μοντάζ φτάνουν τον άνθρωπο στα άκρα. Φτάνουν να χωρίζουν τους ανθρώπους από τους συζύγους τους και να χαλάνε οικογένειες. Προσέξτε πως οι γνωστοί αυτοί κύκλοι είχαν εξεγερθεί κατά του νόμου για το διαδίκτυο. 
    Και σε αυτό το σημείο θα κάνουμε και άλλα βήματα. Σχετικά με αυτό το θέμα είμαστε αποφασισμένοι. Εμείς δεν θα δώσουμε αυτό το έθνος τροφή για το YouTube και το Facebook. Τα δέοντα βήματα, όποια και αν είναι θα τα κάνουμε με απόλυτες γραμμές. Ακόμη και το κλείσιμο τους. Διότι αυτοί οι άνθρωποι και αυτοί οι φορείς χάριν των κερδών τους εξωθούν σε κάθε είδους ανηθικότητα, κατασκοπία και πρακτοριλίκι. Δεν μπορεί να υπάρχει μια τέτοια αντίληψη περί ελευθερίας. 
    Ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι στην συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα του έθεσε το θέμα του Γκιουλέν! 
    “Του είπα πως η πηγή της ανησυχίας της χώρας μου βρίσκεται σε εσάς, βρίσκεται στην Πενσυλβάνια. Τόσο ανοιχτά το είπα και πρόσθεσα πως περιμένω από εσάς να προβείτε στα δέοντα. Διότι εάν αυτοί που απειλούνε την εσωτερική ασφάλεια της χώρας μου βρίσκονται σε εσάς τότε και εσείς πρέπει να τηρήσετε την δέουσα στάση. Τους είπα πως όπως εσείς όταν βρίσκονται σε εμάς άτομα που απειλούνε την εσωτερική σας ασφάλεια μας τους ζητάτε, κατά τον ίδιο τρόπο έχω και εγώ το ίδιο δικαίωμα. Το είδε θετικά και μου είπε πως το μήνυμα ελήφθη”. 


    (tourkikanea, onalert)
    prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ