• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

    Σάλος στην Τουρκία από το μπλόκο στο Twitter

    Σοβαρούς τριγμούς στην πολιτική σταθερότητα της Τουρκίας έφερε η απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μπλοκάρει το Twitter για τους πολίτες, καθώς ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ κατήγγειλε τον αποκλεισμό ως απαράδεκτο και μάλιστα με... μήνυμά του στο Twitter.


    "Είναι απαράδεκτη μία απαγόρευση τωνSocial Media" ανέφερε στον λογαριασμό του, μία ημέρα αφού ο Ερντογάν ανακοίνωσε το μπλόκο σε πανηγυρικούς τόνους, υπογραμμίζοντας ότι θα "ξεριζώσει" το Twitter, άσχετα με τη διεθνή κοινή γνώμη και τις καταγγελίες για περιορισμό βασικών δικαιωμάτων.

    Το Τwitter έκλεισε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, μετά από σχετική εντολή της εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει: "Θα ξεριζώσουμε το Τwitter και τα παρόμοια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα αντιληφθούν την ισχύ της Τουρκικής Δημοκρατίας".

    Το Τwitter είναι από τα κοινωνικά μέσα μέσω των οποίων διαρρέουν εδώ και λίγο καιρό ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο του ίδιου του Ερτνογάν, όσο και συγγενικών του προσώπων και συνεργατών του.

    Παρά τα μέτρα αποκλεισμού, πολλοί χρήστες ξεπέρασαν ήδη την απαγόρευση, χρησιμοποιώντας άλλους servers ή τα δίκτυα VPN. Η υπηρεσία πελατών του Twitter έδωσε οδηγίες για το ξεπέρασμα της απαγόρευσης μέσω του text service του δικτύου για τα κινητά.

    Δεν ήταν δικαστική απόφαση

    "Δεν τίθεται θέμα δικής μας απόφασης. Πρόκειται για διοικητική απόφαση", δήλωσε ο Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης Φατίχ Γιαγμούρ, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών.

    Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνηση Αλί Μπαμπατζάν δήλωσε ότι θεωρεί πως ο αποκλεισμός της πρόσβασης στο Twitter στην Τουρκία "δεν θα έχει διάρκεια" και σημείωσε: "Ναι μεν δεν είναι καλό για την εικόνα της Τουρκίας, αλλά δεν μπορεί κανείς να μην κάνει και τίποτα όταν υπάρχει παραβίαση του δικαίου".

    sahiel.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ